- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 750
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.
- ხახვი დაჭერით წვრილად, ნიორი დაჭყლიტეთ ან დაჭერით.
- თუ იყენებთ ახალ ორაგულს, მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ მსუბუქად, შემდეგ დაანაწევრეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად. თუ იყენებთ შებოლილ ორაგულს, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
- ახალი ისპანახი: გარეცხეთ. ტაფაზე მოათავსეთ ცოტაოდენი კარაქი, მოშუშეთ ისპანახი, სანამ არ ჩავარდება. კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან (ეს ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ლაზანია წყლიანი არ გამოვიდეს). გაყინული ისპანახი: გაალღვეთ და ასევე კარგად გაწურეთ.
- ხახვი და ნიორი: ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და კარაქის ნახევარი. მოშუშეთ ხახვი, სანამ არ დარბილდება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოებით 5 წუთი). ბოლოს დაამატეთ ნიორი და შუშეთ 1 წუთი.
- ნაღების სოუსი: ტაფაზე მოშუშულ ხახვს დაასხით არაჟანი (ან კრემ-ფრეში). შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზი-თ (მუსკატი). ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.
- შიგთავსის შეზავება: სოუსს დაუმატეთ მომზადებული, გაწურული ისპანახი. ნაზად შეურიეთ ორაგულის ნაჭრები (ან შებოლილი ორაგული). სცადეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- საცხობ ფორმას წაუსვით დარჩენილი კარაქი.
- ძირზე დაასხით სოუსის თხელი ფენა.
- დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტების პირველი ფენა.
- ფირფიტებზე თანაბრად გაანაწილეთ ორაგულისა და ისპანახის შიგთავსის დაახლოებით მესამედი.
- მოაყარეთ გახეხილი ყველის მცირე რაოდენობა.
- გაიმეორეთ ფენები (ფირფიტა, შიგთავსი, ყველი), სანამ არ ამოწურავთ ინგრედიენტებს.
- ბოლო ფენა უნდა იყოს ლაზანიას ფირფიტები. ზემოდან დაასხით დარჩენილი სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
- დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
- აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
- მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
- გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.
ლაზანია ორაგულითა და ისპანახით
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 40 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 750
- სირთულე:
ადვილი
დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.
ინგრედიენტები
დამზადება
- გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.
- ხახვი დაჭერით წვრილად, ნიორი დაჭყლიტეთ ან დაჭერით.
- თუ იყენებთ ახალ ორაგულს, მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ მსუბუქად, შემდეგ დაანაწევრეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად. თუ იყენებთ შებოლილ ორაგულს, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
- ახალი ისპანახი: გარეცხეთ. ტაფაზე მოათავსეთ ცოტაოდენი კარაქი, მოშუშეთ ისპანახი, სანამ არ ჩავარდება. კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან (ეს ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ლაზანია წყლიანი არ გამოვიდეს). გაყინული ისპანახი: გაალღვეთ და ასევე კარგად გაწურეთ.
- ხახვი და ნიორი: ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და კარაქის ნახევარი. მოშუშეთ ხახვი, სანამ არ დარბილდება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოებით 5 წუთი). ბოლოს დაამატეთ ნიორი და შუშეთ 1 წუთი.
- ნაღების სოუსი: ტაფაზე მოშუშულ ხახვს დაასხით არაჟანი (ან კრემ-ფრეში). შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზი-თ (მუსკატი). ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.
- შიგთავსის შეზავება: სოუსს დაუმატეთ მომზადებული, გაწურული ისპანახი. ნაზად შეურიეთ ორაგულის ნაჭრები (ან შებოლილი ორაგული). სცადეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და პილპილი.
- საცხობ ფორმას წაუსვით დარჩენილი კარაქი.
- ძირზე დაასხით სოუსის თხელი ფენა.
- დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტების პირველი ფენა.
- ფირფიტებზე თანაბრად გაანაწილეთ ორაგულისა და ისპანახის შიგთავსის დაახლოებით მესამედი.
- მოაყარეთ გახეხილი ყველის მცირე რაოდენობა.
- გაიმეორეთ ფენები (ფირფიტა, შიგთავსი, ყველი), სანამ არ ამოწურავთ ინგრედიენტებს.
- ბოლო ფენა უნდა იყოს ლაზანიას ფირფიტები. ზემოდან დაასხით დარჩენილი სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
- დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
- აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
- მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
- გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.
შეიძლება მოგეწონოთ