- პორცია: 5 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 2 საათი
- კალორიები: 1
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
კივის პოვიდლოს აქვს საოცარი მჟავე-ტკბილი გემო. მართალია, ღია მწვანე ფერი თერმული დამუშავების დროს იკარგება, მაგრამ შავი ჩანართები (თესლები) პოვიდლოში სახალისოდ გამოიყურება. ამ ნაზი პოვიდლოს კოვზით ჭამა ძალიან გემრიელია!
ინგრედიენტები
დამზადება
- კივი გაფცქვენით და დაჭერით ნაჭრებად.
- ამოარჩიეთ კარდამონის მარცვლები.
- ლიმონი გარეცხეთ. ნახევარი დაჭერით, მეორე ნახევრიდან კი წვენი უნდა გამოწუროთ.
- დაჭრილი კივი, კარდამონი, ლიმონი და ლიმონის წვენი შეურიეთ შაქარს. დატოვეთ თავისი წვენით შესაფერად ერთი საათის განმავლობაში.
- დამდგარი მასა დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
- 10 წუთის გასვლის შემდეგ ჩვენი ნახარში (მასა) დადგით გასაცივებლად. როდესაც მასა გაცივდება, ათქვიფეთ ბლენდერით. ამის შემდეგ დაამატეთ შემასქელებელი (პექტინი, ჟელეინგი ან სხვა), კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
- მზა კივის პოვიდლო ჩაასხით წინასწარ გასტერილებულ ქილებში. დაახურეთ სტერილური თავსახურები. შედეგად მიიღებთ დაახლოებით 600 მლ მზა პროდუქტს.
- გემრიელად მიირთვით!
კივის პოვიდლო
- პორცია: 5 ადამიანი
- მომზადება: 30 წუთი
- დამზადება: 2 საათი
- კალორიები: 1
- სირთულე:
ადვილი
კივის პოვიდლოს აქვს საოცარი მჟავე-ტკბილი გემო. მართალია, ღია მწვანე ფერი თერმული დამუშავების დროს იკარგება, მაგრამ შავი ჩანართები (თესლები) პოვიდლოში სახალისოდ გამოიყურება. ამ ნაზი პოვიდლოს კოვზით ჭამა ძალიან გემრიელია!
ინგრედიენტები
დამზადება
- კივი გაფცქვენით და დაჭერით ნაჭრებად.
- ამოარჩიეთ კარდამონის მარცვლები.
- ლიმონი გარეცხეთ. ნახევარი დაჭერით, მეორე ნახევრიდან კი წვენი უნდა გამოწუროთ.
- დაჭრილი კივი, კარდამონი, ლიმონი და ლიმონის წვენი შეურიეთ შაქარს. დატოვეთ თავისი წვენით შესაფერად ერთი საათის განმავლობაში.
- დამდგარი მასა დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
- 10 წუთის გასვლის შემდეგ ჩვენი ნახარში (მასა) დადგით გასაცივებლად. როდესაც მასა გაცივდება, ათქვიფეთ ბლენდერით. ამის შემდეგ დაამატეთ შემასქელებელი (პექტინი, ჟელეინგი ან სხვა), კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
- მზა კივის პოვიდლო ჩაასხით წინასწარ გასტერილებულ ქილებში. დაახურეთ სტერილური თავსახურები. შედეგად მიიღებთ დაახლოებით 600 მლ მზა პროდუქტს.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ