ფეტუჩინი ლორით

ფეტუჩინი ლორით

მაკარონი 0 ბოლო განახლება: Nov 15, 2025 შექმნილია: Nov 15, 2025
ფეტუჩინი ლორით
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორიები: 235
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

გსურთ, დატკბეთ ტრადიციული იტალიური პასტით, სახლიდან გაუსვლელად?

მაშინ სასწრაფოდ გაეშურეთ სამზარეულოსკენ და სახლშივე მოამზადეთ ფეტუჩინი ლორით. ეს არის მადის აღმძვრელი, ძალიან ნოყიერი და მარტივი მოსამზადებელი."

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და ჩაუშვით ფეტუჩინი. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და დააცადეთ, რომ ზედმეტი სითხე დაიწუროს.
  2. პატარა ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ჭურჭელში) ჩააგდეთ კარაქის ნაჭერი და გაადნეთ.
  3. გაასუფთავეთ ნიორი და გაატარეთ საწნეხში. ფეტუჩინისა და ლორის რეცეპტში სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კბილებიც, რომელთა ამოღებაც სუფრაზე მიტანამდე იქნება შესაძლებელი.
  4. დაუმატეთ ნიორი კარაქს და ოდნავ მოშუშეთ ძლიერი არომატის გამოჩენამდე.
  5. თხელი ნაკადით ჩაასხით რძე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ ის ნაღებით ჩაანაცვლოთ.
  6. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ რბილი ყველი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე.
  7. ამასობაში ლორი დაჭერით თხელ ღეროებად ან კუბიკებად.
  8. როდესაც სოუსი ოდნავ ჩაიხარშება, დაუმატეთ მას ლორი და კარგად მოურიეთ.
  9. მზა სოუსში ჩაალაგეთ მაკარონი და ფრთხილად მოურიეთ.
  10. სახლის პირობებში მომზადებულ ფეტუჩინის ლორით შეგიძლიათ დაუმატოთ ბარდა, სიმინდი ან უბრალოდ ახალი მწვანილი.
  11. სულ ეს არის, კერძი მზად არის და შეგიძლიათ სუფრასთან მიიტანოთ.

ფეტუჩინი ლორით



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორიები: 235
  • სირთულე: ადვილი

გსურთ, დატკბეთ ტრადიციული იტალიური პასტით, სახლიდან გაუსვლელად?

მაშინ სასწრაფოდ გაეშურეთ სამზარეულოსკენ და სახლშივე მოამზადეთ ფეტუჩინი ლორით. ეს არის მადის აღმძვრელი, ძალიან ნოყიერი და მარტივი მოსამზადებელი."

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და ჩაუშვით ფეტუჩინი. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და დააცადეთ, რომ ზედმეტი სითხე დაიწუროს.
  2. პატარა ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ჭურჭელში) ჩააგდეთ კარაქის ნაჭერი და გაადნეთ.
  3. გაასუფთავეთ ნიორი და გაატარეთ საწნეხში. ფეტუჩინისა და ლორის რეცეპტში სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კბილებიც, რომელთა ამოღებაც სუფრაზე მიტანამდე იქნება შესაძლებელი.
  4. დაუმატეთ ნიორი კარაქს და ოდნავ მოშუშეთ ძლიერი არომატის გამოჩენამდე.
  5. თხელი ნაკადით ჩაასხით რძე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ ის ნაღებით ჩაანაცვლოთ.
  6. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ რბილი ყველი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე.
  7. ამასობაში ლორი დაჭერით თხელ ღეროებად ან კუბიკებად.
  8. როდესაც სოუსი ოდნავ ჩაიხარშება, დაუმატეთ მას ლორი და კარგად მოურიეთ.
  9. მზა სოუსში ჩაალაგეთ მაკარონი და ფრთხილად მოურიეთ.
  10. სახლის პირობებში მომზადებულ ფეტუჩინის ლორით შეგიძლიათ დაუმატოთ ბარდა, სიმინდი ან უბრალოდ ახალი მწვანილი.
  11. სულ ეს არის, კერძი მზად არის და შეგიძლიათ სუფრასთან მიიტანოთ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.