- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 20 წუთი
- მომზადების დრო: 20 წუთი
- კალორიები: 192
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ფეიხოა შაქრის გარეშე ზამთრისთვის
ჩვენ შეჩვეული ვართ, რომ მურაბა შაქრის საფუძველზე მზადდება. რა თქმა უნდა, ეს ყველაზე მარტივი და იაფი კონსერვანტია. დღეს მინდა შემოგთავაზოთ მურაბის ისეთი ვარიანტი, რომელიც საერთოდ არ შეიცავს შაქარს, მაგრამ უფრო გემრიელი და სასარგებლო იქნება.
მომზადების აღწერა:
მურაბისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სახის თაფლი, და არ აქვს მნიშვნელობა, როგორი კონსისტენციისაა ის. სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ დაამატოთ ლიმონის ან ლაიმის ნაყოფის ნახევარი. ასეთი მურაბა აუცილებლად უნდა შეინახოთ მაცივარში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- როგორ მოვამზადოთ 'ფეიხოა შაქრის გარეშე ზამთრისთვის
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი ფეიხოას შაქრის გარეშე მოსამზადებლად. ფეიხოას ნაყოფი გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ, რათა მასზე წყლის არც ერთი წვეთი არ დარჩეს.
- ფეიხოა დაჭერით 2-3 ნაწილად და მოათავსეთ ბლენდერის ჯამში.
- დაამატეთ თაფლი და ჯანჯაფილის (კოჭას) ნაჭრები.
- დააბლენდერეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- მზა მურაბა გადაიტანეთ მშრალ, სტერილიზებულ ქილებში და მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური. ნამზადი შეინახეთ მაცივარში.
- კარგი სამზადისი გქონოდეთ!
ფეიხოა შაქრის გარეშე ზამთრისთვის
- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 20 წუთი
- მომზადების დრო: 20 წუთი
- კალორიები: 192
- სირთულე:
ადვილი
ფეიხოა შაქრის გარეშე ზამთრისთვის
ჩვენ შეჩვეული ვართ, რომ მურაბა შაქრის საფუძველზე მზადდება. რა თქმა უნდა, ეს ყველაზე მარტივი და იაფი კონსერვანტია. დღეს მინდა შემოგთავაზოთ მურაბის ისეთი ვარიანტი, რომელიც საერთოდ არ შეიცავს შაქარს, მაგრამ უფრო გემრიელი და სასარგებლო იქნება.
მომზადების აღწერა:
მურაბისთვის შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სახის თაფლი, და არ აქვს მნიშვნელობა, როგორი კონსისტენციისაა ის. სურვილის შემთხვევაში, შეგიძლიათ დაამატოთ ლიმონის ან ლაიმის ნაყოფის ნახევარი. ასეთი მურაბა აუცილებლად უნდა შეინახოთ მაცივარში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- როგორ მოვამზადოთ 'ფეიხოა შაქრის გარეშე ზამთრისთვის
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი ფეიხოას შაქრის გარეშე მოსამზადებლად. ფეიხოას ნაყოფი გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და გააშრეთ, რათა მასზე წყლის არც ერთი წვეთი არ დარჩეს.
- ფეიხოა დაჭერით 2-3 ნაწილად და მოათავსეთ ბლენდერის ჯამში.
- დაამატეთ თაფლი და ჯანჯაფილის (კოჭას) ნაჭრები.
- დააბლენდერეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
- მზა მურაბა გადაიტანეთ მშრალ, სტერილიზებულ ქილებში და მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური. ნამზადი შეინახეთ მაცივარში.
- კარგი სამზადისი გქონოდეთ!
შეიძლება მოგეწონოთ