სამარხვო ბერძნული სუპი ფასოლადა

სამარხვო ბერძნული სუპი ფასოლადა

სუპები 0 ბოლო განახლება: Oct 17, 2023 შექმნილია: Dec 09, 2022
სამარხვო ბერძნული სუპი ფასოლადა
  • პორცია: 7 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 10 საათი
  • მომზადების დრო: 40 წუთი
  • კალორიები: 395
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ფასოლადა ბერძნული და კვიპროსული სამზარეულოს ერთ-ერთი პოპულარული სუპია.
ეს ალბათ ყველაზე მარტივი მოსამზადებელი კერძია და შესანიშნავად უხდება ახალ პურს და ზეთისხილს.
ძირითადი ინგრედიენტები ძალიან ცოტაა - ლობიო, სტაფილო, ნიახური, ხახვი, პომიდორი და ზეითუნის ზეთი.
ბერძნები ლობიოს უწოდებენ "ღარიბების ხიზილალას".მაგრამ ღარიბობის შეწყვეტის შემდეგაც კი, ბერძნებმა ვერ შეძლეს თავიანთი საყვარელი ლობიოს "ფასოლადის" მოშორება.ძალიან გემრიელი, დამანაყრებელი და მკვებავი წვნიანია. და, რა თქმა უნდა, ძალიან სასარგებლო!
პრასი დავჭრათ რგოლებად (შეიძლება შეიცვალოს ხახვით). და მსუბუქად მოთუშეთ ზეითუნის ზეთში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ლობიო დაასველეთ ღამით ცივ წყალში. გადაასხით წყალი და გარეცხეთ ლობიო. ქვაბში ჩაასხით 2,5 ლიტრი წყალი, მოათავსეთ ლობიო და დადგით ცეცხლზე. ადუღეთ, მოაშორეთ ქაფი. მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე პირველი 10 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ თითქმის მზადყოფნამდე.
  2. სანამ ლობიო იხარშება, მოამზადეთ ბოსტნეული. გაფცქვენით სტაფილო და დაჭერით რგოლებად.
  3. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ დიდ კუბიკებად.
  4. დაჭვრათ ნიახური.
  5. პრასი დავჭრათ რგოლებად (შეიძლება შეიცვალოს ხახვით). და მსუბუქად მოთუშეთ ზეითუნის ზეთში.
  6. ახალი პომიდორი დავჭრათ ჯვარედინად. მოვათავსოთ მდუღარე წყალში რამდენიმე წამით.შემდეგ მოვაცილოთ კანი და დავჭრათ ნახევარ რგოლებად. პომიდორებს საკუთარ წვენში მოვაცილოთ კანი და გავუშვათ ბლენდერში. დავუმატოთ 1 სუფრის კოვზი ტომატის პასტა და ახალი პომიდორი.
  7. როდესაც ლობიო თითქმის მოიხარშება, დავამატოთ ნიახური და ბულგარული წიწაკა. ავადუღოთ. დავამატოთ სტაფილო და მოვხარშოთ 5-7 წუთი. შემდეგ დავუმატოთ პრასი. შემდეგ ტომატის ნარევი.
  8. მხოლოდ ამის შემდეგ მოვაყაროთ მარილი, მოვაყაროთ ახლად დაფქული შავი პილპილი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და მშრალი მწვანილები. მოვხარშოთ კიდევ 7 წუთი. დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ 15 წუთის განმავლობაში.
  9. დავამარინადოთ ხახვი (სურვილისამებრ). გავფცქვნათ და დავჭრათ რგოლებად. მოვათავსოთ ქილაში, დავუმატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქარი, 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი. დავაფაროთ თავსახური, შეანჯღრიეთ და დავტოვოთ დასამარინადებლად.
  10. მიირთვით ფასოლადა დამარინადებულ ხახვთან, ახალ პურთან და ზეთისხილთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

სამარხვო ბერძნული სუპი ფასოლადა



  • პორცია: 7 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 10 საათი
  • მომზადების დრო: 40 წუთი
  • კალორიები: 395
  • სირთულე: საშუალო

ფასოლადა ბერძნული და კვიპროსული სამზარეულოს ერთ-ერთი პოპულარული სუპია.
ეს ალბათ ყველაზე მარტივი მოსამზადებელი კერძია და შესანიშნავად უხდება ახალ პურს და ზეთისხილს.
ძირითადი ინგრედიენტები ძალიან ცოტაა - ლობიო, სტაფილო, ნიახური, ხახვი, პომიდორი და ზეითუნის ზეთი.
ბერძნები ლობიოს უწოდებენ "ღარიბების ხიზილალას".მაგრამ ღარიბობის შეწყვეტის შემდეგაც კი, ბერძნებმა ვერ შეძლეს თავიანთი საყვარელი ლობიოს "ფასოლადის" მოშორება.ძალიან გემრიელი, დამანაყრებელი და მკვებავი წვნიანია. და, რა თქმა უნდა, ძალიან სასარგებლო!
პრასი დავჭრათ რგოლებად (შეიძლება შეიცვალოს ხახვით). და მსუბუქად მოთუშეთ ზეითუნის ზეთში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ლობიო დაასველეთ ღამით ცივ წყალში. გადაასხით წყალი და გარეცხეთ ლობიო. ქვაბში ჩაასხით 2,5 ლიტრი წყალი, მოათავსეთ ლობიო და დადგით ცეცხლზე. ადუღეთ, მოაშორეთ ქაფი. მოხარშეთ მაღალ ცეცხლზე პირველი 10 წუთის განმავლობაში. შეამცირეთ სითბო და მოხარშეთ თითქმის მზადყოფნამდე.
  2. სანამ ლობიო იხარშება, მოამზადეთ ბოსტნეული. გაფცქვენით სტაფილო და დაჭერით რგოლებად.
  3. ბულგარული წიწაკა დავჭრათ დიდ კუბიკებად.
  4. დაჭვრათ ნიახური.
  5. პრასი დავჭრათ რგოლებად (შეიძლება შეიცვალოს ხახვით). და მსუბუქად მოთუშეთ ზეითუნის ზეთში.
  6. ახალი პომიდორი დავჭრათ ჯვარედინად. მოვათავსოთ მდუღარე წყალში რამდენიმე წამით.შემდეგ მოვაცილოთ კანი და დავჭრათ ნახევარ რგოლებად. პომიდორებს საკუთარ წვენში მოვაცილოთ კანი და გავუშვათ ბლენდერში. დავუმატოთ 1 სუფრის კოვზი ტომატის პასტა და ახალი პომიდორი.
  7. როდესაც ლობიო თითქმის მოიხარშება, დავამატოთ ნიახური და ბულგარული წიწაკა. ავადუღოთ. დავამატოთ სტაფილო და მოვხარშოთ 5-7 წუთი. შემდეგ დავუმატოთ პრასი. შემდეგ ტომატის ნარევი.
  8. მხოლოდ ამის შემდეგ მოვაყაროთ მარილი, მოვაყაროთ ახლად დაფქული შავი პილპილი, 1 სუფრის კოვზი შაქარი და მშრალი მწვანილები. მოვხარშოთ კიდევ 7 წუთი. დავაფაროთ თავსახური და გავაჩეროთ 15 წუთის განმავლობაში.
  9. დავამარინადოთ ხახვი (სურვილისამებრ). გავფცქვნათ და დავჭრათ რგოლებად. მოვათავსოთ ქილაში, დავუმატოთ 2 ჩაის კოვზი შაქარი, 1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი, ლიმონის წვენი, მარილი. დავაფაროთ თავსახური, შეანჯღრიეთ და დავტოვოთ დასამარინადებლად.
  10. მიირთვით ფასოლადა დამარინადებულ ხახვთან, ახალ პურთან და ზეთისხილთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.