- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორიები: 235
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
გსურთ, დატკბეთ ტრადიციული იტალიური პასტით, სახლიდან გაუსვლელად?
მაშინ სასწრაფოდ გაეშურეთ სამზარეულოსკენ და სახლშივე მოამზადეთ ფეტუჩინი ლორით. ეს არის მადის აღმძვრელი, ძალიან ნოყიერი და მარტივი მოსამზადებელი."
ინგრედიენტები
დამზადება
- დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და ჩაუშვით ფეტუჩინი. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და დააცადეთ, რომ ზედმეტი სითხე დაიწუროს.
- პატარა ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ჭურჭელში) ჩააგდეთ კარაქის ნაჭერი და გაადნეთ.
- გაასუფთავეთ ნიორი და გაატარეთ საწნეხში. ფეტუჩინისა და ლორის რეცეპტში სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კბილებიც, რომელთა ამოღებაც სუფრაზე მიტანამდე იქნება შესაძლებელი.
- დაუმატეთ ნიორი კარაქს და ოდნავ მოშუშეთ ძლიერი არომატის გამოჩენამდე.
- თხელი ნაკადით ჩაასხით რძე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ ის ნაღებით ჩაანაცვლოთ.
- მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ რბილი ყველი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე.
- ამასობაში ლორი დაჭერით თხელ ღეროებად ან კუბიკებად.
- როდესაც სოუსი ოდნავ ჩაიხარშება, დაუმატეთ მას ლორი და კარგად მოურიეთ.
- მზა სოუსში ჩაალაგეთ მაკარონი და ფრთხილად მოურიეთ.
- სახლის პირობებში მომზადებულ ფეტუჩინის ლორით შეგიძლიათ დაუმატოთ ბარდა, სიმინდი ან უბრალოდ ახალი მწვანილი.
- სულ ეს არის, კერძი მზად არის და შეგიძლიათ სუფრასთან მიიტანოთ.
ფეტუჩინი ლორით
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 10 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორიები: 235
- სირთულე:
ადვილი
გსურთ, დატკბეთ ტრადიციული იტალიური პასტით, სახლიდან გაუსვლელად?
მაშინ სასწრაფოდ გაეშურეთ სამზარეულოსკენ და სახლშივე მოამზადეთ ფეტუჩინი ლორით. ეს არის მადის აღმძვრელი, ძალიან ნოყიერი და მარტივი მოსამზადებელი."
ინგრედიენტები
დამზადება
- დიდ ქვაბში წყალი აადუღეთ, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და ჩაუშვით ფეტუჩინი. ხარშეთ საშუალო ცეცხლზე, შეფუთვაზე მითითებული ინსტრუქციის შესაბამისად. შემდეგ გადაწურეთ საწურზე და დააცადეთ, რომ ზედმეტი სითხე დაიწუროს.
- პატარა ქვაბში (სოუსის მოსამზადებელ ჭურჭელში) ჩააგდეთ კარაქის ნაჭერი და გაადნეთ.
- გაასუფთავეთ ნიორი და გაატარეთ საწნეხში. ფეტუჩინისა და ლორის რეცეპტში სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ გამოიყენოთ მთლიანი კბილებიც, რომელთა ამოღებაც სუფრაზე მიტანამდე იქნება შესაძლებელი.
- დაუმატეთ ნიორი კარაქს და ოდნავ მოშუშეთ ძლიერი არომატის გამოჩენამდე.
- თხელი ნაკადით ჩაასხით რძე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ ის ნაღებით ჩაანაცვლოთ.
- მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით, დაუმატეთ რბილი ყველი და დატოვეთ დაბალ ცეცხლზე.
- ამასობაში ლორი დაჭერით თხელ ღეროებად ან კუბიკებად.
- როდესაც სოუსი ოდნავ ჩაიხარშება, დაუმატეთ მას ლორი და კარგად მოურიეთ.
- მზა სოუსში ჩაალაგეთ მაკარონი და ფრთხილად მოურიეთ.
- სახლის პირობებში მომზადებულ ფეტუჩინის ლორით შეგიძლიათ დაუმატოთ ბარდა, სიმინდი ან უბრალოდ ახალი მწვანილი.
- სულ ეს არის, კერძი მზად არის და შეგიძლიათ სუფრასთან მიიტანოთ.
შეიძლება მოგეწონოთ