- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 1 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 700
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს არის მდიდარი და მდიდრული ლაზანია, რომელიც გაჯერებულია ნაღების თეთრი სოუსით (ბეშამელი). ფენებში მოთავსებულია ახალი კრევეტი და კრაბის ხორცი, რომლებიც ერწყმის რიკოტასა და ისპანახის ნარევს, გახეხილი მოცარელათი და პარმეზანით. ეს კერძი იდეალურია მათთვის, ვისაც ტრადიციული ლაზანიის ზღვის პროდუქტების ეგზოტიკური ვერსია უყვარს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გააცხელეთ ღუმელი 190°C - ზე.
- ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
- მოშუშეთ ნიორი, სანამ არ გამოუშვებს არომატს.
- დაამატეთ კრევეტი და მოხარშეთ, სანამ ვარდისფერი არ გახდება.
- შეურიეთ კრაბის ხორცი და ყაბაყი, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით და ხარშეთ კიდევ 2-3 წუთი. გადადგით.
- თასში აურიეთ რიკოტა ყველი, ახალი ისპანახი და პარმეზანის ნახევარი.
- ლაზანიის აწყობა: საცხობ ფორმაში (დაახლოებით 9x13 ინჩი) დაასხით ბეშამელის სოუსის თხელი ფენა.
- დაალაგეთ 4 ცალი ლაზანიის ფირფიტა სოუსზე.
- ფირფიტებს გადაუსვით რიკოტასა და ისპანახის ნარევის ნახევარი.
- ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ ზღვის პროდუქტების ნარევის ნახევარი.
- მოაყარეთ მოცარელა ყველის ნახევარი.
- გაიმეორეთ ეს ფენები: სოუსი, ლაზანიის ფირფიტები, დარჩენილი რიკოტა-ისპანახის ნარევი, დარჩენილი ზღვის პროდუქტები, და დარჩენილი მოცარელა.
- ზემოდან მოასხით დარჩენილი ბეშამელის სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი.
- დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა და გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ყველი არ გადნება და ზედაპირი ოდნავ არ შეოქროსფერდება.
- გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 10 წუთი დაჭრამდე.
- გააფორმეთ დაჭრილი ოხრახუშით და მიიტანეთ სუფრასთან.
ნაღების ზღვის პროდუქტების ლაზანია
- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 1 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 700
- სირთულე:
ადვილი
ეს არის მდიდარი და მდიდრული ლაზანია, რომელიც გაჯერებულია ნაღების თეთრი სოუსით (ბეშამელი). ფენებში მოთავსებულია ახალი კრევეტი და კრაბის ხორცი, რომლებიც ერწყმის რიკოტასა და ისპანახის ნარევს, გახეხილი მოცარელათი და პარმეზანით. ეს კერძი იდეალურია მათთვის, ვისაც ტრადიციული ლაზანიის ზღვის პროდუქტების ეგზოტიკური ვერსია უყვარს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გააცხელეთ ღუმელი 190°C - ზე.
- ტაფაზე, საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
- მოშუშეთ ნიორი, სანამ არ გამოუშვებს არომატს.
- დაამატეთ კრევეტი და მოხარშეთ, სანამ ვარდისფერი არ გახდება.
- შეურიეთ კრაბის ხორცი და ყაბაყი, შეაზავეთ მარილითა და პილპილით და ხარშეთ კიდევ 2-3 წუთი. გადადგით.
- თასში აურიეთ რიკოტა ყველი, ახალი ისპანახი და პარმეზანის ნახევარი.
- ლაზანიის აწყობა: საცხობ ფორმაში (დაახლოებით 9x13 ინჩი) დაასხით ბეშამელის სოუსის თხელი ფენა.
- დაალაგეთ 4 ცალი ლაზანიის ფირფიტა სოუსზე.
- ფირფიტებს გადაუსვით რიკოტასა და ისპანახის ნარევის ნახევარი.
- ზემოდან თანაბრად გაანაწილეთ ზღვის პროდუქტების ნარევის ნახევარი.
- მოაყარეთ მოცარელა ყველის ნახევარი.
- გაიმეორეთ ეს ფენები: სოუსი, ლაზანიის ფირფიტები, დარჩენილი რიკოტა-ისპანახის ნარევი, დარჩენილი ზღვის პროდუქტები, და დარჩენილი მოცარელა.
- ზემოდან მოასხით დარჩენილი ბეშამელის სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი პარმეზანი.
- დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა და გამოაცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში.
- მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ყველი არ გადნება და ზედაპირი ოდნავ არ შეოქროსფერდება.
- გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 10 წუთი დაჭრამდე.
- გააფორმეთ დაჭრილი ოხრახუშით და მიიტანეთ სუფრასთან.
შეიძლება მოგეწონოთ