მარინირებული ხამსა

მარინირებული ხამსა

თევზი და ზღვის პროდუქტები 0 ბოლო განახლება: Jan 26, 2023 შექმნილია: Jan 24, 2023
მარინირებული ხამსა
  • პორცია: -
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

მარინირებული ხამსა სახლში მომზადებული, განსხვავდება მაღაზიის ჰამსისგან, როგორც ცა და დედამიწა.)
რა თქმა უნდა, ასეთი თევზის მომზადება საკმაოდ შრომატევადი ამოცანაა, მაგრამ სახლში დამზადებუს აქვს თავისი უპირატესობები.
მაგალითად, შეგიძლიათ დაარეგულიროთ მარილისა და ძმრის რაოდენობა, შეცვალოთ სანელებლების პროპორციები, გამოიყენოთ სხვადასხვა მცენარეული ცხიმები მარინადისთვის, ასევე, რაც არანაკლებ მნიშვნელოვანია, თქვენ 100% დარწმუნებული იქნებით თქვენს მიერ გამოყენებული ინგრედიენტების ხარისხში!
ვამზადებთ მარინირებულ ხამსას)

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. თევზის მომზადება
  2. მოათავსეთ საჭირო რაოდენობის ახალი ხამსა დურშლაკში და გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ ყველა სახის დამაბინძურებლებისგან და მცირე ზომის ქერცლებისაგან.
  3. ხამსა დავტოვოთ დურშლაკში, რომ ზედმეტი სითხე გამოვიდეს.
  4. შემდეგ თითოეული თევზი რიგრიგობით დადეთ საჭრელ დაფაზე, თავი მოკვეთეთ ბასრი თხელი დანით, გახსენით მუცელი და ამოიღეთ შიგთავსი. შემდეგ მოჭერით ფარფლები და კუდები.
  5. ისევ მოათავსეთ თევზი დურშლაკში, გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ, გადაიტანეთ ღრმა თასში და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით.
  6. ვამარილებთ თევზს
  7. ახლა აიღეთ ღრმა პლასტმასის კონტეინერი მჭიდროდ დახურული სახურავით. ფსკერზე დადეთ თევზის პატარა ფენა 1,5 სანტიმეტრამდე სისქემდე და ხამსას მოაყარეთ მარილის დიდი ნაწილი ისე, რომ მთლიანად ფარავდეს თევზს.
  8. დაამატეთ ფენები სანამ არ ამოიწურება თევზი, ბოლო ფენა უნდა იყოს მარილი. შემდეგ დაახურეთ კონტეინერი თავსახურით და შედგით მაცივარში 24 საათით.
  9. თევზის მომზადება დასამარინადებლად
  10. საჭირო დროის გასვლის შემდეგ მაცივრიდან ამოიღეთ კონტეინერი ხამსით, გადაიტანეთ თევზი ქილაში და კვლავ კარგად გამორეცხეთ მარილის მარცვლებიდან გამდინარე წყლის ქვეშ. შემდეგ თითოეულ თევზს მოაცილეთ ხერხემლის ძვალი, დამარილების შემდეგ ეს პროცესი ძალიან ადვილი იქნება, უბრალოდ თითებით დააჭირეთ ხერხემალს და ის გამოეყოფა თავად თევზის ხორცს. გააშრეთ თევზი ქაღალდის პირსახოცებით.
  11. შემდეგ თითოეული თევზი რიგრიგობით დადეთ საჭრელ დაფაზე და ხამსის ფილე 2 ნაწილად დაჭერით. დაჭრილი თევზი ისევ მოათავსეთ კონტეინერში, დაასხით 6%-იანი ძმარი ისე, რომ მთლიანად ფარავდეს ზემოდან ხამსას და თევზის დონიდან მინიმუმ 5 მილიმეტრით იყოს ზემოთ. კონტეინერი ისევ შედგით მაცივარში და კიდევ 24 საათი გააჩერეთ, ამ დროის განმავლობაში თევზი მთლიანად უნდა გათეთრდეს.
  12. მარინადის მომზადება
  13. 24 საათის შემდეგ ღრმა თასში ჩაასხით საჭირო რაოდენობის ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ხმელი კამა და გამხმარი წითელი წიწაკის ფანტელები. შემდეგ გარეცხეთ ლიმონი გამდინარე წყლის ქვეშ, გააშრეთ ქაღალდის სამზარეულოს პირსახოცით და გაწმინდეთ ნივრის 1 თავი. შემდეგ გაჭერით ლიმონი შუაზე და გამოწურეთ მისი წვენი სანელებლებისა და ზეთის თასში. დაამატეთ იქვე ნივრის პრესით დაქუცმაცებული ნივრის კბილი. დაამატეთ ბალზამიანი ძმარი გემოვნებით და აურიეთ სუფრის კოვზით კარგად.
  14. ვამარინადებთ თევზს
  15. თევზიანი კონტეინერი გამოიღეთ მაცივრიდან, სუფრის კოვზით ჩაალაგეთ ხამსა სუფთა, მშრალ ნახევარლიტრიან ქილებში, ჩააწვეთ ისე, რომ დარჩეს 1 სანტიმეტრი თავისუფალი ადგილი კისრის დონეზე. მარინადი მოასხით თევზს, რომ მთლიანად ფარავდეს ხამსას! დახურეთ ქილები სუფთა, მშრალი პლასტმასის ხუფებით და შედგით მაცივარში.
  16. გააჩერეთ თევზი ზეთში 24 საათის განმავლობაში, ან თუ გნებავთ ამ სურნელოვანი თევზის დაგემოვნება, შეგიძლიათ მიირთვათ 7-დან 8 საათის შემდეგ. ამ ფორმით ხამსას შენახვა შესაძლებელია 1 თვემდე. ორი კილოგრამი თევზით მიიღებთ 2 ნახევარლიტრიან ქილას.
  17. მიირთვით მარინირებული ხამსა
  18. მარინირებულ ხამსას მიირთმევენ გაციებული. მომზადების ბოლო ეტაპამდე თევზი სასურველია იყოს ზეთში მინიმუმ 1 დღის განმავლობაში. ასე დამზადებული თევზი შესანიშნავი დამატება იქნება სხვადასხვა სალათებისა და საჭმლისთვის, შესაფერისია პიცის და სურნელოვანი თევზის სპაგეტის მოსამზადებლად.
  19. მარინირებული ხამსა კარგად უხდება არა მხოლოდ ბოსტნეულს, არამედ ხილს, როგორიცაა ყურძენი, ავოკადო ან გამომცხვარ ვაშლს.
  20. ასევე ის შესანიშნავად შეავსებს თქვენს სენდვიჩის, ბრინჯის ან წიწიბურას კატლეტებს. შეგიძლიათ მიირთვათ ეს თევზი ნებისმიერი გვერდითი კერძით. მოამზადეთ სიამოვნებით! Გემრიელად მიირთვით!
  21. ასევე ის შესანიშნავად შეავსებს თქვენს სენდვიჩის, ბრინჯის ან წიწიბურას კატლეტებს. შეგიძლიათ მიირთვათ ეს თევზი ნებისმიერ გარნირთან ერთად.
  22. ხამსა შეგიძლიათ დამარინადოთ ბოსტნეულით, როგორიცაა სტაფილო და ხახვი. მაგრამ ასეთი თევზი ინახება მაცივარში არა უმეტეს 6 - 7 დღის განმავლობაში.
  23. ახალი ლიმონის წვენის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ კონცენტრირებული ლიმონის წვენი.
  24. ხმელი კამის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი კამა, ასევე მარინადს დაუმატოთ ხმელი ან ახალი ოხრახუში.
  25. ზეითუნის ზეთის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მზესუმზირის ან სიმინდის ზეთი.
  26. თევზი შეძენის შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მარინადის მომზადებამდე. გაითვალისწინეთ, რომ ეს პროდუქტი მალფუჭებადია!
  27. მოამზადეთ სიამოვნებით! Გ
  28. გემრიელად მიირთვით!

მარინირებული ხამსა



  • პორცია: -
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

მარინირებული ხამსა სახლში მომზადებული, განსხვავდება მაღაზიის ჰამსისგან, როგორც ცა და დედამიწა.)
რა თქმა უნდა, ასეთი თევზის მომზადება საკმაოდ შრომატევადი ამოცანაა, მაგრამ სახლში დამზადებუს აქვს თავისი უპირატესობები.
მაგალითად, შეგიძლიათ დაარეგულიროთ მარილისა და ძმრის რაოდენობა, შეცვალოთ სანელებლების პროპორციები, გამოიყენოთ სხვადასხვა მცენარეული ცხიმები მარინადისთვის, ასევე, რაც არანაკლებ მნიშვნელოვანია, თქვენ 100% დარწმუნებული იქნებით თქვენს მიერ გამოყენებული ინგრედიენტების ხარისხში!
ვამზადებთ მარინირებულ ხამსას)

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. თევზის მომზადება
  2. მოათავსეთ საჭირო რაოდენობის ახალი ხამსა დურშლაკში და გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ ყველა სახის დამაბინძურებლებისგან და მცირე ზომის ქერცლებისაგან.
  3. ხამსა დავტოვოთ დურშლაკში, რომ ზედმეტი სითხე გამოვიდეს.
  4. შემდეგ თითოეული თევზი რიგრიგობით დადეთ საჭრელ დაფაზე, თავი მოკვეთეთ ბასრი თხელი დანით, გახსენით მუცელი და ამოიღეთ შიგთავსი. შემდეგ მოჭერით ფარფლები და კუდები.
  5. ისევ მოათავსეთ თევზი დურშლაკში, გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ, გადაიტანეთ ღრმა თასში და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით.
  6. ვამარილებთ თევზს
  7. ახლა აიღეთ ღრმა პლასტმასის კონტეინერი მჭიდროდ დახურული სახურავით. ფსკერზე დადეთ თევზის პატარა ფენა 1,5 სანტიმეტრამდე სისქემდე და ხამსას მოაყარეთ მარილის დიდი ნაწილი ისე, რომ მთლიანად ფარავდეს თევზს.
  8. დაამატეთ ფენები სანამ არ ამოიწურება თევზი, ბოლო ფენა უნდა იყოს მარილი. შემდეგ დაახურეთ კონტეინერი თავსახურით და შედგით მაცივარში 24 საათით.
  9. თევზის მომზადება დასამარინადებლად
  10. საჭირო დროის გასვლის შემდეგ მაცივრიდან ამოიღეთ კონტეინერი ხამსით, გადაიტანეთ თევზი ქილაში და კვლავ კარგად გამორეცხეთ მარილის მარცვლებიდან გამდინარე წყლის ქვეშ. შემდეგ თითოეულ თევზს მოაცილეთ ხერხემლის ძვალი, დამარილების შემდეგ ეს პროცესი ძალიან ადვილი იქნება, უბრალოდ თითებით დააჭირეთ ხერხემალს და ის გამოეყოფა თავად თევზის ხორცს. გააშრეთ თევზი ქაღალდის პირსახოცებით.
  11. შემდეგ თითოეული თევზი რიგრიგობით დადეთ საჭრელ დაფაზე და ხამსის ფილე 2 ნაწილად დაჭერით. დაჭრილი თევზი ისევ მოათავსეთ კონტეინერში, დაასხით 6%-იანი ძმარი ისე, რომ მთლიანად ფარავდეს ზემოდან ხამსას და თევზის დონიდან მინიმუმ 5 მილიმეტრით იყოს ზემოთ. კონტეინერი ისევ შედგით მაცივარში და კიდევ 24 საათი გააჩერეთ, ამ დროის განმავლობაში თევზი მთლიანად უნდა გათეთრდეს.
  12. მარინადის მომზადება
  13. 24 საათის შემდეგ ღრმა თასში ჩაასხით საჭირო რაოდენობის ზეითუნის ზეთი, დაუმატეთ ხმელი კამა და გამხმარი წითელი წიწაკის ფანტელები. შემდეგ გარეცხეთ ლიმონი გამდინარე წყლის ქვეშ, გააშრეთ ქაღალდის სამზარეულოს პირსახოცით და გაწმინდეთ ნივრის 1 თავი. შემდეგ გაჭერით ლიმონი შუაზე და გამოწურეთ მისი წვენი სანელებლებისა და ზეთის თასში. დაამატეთ იქვე ნივრის პრესით დაქუცმაცებული ნივრის კბილი. დაამატეთ ბალზამიანი ძმარი გემოვნებით და აურიეთ სუფრის კოვზით კარგად.
  14. ვამარინადებთ თევზს
  15. თევზიანი კონტეინერი გამოიღეთ მაცივრიდან, სუფრის კოვზით ჩაალაგეთ ხამსა სუფთა, მშრალ ნახევარლიტრიან ქილებში, ჩააწვეთ ისე, რომ დარჩეს 1 სანტიმეტრი თავისუფალი ადგილი კისრის დონეზე. მარინადი მოასხით თევზს, რომ მთლიანად ფარავდეს ხამსას! დახურეთ ქილები სუფთა, მშრალი პლასტმასის ხუფებით და შედგით მაცივარში.
  16. გააჩერეთ თევზი ზეთში 24 საათის განმავლობაში, ან თუ გნებავთ ამ სურნელოვანი თევზის დაგემოვნება, შეგიძლიათ მიირთვათ 7-დან 8 საათის შემდეგ. ამ ფორმით ხამსას შენახვა შესაძლებელია 1 თვემდე. ორი კილოგრამი თევზით მიიღებთ 2 ნახევარლიტრიან ქილას.
  17. მიირთვით მარინირებული ხამსა
  18. მარინირებულ ხამსას მიირთმევენ გაციებული. მომზადების ბოლო ეტაპამდე თევზი სასურველია იყოს ზეთში მინიმუმ 1 დღის განმავლობაში. ასე დამზადებული თევზი შესანიშნავი დამატება იქნება სხვადასხვა სალათებისა და საჭმლისთვის, შესაფერისია პიცის და სურნელოვანი თევზის სპაგეტის მოსამზადებლად.
  19. მარინირებული ხამსა კარგად უხდება არა მხოლოდ ბოსტნეულს, არამედ ხილს, როგორიცაა ყურძენი, ავოკადო ან გამომცხვარ ვაშლს.
  20. ასევე ის შესანიშნავად შეავსებს თქვენს სენდვიჩის, ბრინჯის ან წიწიბურას კატლეტებს. შეგიძლიათ მიირთვათ ეს თევზი ნებისმიერი გვერდითი კერძით. მოამზადეთ სიამოვნებით! Გემრიელად მიირთვით!
  21. ასევე ის შესანიშნავად შეავსებს თქვენს სენდვიჩის, ბრინჯის ან წიწიბურას კატლეტებს. შეგიძლიათ მიირთვათ ეს თევზი ნებისმიერ გარნირთან ერთად.
  22. ხამსა შეგიძლიათ დამარინადოთ ბოსტნეულით, როგორიცაა სტაფილო და ხახვი. მაგრამ ასეთი თევზი ინახება მაცივარში არა უმეტეს 6 - 7 დღის განმავლობაში.
  23. ახალი ლიმონის წვენის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ კონცენტრირებული ლიმონის წვენი.
  24. ხმელი კამის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი კამა, ასევე მარინადს დაუმატოთ ხმელი ან ახალი ოხრახუში.
  25. ზეითუნის ზეთის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მზესუმზირის ან სიმინდის ზეთი.
  26. თევზი შეძენის შემდეგ შეინახეთ მაცივარში მარინადის მომზადებამდე. გაითვალისწინეთ, რომ ეს პროდუქტი მალფუჭებადია!
  27. მოამზადეთ სიამოვნებით! Გ
  28. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.