გამომცხვარი პამიდვრისა და წიწაკის წასახემსებელი

გამომცხვარი პამიდვრისა და წიწაკის წასახემსებელი

სოუსი 0 ბოლო განახლება: Nov 16, 2025 შექმნილია: Nov 16, 2025
გამომცხვარი პამიდვრისა და წიწაკის წასახემსებელი
  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 0:10:00
  • დამზადება: 0:60:00
  • კალორიები: 70
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის ნათელი, არომატული და ძალიან მარტივი წასახემსებელი (закуска), რომელიც მზადდება ღუმელში გამომცხვარი ბულგარული წიწაკისა და პამიდვრისგან. ნელი გამოცხობის წყალობით, ბოსტნეული იძენს მოტკბო და შებოლილ გემოს, რომელიც იდეალურად ერწყმის ახალ მწვანილს, ნიორს და მჟავე-ტკბილ ნარშარაბს (ბროწეულის სიროფს).

მახასიათებლები:
გემო და არომატი: აქვს ტკბილი, ოდნავ შებოლილი გემო, რომელიც დაბალანსებულია ნივრისა და წითელი ცხარე წიწაკის სიცხარით (სურვილისამებრ) და ბროწეულის სიროფის მჟავე-ტკბილი ნოტებით. ოხრახუში ანიჭებს მას სიახლეს.

ტექსტურა: ერთგვაროვანი, კრემისებრი მასა, თუკი ბლენდერშია დამუშავებული, ან უფრო უხეში, თუ ინგრედიენტები ხელითაა დაჭრილი.

მირთმევის წესი: შესანიშნავია, როგორც ცივი საუზმე (დიპი), რომელსაც მიირთმევენ ტოსტთან, კრუტონებთან ან ხრაშუნა პურთან ერთად. ასევე შეუძლია შეცვალოს სოუსი შემწვარ ხორცთან ან თევზთან ერთად მირთმევისას.

სეზონურობა: იდეალურია ზაფხულსა და შემოდგომაზე, როდესაც პამიდორი და წიწაკა ყველაზე არომატულია.

უპირატესობა:
არის ჯანსაღი და შეიცავს მინიმალურ ცხიმს (მხოლოდ ზეითუნის ზეთი).

დროთა განმავლობაში გემო უმჯობესდება (რეკომენდებულია მაცივარში შენახვა, რათა არომატები კარგად შეერიოს).

ძალიან მარტივი მოსამზადებელია, რადგან მომზადების ძირითად ნაწილს ღუმელი ასრულებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ბულგარული წიწაკა გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 c ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში.
  2. პამიდვრები გაჭერით შუაზე (ნახევრებად), მოასხით ზეთი, მოაყარეთ მარილი და ასევე გამოაცხვეთ. თეორიულად, წიწაკა და პამიდორი ერთად ცხვება.
  3. წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი. ნივრის გამოყენება შეიძლება მეტიც, ისევე როგორც წიწაკის შემთხვევაში. სიცხარეს არეგულირებთ თქვენი გემოვნების მიხედვით. ოხრახუში წვრილად დაჭერით.
  4. პამიდვრებსა და წიწაკას მოაშორეთ (გააცალეთ) კანი, ხოლო წიწაკას — ასევე თესლები. ყველა ინგრედიენტს ვდებთ კომბაინში ან ბლენდერში. ვამატებთ ბროწეულის სიროფს (ნარშარაბს) (ან ლიმონის წვენი) და ზეთს. მარილს ვუმატებთ გემოვნებით.
  5. მზად არის! გემრიელად მიირთვით!

გამომცხვარი პამიდვრისა და წიწაკის წასახემსებელი



  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მომზადება: 0:10:00
  • დამზადება: 0:60:00
  • კალორიები: 70
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის ნათელი, არომატული და ძალიან მარტივი წასახემსებელი (закуска), რომელიც მზადდება ღუმელში გამომცხვარი ბულგარული წიწაკისა და პამიდვრისგან. ნელი გამოცხობის წყალობით, ბოსტნეული იძენს მოტკბო და შებოლილ გემოს, რომელიც იდეალურად ერწყმის ახალ მწვანილს, ნიორს და მჟავე-ტკბილ ნარშარაბს (ბროწეულის სიროფს).

მახასიათებლები:
გემო და არომატი: აქვს ტკბილი, ოდნავ შებოლილი გემო, რომელიც დაბალანსებულია ნივრისა და წითელი ცხარე წიწაკის სიცხარით (სურვილისამებრ) და ბროწეულის სიროფის მჟავე-ტკბილი ნოტებით. ოხრახუში ანიჭებს მას სიახლეს.

ტექსტურა: ერთგვაროვანი, კრემისებრი მასა, თუკი ბლენდერშია დამუშავებული, ან უფრო უხეში, თუ ინგრედიენტები ხელითაა დაჭრილი.

მირთმევის წესი: შესანიშნავია, როგორც ცივი საუზმე (დიპი), რომელსაც მიირთმევენ ტოსტთან, კრუტონებთან ან ხრაშუნა პურთან ერთად. ასევე შეუძლია შეცვალოს სოუსი შემწვარ ხორცთან ან თევზთან ერთად მირთმევისას.

სეზონურობა: იდეალურია ზაფხულსა და შემოდგომაზე, როდესაც პამიდორი და წიწაკა ყველაზე არომატულია.

უპირატესობა:
არის ჯანსაღი და შეიცავს მინიმალურ ცხიმს (მხოლოდ ზეითუნის ზეთი).

დროთა განმავლობაში გემო უმჯობესდება (რეკომენდებულია მაცივარში შენახვა, რათა არომატები კარგად შეერიოს).

ძალიან მარტივი მოსამზადებელია, რადგან მომზადების ძირითად ნაწილს ღუმელი ასრულებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ბულგარული წიწაკა გამოაცხვეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 c ტემპერატურაზე 40 წუთის განმავლობაში.
  2. პამიდვრები გაჭერით შუაზე (ნახევრებად), მოასხით ზეთი, მოაყარეთ მარილი და ასევე გამოაცხვეთ. თეორიულად, წიწაკა და პამიდორი ერთად ცხვება.
  3. წვრილად დაჭერით ხახვი და ნიორი. ნივრის გამოყენება შეიძლება მეტიც, ისევე როგორც წიწაკის შემთხვევაში. სიცხარეს არეგულირებთ თქვენი გემოვნების მიხედვით. ოხრახუში წვრილად დაჭერით.
  4. პამიდვრებსა და წიწაკას მოაშორეთ (გააცალეთ) კანი, ხოლო წიწაკას — ასევე თესლები. ყველა ინგრედიენტს ვდებთ კომბაინში ან ბლენდერში. ვამატებთ ბროწეულის სიროფს (ნარშარაბს) (ან ლიმონის წვენი) და ზეთს. მარილს ვუმატებთ გემოვნებით.
  5. მზად არის! გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.