სალსიჩა

სალსიჩა

ღორის ხორცი 8 ბოლო განახლება: Oct 28, 2025 შექმნილია: Dec 03, 2023
სალსიჩა
  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: 19 საათი
  • კალორიები: 661
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

სალსიჩა (Salsiccia) — არომატული და გემრიელი ღორის ძეხვია, რომელიც სამხრეთ იტალიიდან მოდის. ეს არის სალამის ერთ-ერთი სახეობა, რომელსაც თითოეულ რეგიონში სხვადასხვანაირად ამზადებენ: აშრობენ (ამოუსუნთქავენ), აბოლებენ, აშრობენ, წვავენ, აცხობენ და ა.შ.

იტალიური ხორცპროდუქტების ეს თვალწარმტაცი დედოფალი — უარომატულესი სალსიჩა, ადვილი მოსამზადებელია სახლის პირობებშიც! ამისთვის სულ მცირეოდენი ინგრედიენტები და თავისუფალი დრო დაგჭირდებათ. გახსოვდეთ, რომ ფარში აუცილებლად უნდა დაყოვნდეს, რათა შეითვისოს ყველა სანელებლის გემო და არომატი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ მითითებული ინგრედიენტები. ხორცი გარეცხეთ წყალში, მოაცილეთ კანი, ფირფიტები და მყესები. დაჭერით ხორცი ნაჭრებად. ქონი შედგით საყინულეში დაახლოებით 10 წუთით, რათა უფრო ადვილად დაჭრათ.
  2. გაატარეთ ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში, გამოიყენეთ ცხაური მსხვილი უჯრედებით. მიღებულ ფარშს დაამატეთ დაფქული ტკბილი პაპრიკა, მარილი, დაფქული შავი პილპილი და კამის (ფენხელის) თესლი — ეს უკანასკნელი აუცილებელი დანამატია. პაპრიკა შეგიძლიათ გამოიყენოთ შებოლილი — სოსისის (ძეხვის) გემო ამით მხოლოდ გაუმჯობესდება. წვრილად დაჭერით შეგრილებული ქონი და დაუმატეთ ფარშს. ყველაფერი კარგად აურიეთ, ფარში შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათით. ნაწლავების ფარშით შევსება დაუყოვნებლივ არ შეიძლება — კამის თესლიდან ზეთი ღია სივრცეში უნდა გამოიყოს.
  3. ღორის ნაწლავები გარეცხეთ წყალში რამდენჯერმე, შეამოწმეთ მათი მთლიანობა. სასურველია, ისინი უკვე გაწმენდილი და დამარილებული შეიძინოთ. ხორცსაკეპი მანქანის სპეციალურ საცმელზე წამოაცვით ნაწლავები და ბოლო ძაფით ან ბაწრით შეკარით. მოამზადეთ ქინძისთავი ან ნემსი და რამდენჯერმე გახვრიტეთ ნაწლავი. თუ სპეციალური საცმი არ გაქვთ, უბრალოდ მოაჭერით პლასტმასის ბოთლს ყელი, წამოაცვით ნაწლავები და ფარში ჩადეთ ყელში. შეავსეთ ნაწლავები მომზადებული ფარშით, რომელიც მანამდე კიდევ ერთხელ კარგად უნდა აურიოთ. ეცადეთ, ნაწლავები მჭიდროდ არ გატენოთ, რადგან მომზადების პროცესში ფარში გაფუვდება! ეს ძალიან მნიშვნელოვანია!
  4. სანამ ნაწლავის ბოლო არ არის შეკრული, შეგიძლიათ სოსისს მიანიჭოთ ნებისმიერი ფორმა: დატოვოთ ნახევარწრის სახით ან გააკეთოთ სოსისები. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ შეკვრა საჭიროა არა ერთხელ (ნაკეთობების გასაყოფად), არამედ ორჯერ, რათა მათ შორის ნაწლავი გაიჭრას!
  5. ნაწლავის ბოლოც შეკარით ძაფით ან ბაწრით. სალსიჩა (იტალიური ძეხვი) შედგით მაცივარში 6 საათით, რათა ფარში დალაგდეს. შემდეგ ნემსით გახვრიტეთ ყველა საჰაერო ჯიბე და გამოუშვით ჰაერი.
  6. მითითებული დროის გასვლის შემდეგ სოსისი მზად არის მოსამზადებლად. გაათბეთ ოთახის ტემპერატურაზე და მოამზადეთ თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი მეთოდით: შებოლეთ, გაახმეთ (გააშრეთ), შეწვით ტაფაზე, შეწვით გრილზე, გამოაცხვეთ და ა.შ.

სალსიჩა



  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: 19 საათი
  • კალორიები: 661
  • სირთულე: საშუალო

სალსიჩა (Salsiccia) — არომატული და გემრიელი ღორის ძეხვია, რომელიც სამხრეთ იტალიიდან მოდის. ეს არის სალამის ერთ-ერთი სახეობა, რომელსაც თითოეულ რეგიონში სხვადასხვანაირად ამზადებენ: აშრობენ (ამოუსუნთქავენ), აბოლებენ, აშრობენ, წვავენ, აცხობენ და ა.შ.

იტალიური ხორცპროდუქტების ეს თვალწარმტაცი დედოფალი — უარომატულესი სალსიჩა, ადვილი მოსამზადებელია სახლის პირობებშიც! ამისთვის სულ მცირეოდენი ინგრედიენტები და თავისუფალი დრო დაგჭირდებათ. გახსოვდეთ, რომ ფარში აუცილებლად უნდა დაყოვნდეს, რათა შეითვისოს ყველა სანელებლის გემო და არომატი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ მითითებული ინგრედიენტები. ხორცი გარეცხეთ წყალში, მოაცილეთ კანი, ფირფიტები და მყესები. დაჭერით ხორცი ნაჭრებად. ქონი შედგით საყინულეში დაახლოებით 10 წუთით, რათა უფრო ადვილად დაჭრათ.
  2. გაატარეთ ხორცი ხორცსაკეპ მანქანაში, გამოიყენეთ ცხაური მსხვილი უჯრედებით. მიღებულ ფარშს დაამატეთ დაფქული ტკბილი პაპრიკა, მარილი, დაფქული შავი პილპილი და კამის (ფენხელის) თესლი — ეს უკანასკნელი აუცილებელი დანამატია. პაპრიკა შეგიძლიათ გამოიყენოთ შებოლილი — სოსისის (ძეხვის) გემო ამით მხოლოდ გაუმჯობესდება. წვრილად დაჭერით შეგრილებული ქონი და დაუმატეთ ფარშს. ყველაფერი კარგად აურიეთ, ფარში შედგით მაცივარში მინიმუმ 6 საათით. ნაწლავების ფარშით შევსება დაუყოვნებლივ არ შეიძლება — კამის თესლიდან ზეთი ღია სივრცეში უნდა გამოიყოს.
  3. ღორის ნაწლავები გარეცხეთ წყალში რამდენჯერმე, შეამოწმეთ მათი მთლიანობა. სასურველია, ისინი უკვე გაწმენდილი და დამარილებული შეიძინოთ. ხორცსაკეპი მანქანის სპეციალურ საცმელზე წამოაცვით ნაწლავები და ბოლო ძაფით ან ბაწრით შეკარით. მოამზადეთ ქინძისთავი ან ნემსი და რამდენჯერმე გახვრიტეთ ნაწლავი. თუ სპეციალური საცმი არ გაქვთ, უბრალოდ მოაჭერით პლასტმასის ბოთლს ყელი, წამოაცვით ნაწლავები და ფარში ჩადეთ ყელში. შეავსეთ ნაწლავები მომზადებული ფარშით, რომელიც მანამდე კიდევ ერთხელ კარგად უნდა აურიოთ. ეცადეთ, ნაწლავები მჭიდროდ არ გატენოთ, რადგან მომზადების პროცესში ფარში გაფუვდება! ეს ძალიან მნიშვნელოვანია!
  4. სანამ ნაწლავის ბოლო არ არის შეკრული, შეგიძლიათ სოსისს მიანიჭოთ ნებისმიერი ფორმა: დატოვოთ ნახევარწრის სახით ან გააკეთოთ სოსისები. მაგრამ გახსოვდეთ, რომ შეკვრა საჭიროა არა ერთხელ (ნაკეთობების გასაყოფად), არამედ ორჯერ, რათა მათ შორის ნაწლავი გაიჭრას!
  5. ნაწლავის ბოლოც შეკარით ძაფით ან ბაწრით. სალსიჩა (იტალიური ძეხვი) შედგით მაცივარში 6 საათით, რათა ფარში დალაგდეს. შემდეგ ნემსით გახვრიტეთ ყველა საჰაერო ჯიბე და გამოუშვით ჰაერი.
  6. მითითებული დროის გასვლის შემდეგ სოსისი მზად არის მოსამზადებლად. გაათბეთ ოთახის ტემპერატურაზე და მოამზადეთ თქვენთვის სასურველი ნებისმიერი მეთოდით: შებოლეთ, გაახმეთ (გააშრეთ), შეწვით ტაფაზე, შეწვით გრილზე, გამოაცხვეთ და ა.შ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.