- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ფიქრობთ, რასთან ერთად მიირთვათ გამომცხვარი ხორცი? სცადეთ მჟავე-ტკბილი სოუსი ხორცისთვის, რომელიც მოცვისა და წითელი მოცვის (ლინგონბერი) კენკრაზეა დამზადებული. გემრიელი და არომატულია!
სოუსს აქვს ნაზი კონსისტენცია, მკვეთრი გემო და სანელებლებისა და ფორთოხლის არომატი. ის შესანიშნავად უხდება გამომცხვარ ღორის ხორცს, საქონლის ხორცსა და ფრინველს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ინგრედიენტები. შტოში და წითელი მოცვი (ლინგონბერი) მოათავსეთ პატარა სქელძირიან ქვაბში ან ქვაბში. ჩაყარეთ შაქარი.
- ვაშლი გათალეთ და პირდაპირ ზემოდან გახეხეთ. ასევე გახეხეთ ნახევარი ფორთოხლის ცედრა.
- დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, მუსკატის კაკალი (დანის წვერით), დარიჩინის ჩხირი და ბადიანის მთლიანი ვარსკვლავი.
- შავი და სურნელოვანი პილპილი ოდნავ დაჩეჩქვეთ და დაამატეთ ქვაბში. გამოწურეთ მთელი ფორთოხლის წვენი. დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა წყალი.
- ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს მინიმუმამდე და მოხადეთ ქაფი. ხარშეთ, თან ხის კოვზით ურიეთ და ჭყლიტეთ, სანამ კენკრა არ დარბილდება.
- სოუსი გადმოდგით ცეცხლიდან და ამოიღეთ მთლიანი სანელებლები (დაფნა, დარიჩინი, ბადიანი). გააცივეთ სოუსი თბილ მდგომარეობამდე. სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ სოუსი გაატაროთ საცერში, რათა მიიღოთ უფრო ერთგვაროვანი და ნაზი კონსისტენცია.
- სოუსი ჩაასხით მცირე მოცულობის მშრალ, სუფთა ქილებში. დაელოდეთ სრულად გაცივებას, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში, სანამ არ გამოიყენებთ.
მჟავე-ტკბილი სოუსის რეცეპტი ხორცისთვის
- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
ფიქრობთ, რასთან ერთად მიირთვათ გამომცხვარი ხორცი? სცადეთ მჟავე-ტკბილი სოუსი ხორცისთვის, რომელიც მოცვისა და წითელი მოცვის (ლინგონბერი) კენკრაზეა დამზადებული. გემრიელი და არომატულია!
სოუსს აქვს ნაზი კონსისტენცია, მკვეთრი გემო და სანელებლებისა და ფორთოხლის არომატი. ის შესანიშნავად უხდება გამომცხვარ ღორის ხორცს, საქონლის ხორცსა და ფრინველს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ინგრედიენტები. შტოში და წითელი მოცვი (ლინგონბერი) მოათავსეთ პატარა სქელძირიან ქვაბში ან ქვაბში. ჩაყარეთ შაქარი.
- ვაშლი გათალეთ და პირდაპირ ზემოდან გახეხეთ. ასევე გახეხეთ ნახევარი ფორთოხლის ცედრა.
- დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, მუსკატის კაკალი (დანის წვერით), დარიჩინის ჩხირი და ბადიანის მთლიანი ვარსკვლავი.
- შავი და სურნელოვანი პილპილი ოდნავ დაჩეჩქვეთ და დაამატეთ ქვაბში. გამოწურეთ მთელი ფორთოხლის წვენი. დაუმატეთ ნახევარი ჭიქა წყალი.
- ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს მინიმუმამდე და მოხადეთ ქაფი. ხარშეთ, თან ხის კოვზით ურიეთ და ჭყლიტეთ, სანამ კენკრა არ დარბილდება.
- სოუსი გადმოდგით ცეცხლიდან და ამოიღეთ მთლიანი სანელებლები (დაფნა, დარიჩინი, ბადიანი). გააცივეთ სოუსი თბილ მდგომარეობამდე. სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ სოუსი გაატაროთ საცერში, რათა მიიღოთ უფრო ერთგვაროვანი და ნაზი კონსისტენცია.
- სოუსი ჩაასხით მცირე მოცულობის მშრალ, სუფთა ქილებში. დაელოდეთ სრულად გაცივებას, დაახურეთ თავსახური და შეინახეთ მაცივარში, სანამ არ გამოიყენებთ.
შეიძლება მოგეწონოთ