- პორცია: 5 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 1:15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
გოგრისა და ყაბაყის ხიზილალა: ვარიანტი გამომცხვარი ბოსტნეულით
ყაბაყის ხიზილალის ეს ვარიანტი მომზადებულია გამომცხვარი ბოსტნეულისგან: გოგრისგან, ყაბაყისგან და ბულგარული წიწაკისგან.
ვაშლის ძმარი და ტომატის პასტა მას აძლევს საჭირო მომჟავო გემოს, ხოლო ნიორი – სიმკვეთრესა და არომატს.
ბოსტნეულის ხიზილალა შესაძლებელია ზამთრისთვის დაკონსერვდეს ან გამოყენებული იქნას მომზადებისთანავე.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ყაბაყი, გოგრა და ნიორი გაასუფთავეთ. თუ ყაბაყი მსხვილ თესლებს შეიცავს, უმჯობესია მათი ამოღება. ყაბაყი და გოგრა დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. ბულგარული წიწაკა დატოვეთ მთლიანად. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ ფოლგა, დაალაგეთ ყველა ბოსტნეული, მოასხით (შეასხურეთ) ზეითუნის ზეთი.
- ბოსტნეული აცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.
- ბულგარული წიწაკა გაასუფთავეთ კანისგან და ამოაცალეთ თესლი. ყველა გამომცხვარი ბოსტნეული გადაიტანეთ ჯამში (თასში).
- ბოსტნეული ბლენდერით დააბლენდერეთ, გახადეთ პიურეს კონსისტენსიის.
- ბოსტნეულის ხიზილალა გადმოასხით ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ქვაბში), დაამატეთ მარილი, პილპილი, ვაშლის ძმარი, დარჩენილი ზეთი და ტომატის პასტა. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სანელებლები თქვენი გემოვნებით.
- აურიეთ, დადგით ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ ყაბაყის, გოგრისა და წიწაკის ხიზილალა 30-40 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შესქელდება.
- ცხელი ბოსტნეულის ხიზილალა გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ გადადუღებული თავსახურებით და შეინახეთ ზამთრისთვის. ან, თუ მაშინვე გამოიყენებთ, გააცივეთ და მიიტანეთ სუფრაზე.
- გემრიელად მიირთვით!
გოგრისა და ყაბაყის ხიზილალა
- პორცია: 5 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 1:15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
გოგრისა და ყაბაყის ხიზილალა: ვარიანტი გამომცხვარი ბოსტნეულით
ყაბაყის ხიზილალის ეს ვარიანტი მომზადებულია გამომცხვარი ბოსტნეულისგან: გოგრისგან, ყაბაყისგან და ბულგარული წიწაკისგან.
ვაშლის ძმარი და ტომატის პასტა მას აძლევს საჭირო მომჟავო გემოს, ხოლო ნიორი – სიმკვეთრესა და არომატს.
ბოსტნეულის ხიზილალა შესაძლებელია ზამთრისთვის დაკონსერვდეს ან გამოყენებული იქნას მომზადებისთანავე.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ყაბაყი, გოგრა და ნიორი გაასუფთავეთ. თუ ყაბაყი მსხვილ თესლებს შეიცავს, უმჯობესია მათი ამოღება. ყაბაყი და გოგრა დაჭერით მსხვილ ნაჭრებად. ბულგარული წიწაკა დატოვეთ მთლიანად. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ ფოლგა, დაალაგეთ ყველა ბოსტნეული, მოასხით (შეასხურეთ) ზეითუნის ზეთი.
- ბოსტნეული აცხვეთ ღუმელში 180 გრადუსზე 20-30 წუთის განმავლობაში, სანამ არ დარბილდება.
- ბულგარული წიწაკა გაასუფთავეთ კანისგან და ამოაცალეთ თესლი. ყველა გამომცხვარი ბოსტნეული გადაიტანეთ ჯამში (თასში).
- ბოსტნეული ბლენდერით დააბლენდერეთ, გახადეთ პიურეს კონსისტენსიის.
- ბოსტნეულის ხიზილალა გადმოასხით ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ქვაბში), დაამატეთ მარილი, პილპილი, ვაშლის ძმარი, დარჩენილი ზეთი და ტომატის პასტა. შეგიძლიათ გამოიყენოთ სანელებლები თქვენი გემოვნებით.
- აურიეთ, დადგით ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ ყაბაყის, გოგრისა და წიწაკის ხიზილალა 30-40 წუთის განმავლობაში, სანამ არ შესქელდება.
- ცხელი ბოსტნეულის ხიზილალა გადაიტანეთ სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ გადადუღებული თავსახურებით და შეინახეთ ზამთრისთვის. ან, თუ მაშინვე გამოიყენებთ, გააცივეთ და მიიტანეთ სუფრაზე.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ