- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 2 საათი
- დამზადება: 17 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 220
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
გთავაზობთ, მოამზადოთ და გააოცოთ სტუმრები ამ ნაზი და გემრიელი მუსიანი ტორტით. მისი მომზადება სულაც არ არის რთული, დიდ დროს არ წაგართმევთ, აღფრთოვანება კი ბევრი იქნება. შეინახეთ ეს რეცეპტი!
მომზადების აღწერა:
ტორტი გამოდის ძალიან ნაზი, მაგრამ ეცადეთ, ბისკვიტი ღუმელში არ გადაამშრალოთ, თორემ ის გახდება მშრალი. თუ ეს მაინც მოხდა, აუცილებლად გაჟღინთეთ. ეს შეიძლება იყოს გაზავებული შესქელებული რძე ან, თუ ტორტი უფროსებისთვისაა, ნაღების ლიქიორი.
თავად მუსში შეგიძლიათ დაამატოთ მანგოს პატარა ნაჭრები. ტორტი შეიძლება შეინახოთ მაცივარში ორ დღემდე და არ არის რეკომენდებული მისი გაყინვა, რადგან შეიძლება სტრუქტურა შეიცვალოს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი მუსიანი ტორტის მანგოთი მოსამზადებლად.
- კვერცხი ჩაარტყით თასში, დაამატეთ შაქარი, მწიკვი მარილი და ათქვიფეთ ფუმფულა მასის მიღებამდე.
- ფქვილი შეურიეთ ვანილის შაქარს და გამაფხვიერებელს. გაცერით კვერცხიან მასაში და ფრთხილად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.
- ცომში ჩაასხით მცენარეული ზეთი და მდუღარე წყალი.
- ფრთხილად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.
- 16 სანტიმეტრი დიამეტრის ფორმის ფსკერზე დააფინეთ პერგამენტი, ჩაასხით ცომი და გაასწორეთ.
- ფორმა ბისკვიტით შედგით ცხელ ღუმელში და აცხვეთ 180 C ტემპერატურაზე 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ხის ჩხირი მშრალი არ იქნება. გამოიღეთ ბისკვიტი ღუმელიდან, გადმოაბრუნეთ თავდაყირა ბადეზე და სრულად გააცივეთ.მანგო გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, ამოიღეთ კურკა და ამოაცალეთ რბილობი. მანგო დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი პიურეს მიღებამდე და მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში, დაამატეთ შაქარი. დადგით ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ შაქრის გადნობამდე, შემდეგ კი გააცივეთ.
- ჟელატინს დაასხით 50 მილილიტრი 10%-იანი ნაღები და დატოვეთ 30 წუთით შესიებამდე (გაჯდომამდე). ჟელატინი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე და გააცივეთ.
- ნაღები ათქვიფეთ ფუმფულა ქაფის მიღებამდე. მორევით, შეაერთეთ მანგოს პიურე ჟელატინთან, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება. პიურეში დაამატეთ ათქვეფილი ნაღები და ფრთხილად, ქვემოდან ზემოთ მიმართულებით, აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
- გაციებულ ბისკვიტს მოაჭერით მრგვალი ზედაპირი და მოათავსეთ ის გასაშლელი (მოსახსნელი) რგოლის შიგნით. რგოლის შიდა ზედაპირზე გააკეთეთ აცეტატის ლენტით გარსი.
- მზა მუსი მოათავსეთ ბისკვიტზე და გაასწორეთ. შედგით ტორტი მაცივარში 6-8 საათით სტაბილიზაციისთვის.
- მზა ტორტს მოაცილეთ რგოლი, მოაშორეთ ლენტი და გააფორმეთ თქვენი სურვილის მიხედვით.
- გემრიელად მიირთვით!
მანგოს ტორტი მუსით
- პორცია: 8 ადამიანი
- მომზადება: 2 საათი
- დამზადება: 17 საათი
- კალორია 100 გრამზე: 220
- სირთულე:
ადვილი
გთავაზობთ, მოამზადოთ და გააოცოთ სტუმრები ამ ნაზი და გემრიელი მუსიანი ტორტით. მისი მომზადება სულაც არ არის რთული, დიდ დროს არ წაგართმევთ, აღფრთოვანება კი ბევრი იქნება. შეინახეთ ეს რეცეპტი!
მომზადების აღწერა:
ტორტი გამოდის ძალიან ნაზი, მაგრამ ეცადეთ, ბისკვიტი ღუმელში არ გადაამშრალოთ, თორემ ის გახდება მშრალი. თუ ეს მაინც მოხდა, აუცილებლად გაჟღინთეთ. ეს შეიძლება იყოს გაზავებული შესქელებული რძე ან, თუ ტორტი უფროსებისთვისაა, ნაღების ლიქიორი.
თავად მუსში შეგიძლიათ დაამატოთ მანგოს პატარა ნაჭრები. ტორტი შეიძლება შეინახოთ მაცივარში ორ დღემდე და არ არის რეკომენდებული მისი გაყინვა, რადგან შეიძლება სტრუქტურა შეიცვალოს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი მუსიანი ტორტის მანგოთი მოსამზადებლად.
- კვერცხი ჩაარტყით თასში, დაამატეთ შაქარი, მწიკვი მარილი და ათქვიფეთ ფუმფულა მასის მიღებამდე.
- ფქვილი შეურიეთ ვანილის შაქარს და გამაფხვიერებელს. გაცერით კვერცხიან მასაში და ფრთხილად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.
- ცომში ჩაასხით მცენარეული ზეთი და მდუღარე წყალი.
- ფრთხილად აურიეთ, სანამ ერთგვაროვანი ცომი არ მიიღება.
- 16 სანტიმეტრი დიამეტრის ფორმის ფსკერზე დააფინეთ პერგამენტი, ჩაასხით ცომი და გაასწორეთ.
- ფორმა ბისკვიტით შედგით ცხელ ღუმელში და აცხვეთ 180 C ტემპერატურაზე 15-20 წუთის განმავლობაში, სანამ ხის ჩხირი მშრალი არ იქნება. გამოიღეთ ბისკვიტი ღუმელიდან, გადმოაბრუნეთ თავდაყირა ბადეზე და სრულად გააცივეთ.მანგო გარეცხეთ, გაჭერით შუაზე, ამოიღეთ კურკა და ამოაცალეთ რბილობი. მანგო დააბლენდერეთ ერთგვაროვანი პიურეს მიღებამდე და მოათავსეთ სქელძირიან ქვაბში, დაამატეთ შაქარი. დადგით ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ შაქრის გადნობამდე, შემდეგ კი გააცივეთ.
- ჟელატინს დაასხით 50 მილილიტრი 10%-იანი ნაღები და დატოვეთ 30 წუთით შესიებამდე (გაჯდომამდე). ჟელატინი გაადნეთ წყლის აბაზანაზე და გააცივეთ.
- ნაღები ათქვიფეთ ფუმფულა ქაფის მიღებამდე. მორევით, შეაერთეთ მანგოს პიურე ჟელატინთან, სანამ ერთგვაროვანი არ გახდება. პიურეში დაამატეთ ათქვეფილი ნაღები და ფრთხილად, ქვემოდან ზემოთ მიმართულებით, აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.
- გაციებულ ბისკვიტს მოაჭერით მრგვალი ზედაპირი და მოათავსეთ ის გასაშლელი (მოსახსნელი) რგოლის შიგნით. რგოლის შიდა ზედაპირზე გააკეთეთ აცეტატის ლენტით გარსი.
- მზა მუსი მოათავსეთ ბისკვიტზე და გაასწორეთ. შედგით ტორტი მაცივარში 6-8 საათით სტაბილიზაციისთვის.
- მზა ტორტს მოაცილეთ რგოლი, მოაშორეთ ლენტი და გააფორმეთ თქვენი სურვილის მიხედვით.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ