«ცოცხალი მურაბა» კივისა და ფეიხოასგან შაქრით

«ცოცხალი მურაბა» კივისა და ფეიხოასგან შაქრით

მურაბები და ჯემები 0 ბოლო განახლება: Nov 15, 2025 შექმნილია: Nov 15, 2025
«ცოცხალი მურაბა» კივისა და ფეიხოასგან შაქრით
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის არაჩვეულებრივი, ეგზოტიკური დელიკატესი, რომელიც მზადდება თერმული დამუშავების გარეშე, რაც მას "ცოცხალ მურაბად" აქცევს. პროდუქტის ამგვარად მომზადება საშუალებას გაძლევთ მაქსიმალურად შეინარჩუნოთ კივისა და ფეიხოას ვიტამინები და სასარგებლო ნივთიერებები.

გემო და ტექსტურა:

მურაბას აქვს საოცრად ახალი, მჟავე-ტკბილი გემო, რომელიც აერთიანებს ფეიხოას სპეციფიკურ არომატს კივის სასიამოვნო მჟავიანობასთან.

მასა არის ერთგვაროვანი და ნაზი, თუმცა მასში იგრძნობა კივისა და ფეიხოას პატარა თესლები, რაც ტექსტურას განსაკუთრებულ მომხიბვლელობას სძენს.

ფერი არის ნათელი, ოდნავ მოყავისფრო-მომწვანო (ფეიხოას კანის გამო), რომელიც სასიამოვნოდ გამოიყურება.

ეს მურაბა იდეალურია იმისთვის, რომ მიირთვათ ჩაისთან ერთად, გამოიყენოთ ბლინების, ტოსტების ან ნაყინისთვის, ან უბრალოდ კოვზით გასინჯოთ, როცა რაღაც ვიტამინებით სავსე და ეგზოტიკური გემო გსურთ.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცოცხალი მურაბის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შაქარი, ფეიხოა და კივი.
  2. ფეიხოა გარეცხეთ გამდინარე წყალში და დაჭერით ნაწილებად. ჩაყარეთ ყავის საფქვავში, ბლენდერში ან გახეხეთ სახეხზე.
  3. ათქვიფეთ შიგთავსი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  4. შაქარს ვამატებთ სუფრის კოვზით.
  5. კივის ვასუფთავებთ ქერქისგან (კანიდან) და ვჭრით ნახევარრგოლებად.
  6. კივის ვდებთ ასათქვეფად დანარჩენ მასასთან ერთად.
  7. ვაგრძელებთ თქვეფას ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  8. შემდეგ მურაბას ვასხამთ ქილებში და უკვე შეიძლება მირთმევა!
  9. გემრიელად მიირთვით!

«ცოცხალი მურაბა» კივისა და ფეიხოასგან შაქრით



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის არაჩვეულებრივი, ეგზოტიკური დელიკატესი, რომელიც მზადდება თერმული დამუშავების გარეშე, რაც მას "ცოცხალ მურაბად" აქცევს. პროდუქტის ამგვარად მომზადება საშუალებას გაძლევთ მაქსიმალურად შეინარჩუნოთ კივისა და ფეიხოას ვიტამინები და სასარგებლო ნივთიერებები.

გემო და ტექსტურა:

მურაბას აქვს საოცრად ახალი, მჟავე-ტკბილი გემო, რომელიც აერთიანებს ფეიხოას სპეციფიკურ არომატს კივის სასიამოვნო მჟავიანობასთან.

მასა არის ერთგვაროვანი და ნაზი, თუმცა მასში იგრძნობა კივისა და ფეიხოას პატარა თესლები, რაც ტექსტურას განსაკუთრებულ მომხიბვლელობას სძენს.

ფერი არის ნათელი, ოდნავ მოყავისფრო-მომწვანო (ფეიხოას კანის გამო), რომელიც სასიამოვნოდ გამოიყურება.

ეს მურაბა იდეალურია იმისთვის, რომ მიირთვათ ჩაისთან ერთად, გამოიყენოთ ბლინების, ტოსტების ან ნაყინისთვის, ან უბრალოდ კოვზით გასინჯოთ, როცა რაღაც ვიტამინებით სავსე და ეგზოტიკური გემო გსურთ.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცოცხალი მურაბის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ შაქარი, ფეიხოა და კივი.
  2. ფეიხოა გარეცხეთ გამდინარე წყალში და დაჭერით ნაწილებად. ჩაყარეთ ყავის საფქვავში, ბლენდერში ან გახეხეთ სახეხზე.
  3. ათქვიფეთ შიგთავსი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  4. შაქარს ვამატებთ სუფრის კოვზით.
  5. კივის ვასუფთავებთ ქერქისგან (კანიდან) და ვჭრით ნახევარრგოლებად.
  6. კივის ვდებთ ასათქვეფად დანარჩენ მასასთან ერთად.
  7. ვაგრძელებთ თქვეფას ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
  8. შემდეგ მურაბას ვასხამთ ქილებში და უკვე შეიძლება მირთმევა!
  9. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.