ლაზანია ორაგულითა და ისპანახით

ლაზანია ორაგულითა და ისპანახით

მაკარონი 0 ბოლო განახლება: Dec 09, 2025 შექმნილია: Dec 09, 2025
ლაზანია ორაგულითა და ისპანახით
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 25 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 750
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.

აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.

მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.

გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.
  2. ხახვი დაჭერით წვრილად, ნიორი დაჭყლიტეთ ან დაჭერით.
  3. თუ იყენებთ ახალ ორაგულს, მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ მსუბუქად, შემდეგ დაანაწევრეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად. თუ იყენებთ შებოლილ ორაგულს, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  4. ახალი ისპანახი: გარეცხეთ. ტაფაზე მოათავსეთ ცოტაოდენი კარაქი, მოშუშეთ ისპანახი, სანამ არ ჩავარდება. კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან (ეს ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ლაზანია წყლიანი არ გამოვიდეს). გაყინული ისპანახი: გაალღვეთ და ასევე კარგად გაწურეთ.
  5. ხახვი და ნიორი: ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და კარაქის ნახევარი. მოშუშეთ ხახვი, სანამ არ დარბილდება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოებით 5 წუთი). ბოლოს დაამატეთ ნიორი და შუშეთ 1 წუთი.
  6. ნაღების სოუსი: ტაფაზე მოშუშულ ხახვს დაასხით არაჟანი (ან კრემ-ფრეში). შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზი-თ (მუსკატი). ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.
  7. შიგთავსის შეზავება: სოუსს დაუმატეთ მომზადებული, გაწურული ისპანახი. ნაზად შეურიეთ ორაგულის ნაჭრები (ან შებოლილი ორაგული). სცადეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  8. საცხობ ფორმას წაუსვით დარჩენილი კარაქი.
  9. ძირზე დაასხით სოუსის თხელი ფენა.
  10. დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტების პირველი ფენა.
  11. ფირფიტებზე თანაბრად გაანაწილეთ ორაგულისა და ისპანახის შიგთავსის დაახლოებით მესამედი.
  12. მოაყარეთ გახეხილი ყველის მცირე რაოდენობა.
  13. გაიმეორეთ ფენები (ფირფიტა, შიგთავსი, ყველი), სანამ არ ამოწურავთ ინგრედიენტებს.
  14. ბოლო ფენა უნდა იყოს ლაზანიას ფირფიტები. ზემოდან დაასხით დარჩენილი სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
  15. დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
  16. აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
  17. მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
  18. გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.

ლაზანია ორაგულითა და ისპანახით



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 25 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 750
  • სირთულე: ადვილი

დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.

აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.

მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.

გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გააცხელეთ ღუმელი 180°C-ზე.
  2. ხახვი დაჭერით წვრილად, ნიორი დაჭყლიტეთ ან დაჭერით.
  3. თუ იყენებთ ახალ ორაგულს, მოხარშეთ ან გამოაცხვეთ მსუბუქად, შემდეგ დაანაწევრეთ საშუალო ზომის ნაჭრებად. თუ იყენებთ შებოლილ ორაგულს, დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
  4. ახალი ისპანახი: გარეცხეთ. ტაფაზე მოათავსეთ ცოტაოდენი კარაქი, მოშუშეთ ისპანახი, სანამ არ ჩავარდება. კარგად გაწურეთ ზედმეტი სითხისგან (ეს ძალიან მნიშვნელოვანია, რომ ლაზანია წყლიანი არ გამოვიდეს). გაყინული ისპანახი: გაალღვეთ და ასევე კარგად გაწურეთ.
  5. ხახვი და ნიორი: ტაფაზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი და კარაქის ნახევარი. მოშუშეთ ხახვი, სანამ არ დარბილდება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოებით 5 წუთი). ბოლოს დაამატეთ ნიორი და შუშეთ 1 წუთი.
  6. ნაღების სოუსი: ტაფაზე მოშუშულ ხახვს დაასხით არაჟანი (ან კრემ-ფრეში). შეაზავეთ მარილით, პილპილით და ჯავზი-თ (მუსკატი). ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან.
  7. შიგთავსის შეზავება: სოუსს დაუმატეთ მომზადებული, გაწურული ისპანახი. ნაზად შეურიეთ ორაგულის ნაჭრები (ან შებოლილი ორაგული). სცადეთ და საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ მარილი და პილპილი.
  8. საცხობ ფორმას წაუსვით დარჩენილი კარაქი.
  9. ძირზე დაასხით სოუსის თხელი ფენა.
  10. დაალაგეთ ლაზანიას ფირფიტების პირველი ფენა.
  11. ფირფიტებზე თანაბრად გაანაწილეთ ორაგულისა და ისპანახის შიგთავსის დაახლოებით მესამედი.
  12. მოაყარეთ გახეხილი ყველის მცირე რაოდენობა.
  13. გაიმეორეთ ფენები (ფირფიტა, შიგთავსი, ყველი), სანამ არ ამოწურავთ ინგრედიენტებს.
  14. ბოლო ფენა უნდა იყოს ლაზანიას ფირფიტები. ზემოდან დაასხით დარჩენილი სოუსი და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი.
  15. დააფარეთ ფორმას ალუმინის ფოლგა.
  16. აცხვეთ 180°C-ზე 20 წუთის განმავლობაში.
  17. მოხსენით ფოლგა და აცხვეთ კიდევ 10-15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ შეოქროსფერდება და ყველი არ გადნება.
  18. გამოიღეთ ღუმელიდან და დატოვეთ 10 წუთით, სანამ დაჭრით და მიიტანთ სუფრასთან.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.