ატრია ნაღების ყველის სოუსში

ატრია ნაღების ყველის სოუსში

მაკარონი 0 ბოლო განახლება: Dec 09, 2025 შექმნილია: Dec 09, 2025
ატრია ნაღების ყველის სოუსში
  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

რომაელი რესტორატორის, ალფრედო დი ლელიოს, პასტის ორიგინალური რეცეპტი სამი ძირითადი კომპონენტისგან შედგებოდა: ფეტუჩინე , ახალგაზრდა პარმეზანის ყველი და კარაქი. პასტა პოპულარული გახდა უცხოელ ტურისტებში, შემდეგ კი აშშ-შიც. რეცეპტი დროთა განმავლობაში შეიცვალა, ამ კერძს დაემატა ნაღები და სხვა ინგრედიენტები.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. ამ კერძისთვის გამოდგება ლაფშა (ტალიატელე/ფეტუჩინე) ან სპაგეტი, დამზადებული მაგარი ხორბლისგან. პარმეზანის ნაცვლად გამოიყენეთ მაგარი ყველი (როგორც ინგრედიენტებშია მითითებული).
  2. ქვაბში აადუღეთ 1,5 ლ სასმელი წყალი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და ჩაყარეთ ლაფშა (პასტა). კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ შეფუთვაზე მითითებული დროის შესაბამისად, მინუს 1 წუთი. პასტა უნდა იყოს ოდნავ მოუხარშავი, ანუ "ალ დენტე".
  3. პარალელურად, ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ბაზილიკის ფოთლები მოაცილეთ ღეროებს და წვრილად დაჭერით.
  4. ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ 50 მლ ნაღები და მაგარი ყველი (1 სუფრის კოვზი ყველი გადაინახეთ მზა პასტის მოსაყრელად). მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან სოუსს.
  5. სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ მარილი, მუსკატის კაკალი და შავი პილპილი.
  6. სოუსის ადუღებიდან 1-2 წუთის შემდეგ, ის ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ბაზილიკი.
  7. ატრია (პასტა) უკვე მომზადდა. გადაღვარეთ წყალი, რომელშიც პასტა იხარშებოდა, მაგრამ დაიტოვეთ 100 მლ სითხე იმ შემთხვევისთვის, თუ სოუსი ძალიან სქელი აღმოჩნდება.
  8. დარჩენილი 30 მლ ნაღები გააცხელეთ (ცხელ მდგომარეობამდე) და ჩაასხით ლაფშაზე. მოურიეთ.
  9. გადაიტანეთ ატრია (პასტა) სასერვირო თეფშზე (მე 2 პორცია მივიღე).
  10. ზემოდან მოათავსეთ 2-3 სუფრის კოვზი ნაღების ყველის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მორთეთ ახალი ბაზილიკის ტოტით.
  11. მიტანის შემდეგ, პასტა თეფშზე აურიეთ, რათა თითოეული მაკარონი სოუსით დაიფაროს და გაიჟღინთოს.
  12. პასტა ნაღების ყველის სოუსში მზად არის. ნაზი ნაღების სოუსი და ბაზილიკის მსუბუქი, სასიამოვნო არომატი ჩვეულებრივ მაკარონს იტალიურ-ამერიკულ კოლორიტს შესძენს.
  13. გემრიელად მიირთვით!

ატრია ნაღების ყველის სოუსში



  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

რომაელი რესტორატორის, ალფრედო დი ლელიოს, პასტის ორიგინალური რეცეპტი სამი ძირითადი კომპონენტისგან შედგებოდა: ფეტუჩინე , ახალგაზრდა პარმეზანის ყველი და კარაქი. პასტა პოპულარული გახდა უცხოელ ტურისტებში, შემდეგ კი აშშ-შიც. რეცეპტი დროთა განმავლობაში შეიცვალა, ამ კერძს დაემატა ნაღები და სხვა ინგრედიენტები.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. ამ კერძისთვის გამოდგება ლაფშა (ტალიატელე/ფეტუჩინე) ან სპაგეტი, დამზადებული მაგარი ხორბლისგან. პარმეზანის ნაცვლად გამოიყენეთ მაგარი ყველი (როგორც ინგრედიენტებშია მითითებული).
  2. ქვაბში აადუღეთ 1,5 ლ სასმელი წყალი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და ჩაყარეთ ლაფშა (პასტა). კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ შეფუთვაზე მითითებული დროის შესაბამისად, მინუს 1 წუთი. პასტა უნდა იყოს ოდნავ მოუხარშავი, ანუ "ალ დენტე".
  3. პარალელურად, ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ბაზილიკის ფოთლები მოაცილეთ ღეროებს და წვრილად დაჭერით.
  4. ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ 50 მლ ნაღები და მაგარი ყველი (1 სუფრის კოვზი ყველი გადაინახეთ მზა პასტის მოსაყრელად). მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან სოუსს.
  5. სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ მარილი, მუსკატის კაკალი და შავი პილპილი.
  6. სოუსის ადუღებიდან 1-2 წუთის შემდეგ, ის ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ბაზილიკი.
  7. ატრია (პასტა) უკვე მომზადდა. გადაღვარეთ წყალი, რომელშიც პასტა იხარშებოდა, მაგრამ დაიტოვეთ 100 მლ სითხე იმ შემთხვევისთვის, თუ სოუსი ძალიან სქელი აღმოჩნდება.
  8. დარჩენილი 30 მლ ნაღები გააცხელეთ (ცხელ მდგომარეობამდე) და ჩაასხით ლაფშაზე. მოურიეთ.
  9. გადაიტანეთ ატრია (პასტა) სასერვირო თეფშზე (მე 2 პორცია მივიღე).
  10. ზემოდან მოათავსეთ 2-3 სუფრის კოვზი ნაღების ყველის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მორთეთ ახალი ბაზილიკის ტოტით.
  11. მიტანის შემდეგ, პასტა თეფშზე აურიეთ, რათა თითოეული მაკარონი სოუსით დაიფაროს და გაიჟღინთოს.
  12. პასტა ნაღების ყველის სოუსში მზად არის. ნაზი ნაღების სოუსი და ბაზილიკის მსუბუქი, სასიამოვნო არომატი ჩვეულებრივ მაკარონს იტალიურ-ამერიკულ კოლორიტს შესძენს.
  13. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.