- პორცია: 2 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
რომაელი რესტორატორის, ალფრედო დი ლელიოს, პასტის ორიგინალური რეცეპტი სამი ძირითადი კომპონენტისგან შედგებოდა: ფეტუჩინე , ახალგაზრდა პარმეზანის ყველი და კარაქი. პასტა პოპულარული გახდა უცხოელ ტურისტებში, შემდეგ კი აშშ-შიც. რეცეპტი დროთა განმავლობაში შეიცვალა, ამ კერძს დაემატა ნაღები და სხვა ინგრედიენტები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. ამ კერძისთვის გამოდგება ლაფშა (ტალიატელე/ფეტუჩინე) ან სპაგეტი, დამზადებული მაგარი ხორბლისგან. პარმეზანის ნაცვლად გამოიყენეთ მაგარი ყველი (როგორც ინგრედიენტებშია მითითებული).
- ქვაბში აადუღეთ 1,5 ლ სასმელი წყალი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და ჩაყარეთ ლაფშა (პასტა). კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ შეფუთვაზე მითითებული დროის შესაბამისად, მინუს 1 წუთი. პასტა უნდა იყოს ოდნავ მოუხარშავი, ანუ "ალ დენტე".
- პარალელურად, ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ბაზილიკის ფოთლები მოაცილეთ ღეროებს და წვრილად დაჭერით.
- ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ 50 მლ ნაღები და მაგარი ყველი (1 სუფრის კოვზი ყველი გადაინახეთ მზა პასტის მოსაყრელად). მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან სოუსს.
- სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ მარილი, მუსკატის კაკალი და შავი პილპილი.
- სოუსის ადუღებიდან 1-2 წუთის შემდეგ, ის ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ბაზილიკი.
- ატრია (პასტა) უკვე მომზადდა. გადაღვარეთ წყალი, რომელშიც პასტა იხარშებოდა, მაგრამ დაიტოვეთ 100 მლ სითხე იმ შემთხვევისთვის, თუ სოუსი ძალიან სქელი აღმოჩნდება.
- დარჩენილი 30 მლ ნაღები გააცხელეთ (ცხელ მდგომარეობამდე) და ჩაასხით ლაფშაზე. მოურიეთ.
- გადაიტანეთ ატრია (პასტა) სასერვირო თეფშზე (მე 2 პორცია მივიღე).
- ზემოდან მოათავსეთ 2-3 სუფრის კოვზი ნაღების ყველის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მორთეთ ახალი ბაზილიკის ტოტით.
- მიტანის შემდეგ, პასტა თეფშზე აურიეთ, რათა თითოეული მაკარონი სოუსით დაიფაროს და გაიჟღინთოს.
- პასტა ნაღების ყველის სოუსში მზად არის. ნაზი ნაღების სოუსი და ბაზილიკის მსუბუქი, სასიამოვნო არომატი ჩვეულებრივ მაკარონს იტალიურ-ამერიკულ კოლორიტს შესძენს.
- გემრიელად მიირთვით!
ატრია ნაღების ყველის სოუსში
- პორცია: 2 ადამიანი
- მომზადება: 15 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: -
- სირთულე:
ადვილი
რომაელი რესტორატორის, ალფრედო დი ლელიოს, პასტის ორიგინალური რეცეპტი სამი ძირითადი კომპონენტისგან შედგებოდა: ფეტუჩინე , ახალგაზრდა პარმეზანის ყველი და კარაქი. პასტა პოპულარული გახდა უცხოელ ტურისტებში, შემდეგ კი აშშ-შიც. რეცეპტი დროთა განმავლობაში შეიცვალა, ამ კერძს დაემატა ნაღები და სხვა ინგრედიენტები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. ამ კერძისთვის გამოდგება ლაფშა (ტალიატელე/ფეტუჩინე) ან სპაგეტი, დამზადებული მაგარი ხორბლისგან. პარმეზანის ნაცვლად გამოიყენეთ მაგარი ყველი (როგორც ინგრედიენტებშია მითითებული).
- ქვაბში აადუღეთ 1,5 ლ სასმელი წყალი, დაამატეთ 1 ჩაის კოვზი მარილი და ჩაყარეთ ლაფშა (პასტა). კვლავ მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ შეფუთვაზე მითითებული დროის შესაბამისად, მინუს 1 წუთი. პასტა უნდა იყოს ოდნავ მოუხარშავი, ანუ "ალ დენტე".
- პარალელურად, ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ბაზილიკის ფოთლები მოაცილეთ ღეროებს და წვრილად დაჭერით.
- ტაფაზე გაადნეთ კარაქი, დაამატეთ 50 მლ ნაღები და მაგარი ყველი (1 სუფრის კოვზი ყველი გადაინახეთ მზა პასტის მოსაყრელად). მოამზადეთ საშუალო ცეცხლზე, თან ურიეთ, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან სოუსს.
- სოუსი მიიყვანეთ ადუღებამდე, დაამატეთ მარილი, მუსკატის კაკალი და შავი პილპილი.
- სოუსის ადუღებიდან 1-2 წუთის შემდეგ, ის ოდნავ შესქელდება. გადმოდგით ცეცხლიდან და დაამატეთ ბაზილიკი.
- ატრია (პასტა) უკვე მომზადდა. გადაღვარეთ წყალი, რომელშიც პასტა იხარშებოდა, მაგრამ დაიტოვეთ 100 მლ სითხე იმ შემთხვევისთვის, თუ სოუსი ძალიან სქელი აღმოჩნდება.
- დარჩენილი 30 მლ ნაღები გააცხელეთ (ცხელ მდგომარეობამდე) და ჩაასხით ლაფშაზე. მოურიეთ.
- გადაიტანეთ ატრია (პასტა) სასერვირო თეფშზე (მე 2 პორცია მივიღე).
- ზემოდან მოათავსეთ 2-3 სუფრის კოვზი ნაღების ყველის სოუსი, მოაყარეთ გახეხილი ყველი და მორთეთ ახალი ბაზილიკის ტოტით.
- მიტანის შემდეგ, პასტა თეფშზე აურიეთ, რათა თითოეული მაკარონი სოუსით დაიფაროს და გაიჟღინთოს.
- პასტა ნაღების ყველის სოუსში მზად არის. ნაზი ნაღების სოუსი და ბაზილიკის მსუბუქი, სასიამოვნო არომატი ჩვეულებრივ მაკარონს იტალიურ-ამერიკულ კოლორიტს შესძენს.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ