- პორცია: -
- მომზადება: 30
- დამზადება: 1 საათი 30
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ცომი: განსაკუთრებული რეცეპტის (არყის და ზეთის დამატებით) წყალობით, ცომი შეწვისას იღებს ოქროსფერ, ხრაშუნა ქერქს მრავალი ჰაეროვანი ბუშტუკით. ეს არის ჩებურეკის მთავარი განმასხვავებელი ნიშანი.
შიგთავსი: შიგნით არის წვნიანი ფარში (ჩვეულებრივ, ცხვრის ან საქონლის ხორცი), უხვად შეზავებული ხახვითა და სანელებლებით.
წვნიანობა (ბულიონი): სათანადოდ მომზადებულ ჩებურეკში, ხორცის გარდა, შენარჩუნებულია ცხელი, სურნელოვანი ბულიონი, რომელიც პირველ ლუკმასთან ერთად იფრქვევა.
ეს არის საოცრად ნოყიერი და გემრიელი კერძი, რომელიც საუკეთესოდ მიირთმევა ცხელ-ცხელი, რათა სრულად შეიგრძნოთ მისი ხრაშუნა ტექსტურა და წვნიანი გემო.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფქვილი გაცერით დიდ ჭურჭელში.
- წყალში გახსენით მარილი და შაქარი.
- ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავება (ორმო), ჩაასხით იქ წყლიანი ხსნარი, არაყი და მცენარეული ზეთი.
- გულდასმით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ საკვები ცელოფნით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
- სანამ ცომი ისვენებს, შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსი. შიგთავსისთვის შესანიშნავია საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან შეგიძლიათ გააკეთოთ ამ ორი სახეობის ხორცის ნაზავი.
- მზა ცომი გააბრტყელეთ საცობელათი (სასქელებელით) ისე, რომ მისი სისქე არ აღემატებოდეს 3 მმ-ს. თეფშის (ლამბაქის) დახმარებით ცომისგან ამოჭერით 15-20 სანტიმეტრი დიამეტრის წრეები.
- ცომი გადაკეცეთ შუაზე და მაქსიმალურად კარგად მოუკარით პირი (დალუქეთ კიდეები), რათა შეწვის დროს არ გაიხსნას და შიგთავსი არ გადმოიღვაროს.
- მოამზადეთ (მოზილეთ) ჩებურეკები და შეწვით ზეთის დიდ რაოდენობაში.
ჩებურეკები ხორცით. ძალიან კარგი ხრაშუნა ცომი!
- პორცია: -
- მომზადება: 30
- დამზადება: 1 საათი 30
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
ცომი: განსაკუთრებული რეცეპტის (არყის და ზეთის დამატებით) წყალობით, ცომი შეწვისას იღებს ოქროსფერ, ხრაშუნა ქერქს მრავალი ჰაეროვანი ბუშტუკით. ეს არის ჩებურეკის მთავარი განმასხვავებელი ნიშანი.
შიგთავსი: შიგნით არის წვნიანი ფარში (ჩვეულებრივ, ცხვრის ან საქონლის ხორცი), უხვად შეზავებული ხახვითა და სანელებლებით.
წვნიანობა (ბულიონი): სათანადოდ მომზადებულ ჩებურეკში, ხორცის გარდა, შენარჩუნებულია ცხელი, სურნელოვანი ბულიონი, რომელიც პირველ ლუკმასთან ერთად იფრქვევა.
ეს არის საოცრად ნოყიერი და გემრიელი კერძი, რომელიც საუკეთესოდ მიირთმევა ცხელ-ცხელი, რათა სრულად შეიგრძნოთ მისი ხრაშუნა ტექსტურა და წვნიანი გემო.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფქვილი გაცერით დიდ ჭურჭელში.
- წყალში გახსენით მარილი და შაქარი.
- ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავება (ორმო), ჩაასხით იქ წყლიანი ხსნარი, არაყი და მცენარეული ზეთი.
- გულდასმით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ საკვები ცელოფნით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
- სანამ ცომი ისვენებს, შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსი. შიგთავსისთვის შესანიშნავია საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან შეგიძლიათ გააკეთოთ ამ ორი სახეობის ხორცის ნაზავი.
- მზა ცომი გააბრტყელეთ საცობელათი (სასქელებელით) ისე, რომ მისი სისქე არ აღემატებოდეს 3 მმ-ს. თეფშის (ლამბაქის) დახმარებით ცომისგან ამოჭერით 15-20 სანტიმეტრი დიამეტრის წრეები.
- ცომი გადაკეცეთ შუაზე და მაქსიმალურად კარგად მოუკარით პირი (დალუქეთ კიდეები), რათა შეწვის დროს არ გაიხსნას და შიგთავსი არ გადმოიღვაროს.
- მოამზადეთ (მოზილეთ) ჩებურეკები და შეწვით ზეთის დიდ რაოდენობაში.
შეიძლება მოგეწონოთ