სპაგეტი ბოლონეზი

სპაგეტი ბოლონეზი

მაკარონი 0 ბოლო განახლება: Oct 26, 2023 შექმნილია: Oct 26, 2023
სპაგეტი ბოლონეზი
  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: 1:30 წუთი
  • კალორიები: 190
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

გთვაზბთ მოამზადოთ სპაგეტი ბოლონეზი - იტალიური სამზარეულოს კლასიკა თქვენს სახლში! სქელი და მდიდარი სოუსი შედგება შერეული ხორცის, შემწვარი ბეკონის, ბოსტნეულისა და სანელებლებისგან.

ძალიან ძნელია იპოვოთ ადამიანი, რომელიც აბსოლუტურად გულგრილი იქნება ამ კერძის მიმართ. პოპულარული იტალიური ბოლონეზის სოუსი შეიძლება მომზადდეს არა მხოლოდ სპაგეტისთვის, არამედ ნებისმიერი სხვა მაკარონისთვის. რაც მთავარია, მაკარონი უნდა იყოს დამზადებული მკვრივი ხორბლისგან და მომზადებული Al Dente (ოდნავ მოხარშული). საქონლის და ღორის ხორცის თანაფარდობა სოუსში უნდა იყოს ძროხის სასარგებლოდ 1:3. ბოლონეზის სოუსისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ პროვანსული ან სპეციალური სანელებლები. იტალიელები ამზადებენ სპაგეტის სოუსს მინიმუმ ორი საათის განმავლობაში, მაგრამ, ჩემი აზრით, არ არის საჭირო ამდენი ხნით მოხარშვა, თუ ხორცი რბილია სოუსი სწორად შემცირდება. აქედან გამომდინარე, აქ მოიქცით თქვენი შეხედულებებით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი.
  2. გავაცხელოთ ტაფა ზეთით, მოვაყაროთ გახეხილი სტაფილო და დაჭრილი ხახვი. ბოსტნეული შეწვით დარბილებამდე.
  3. დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბეკონი და ნიორი.
  4. დროდადრო ურიეთ, დაახლოებით 3-5 წუთის განმავლობაში.
  5. შემდეგ დაუმატეთ ფარში და დაშალეთ სარევი კოვზით, შეწვით სანამ ფერს არ შეიცვლის.
  6. დაამატეთ ტომატის პასტა, მარილი და სანელებლები. თუშეთ დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.
  7. შემდეგ დაასხით ღვინო და დროდადრო ურიეთ, სანამ ღვინო მთლიანად არ აორთქლდება.
  8. პომიდორს მოაცილეთ კანი და გაუშვით ბლენდერში, და დაამატეთ ტაფაზე სხვა ინგრედიენტებს.
  9. აურიეთ და ჩაასხით ხორცის ან ბოსტნეულის ბულიონი. დაარეგულირეთ მარილის ოდენობა. თუ თქვენ პომიდორს მომჟავო გემო აქვს, სოუსს დაამატეთ ცოტა შაქარი. თუშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  10. სანამ სოუსი მზადდება, მოხარშეთ სპაგეტი შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით, რამდენიმე წუთით, არ დაგავიწყდეთ მოხარშვამდე წყალს მარილი მოაყაროთ. მაკარონი გადაწურეთ დურშლაკში.
  11. ბოლონეზის მაკარონი მზად არის.
  12. სურვილისამებრ, კერძს შეიძლება მოაყაროთ გახეხილი ყველი და ახალი მწვანილი.
  13. გემრიელად მიირთვით!

სპაგეტი ბოლონეზი



  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: 1:30 წუთი
  • კალორიები: 190
  • სირთულე: საშუალო

გთვაზბთ მოამზადოთ სპაგეტი ბოლონეზი - იტალიური სამზარეულოს კლასიკა თქვენს სახლში! სქელი და მდიდარი სოუსი შედგება შერეული ხორცის, შემწვარი ბეკონის, ბოსტნეულისა და სანელებლებისგან.

ძალიან ძნელია იპოვოთ ადამიანი, რომელიც აბსოლუტურად გულგრილი იქნება ამ კერძის მიმართ. პოპულარული იტალიური ბოლონეზის სოუსი შეიძლება მომზადდეს არა მხოლოდ სპაგეტისთვის, არამედ ნებისმიერი სხვა მაკარონისთვის. რაც მთავარია, მაკარონი უნდა იყოს დამზადებული მკვრივი ხორბლისგან და მომზადებული Al Dente (ოდნავ მოხარშული). საქონლის და ღორის ხორცის თანაფარდობა სოუსში უნდა იყოს ძროხის სასარგებლოდ 1:3. ბოლონეზის სოუსისთვის შეგიძლიათ დაამატოთ პროვანსული ან სპეციალური სანელებლები. იტალიელები ამზადებენ სპაგეტის სოუსს მინიმუმ ორი საათის განმავლობაში, მაგრამ, ჩემი აზრით, არ არის საჭირო ამდენი ხნით მოხარშვა, თუ ხორცი რბილია სოუსი სწორად შემცირდება. აქედან გამომდინარე, აქ მოიქცით თქვენი შეხედულებებით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი.
  2. გავაცხელოთ ტაფა ზეთით, მოვაყაროთ გახეხილი სტაფილო და დაჭრილი ხახვი. ბოსტნეული შეწვით დარბილებამდე.
  3. დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბეკონი და ნიორი.
  4. დროდადრო ურიეთ, დაახლოებით 3-5 წუთის განმავლობაში.
  5. შემდეგ დაუმატეთ ფარში და დაშალეთ სარევი კოვზით, შეწვით სანამ ფერს არ შეიცვლის.
  6. დაამატეთ ტომატის პასტა, მარილი და სანელებლები. თუშეთ დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში.
  7. შემდეგ დაასხით ღვინო და დროდადრო ურიეთ, სანამ ღვინო მთლიანად არ აორთქლდება.
  8. პომიდორს მოაცილეთ კანი და გაუშვით ბლენდერში, და დაამატეთ ტაფაზე სხვა ინგრედიენტებს.
  9. აურიეთ და ჩაასხით ხორცის ან ბოსტნეულის ბულიონი. დაარეგულირეთ მარილის ოდენობა. თუ თქვენ პომიდორს მომჟავო გემო აქვს, სოუსს დაამატეთ ცოტა შაქარი. თუშეთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  10. სანამ სოუსი მზადდება, მოხარშეთ სპაგეტი შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის მიხედვით, რამდენიმე წუთით, არ დაგავიწყდეთ მოხარშვამდე წყალს მარილი მოაყაროთ. მაკარონი გადაწურეთ დურშლაკში.
  11. ბოლონეზის მაკარონი მზად არის.
  12. სურვილისამებრ, კერძს შეიძლება მოაყაროთ გახეხილი ყველი და ახალი მწვანილი.
  13. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.