კივის პოვიდლო

კივის პოვიდლო

მურაბები და ჯემები 0 ბოლო განახლება: Nov 15, 2025 შექმნილია: Nov 15, 2025
კივის პოვიდლო
  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორიები: 1
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

კივის პოვიდლოს აქვს საოცარი მჟავე-ტკბილი გემო. მართალია, ღია მწვანე ფერი თერმული დამუშავების დროს იკარგება, მაგრამ შავი ჩანართები (თესლები) პოვიდლოში სახალისოდ გამოიყურება. ამ ნაზი პოვიდლოს კოვზით ჭამა ძალიან გემრიელია!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კივი გაფცქვენით და დაჭერით ნაჭრებად.
  2. ამოარჩიეთ კარდამონის მარცვლები.
  3. ლიმონი გარეცხეთ. ნახევარი დაჭერით, მეორე ნახევრიდან კი წვენი უნდა გამოწუროთ.
  4. დაჭრილი კივი, კარდამონი, ლიმონი და ლიმონის წვენი შეურიეთ შაქარს. დატოვეთ თავისი წვენით შესაფერად ერთი საათის განმავლობაში.
  5. დამდგარი მასა დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
  6. 10 წუთის გასვლის შემდეგ ჩვენი ნახარში (მასა) დადგით გასაცივებლად. როდესაც მასა გაცივდება, ათქვიფეთ ბლენდერით. ამის შემდეგ დაამატეთ შემასქელებელი (პექტინი, ჟელეინგი ან სხვა), კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
  7. მზა კივის პოვიდლო ჩაასხით წინასწარ გასტერილებულ ქილებში. დაახურეთ სტერილური თავსახურები. შედეგად მიიღებთ დაახლოებით 600 მლ მზა პროდუქტს.
  8. გემრიელად მიირთვით!

კივის პოვიდლო



  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 2 საათი
  • კალორიები: 1
  • სირთულე: ადვილი

კივის პოვიდლოს აქვს საოცარი მჟავე-ტკბილი გემო. მართალია, ღია მწვანე ფერი თერმული დამუშავების დროს იკარგება, მაგრამ შავი ჩანართები (თესლები) პოვიდლოში სახალისოდ გამოიყურება. ამ ნაზი პოვიდლოს კოვზით ჭამა ძალიან გემრიელია!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კივი გაფცქვენით და დაჭერით ნაჭრებად.
  2. ამოარჩიეთ კარდამონის მარცვლები.
  3. ლიმონი გარეცხეთ. ნახევარი დაჭერით, მეორე ნახევრიდან კი წვენი უნდა გამოწუროთ.
  4. დაჭრილი კივი, კარდამონი, ლიმონი და ლიმონის წვენი შეურიეთ შაქარს. დატოვეთ თავისი წვენით შესაფერად ერთი საათის განმავლობაში.
  5. დამდგარი მასა დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში.
  6. 10 წუთის გასვლის შემდეგ ჩვენი ნახარში (მასა) დადგით გასაცივებლად. როდესაც მასა გაცივდება, ათქვიფეთ ბლენდერით. ამის შემდეგ დაამატეთ შემასქელებელი (პექტინი, ჟელეინგი ან სხვა), კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 1-2 წუთის განმავლობაში.
  7. მზა კივის პოვიდლო ჩაასხით წინასწარ გასტერილებულ ქილებში. დაახურეთ სტერილური თავსახურები. შედეგად მიიღებთ დაახლოებით 600 მლ მზა პროდუქტს.
  8. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.