ჩებურეკები ხორცით. ძალიან კარგი ხრაშუნა ცომი!

ჩებურეკები ხორცით. ძალიან კარგი ხრაშუნა ცომი!

ცომეული 0 ბოლო განახლება: Nov 15, 2025 შექმნილია: Nov 15, 2025
ჩებურეკები ხორცით. ძალიან კარგი ხრაშუნა ცომი!
  • პორცია: -
  • მომზადება: 30
  • დამზადება: 1 საათი 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ცომი: განსაკუთრებული რეცეპტის (არყის და ზეთის დამატებით) წყალობით, ცომი შეწვისას იღებს ოქროსფერ, ხრაშუნა ქერქს მრავალი ჰაეროვანი ბუშტუკით. ეს არის ჩებურეკის მთავარი განმასხვავებელი ნიშანი.

შიგთავსი: შიგნით არის წვნიანი ფარში (ჩვეულებრივ, ცხვრის ან საქონლის ხორცი), უხვად შეზავებული ხახვითა და სანელებლებით.

წვნიანობა (ბულიონი): სათანადოდ მომზადებულ ჩებურეკში, ხორცის გარდა, შენარჩუნებულია ცხელი, სურნელოვანი ბულიონი, რომელიც პირველ ლუკმასთან ერთად იფრქვევა.

ეს არის საოცრად ნოყიერი და გემრიელი კერძი, რომელიც საუკეთესოდ მიირთმევა ცხელ-ცხელი, რათა სრულად შეიგრძნოთ მისი ხრაშუნა ტექსტურა და წვნიანი გემო.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფქვილი გაცერით დიდ ჭურჭელში.
  2. წყალში გახსენით მარილი და შაქარი.
  3. ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავება (ორმო), ჩაასხით იქ წყლიანი ხსნარი, არაყი და მცენარეული ზეთი.
  4. გულდასმით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ საკვები ცელოფნით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  5. სანამ ცომი ისვენებს, შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსი. შიგთავსისთვის შესანიშნავია საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან შეგიძლიათ გააკეთოთ ამ ორი სახეობის ხორცის ნაზავი.
  6. მზა ცომი გააბრტყელეთ საცობელათი (სასქელებელით) ისე, რომ მისი სისქე არ აღემატებოდეს 3 მმ-ს. თეფშის (ლამბაქის) დახმარებით ცომისგან ამოჭერით 15-20 სანტიმეტრი დიამეტრის წრეები.
  7. ცომი გადაკეცეთ შუაზე და მაქსიმალურად კარგად მოუკარით პირი (დალუქეთ კიდეები), რათა შეწვის დროს არ გაიხსნას და შიგთავსი არ გადმოიღვაროს.
  8. მოამზადეთ (მოზილეთ) ჩებურეკები და შეწვით ზეთის დიდ რაოდენობაში.

ჩებურეკები ხორცით. ძალიან კარგი ხრაშუნა ცომი!



  • პორცია: -
  • მომზადება: 30
  • დამზადება: 1 საათი 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

ცომი: განსაკუთრებული რეცეპტის (არყის და ზეთის დამატებით) წყალობით, ცომი შეწვისას იღებს ოქროსფერ, ხრაშუნა ქერქს მრავალი ჰაეროვანი ბუშტუკით. ეს არის ჩებურეკის მთავარი განმასხვავებელი ნიშანი.

შიგთავსი: შიგნით არის წვნიანი ფარში (ჩვეულებრივ, ცხვრის ან საქონლის ხორცი), უხვად შეზავებული ხახვითა და სანელებლებით.

წვნიანობა (ბულიონი): სათანადოდ მომზადებულ ჩებურეკში, ხორცის გარდა, შენარჩუნებულია ცხელი, სურნელოვანი ბულიონი, რომელიც პირველ ლუკმასთან ერთად იფრქვევა.

ეს არის საოცრად ნოყიერი და გემრიელი კერძი, რომელიც საუკეთესოდ მიირთმევა ცხელ-ცხელი, რათა სრულად შეიგრძნოთ მისი ხრაშუნა ტექსტურა და წვნიანი გემო.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფქვილი გაცერით დიდ ჭურჭელში.
  2. წყალში გახსენით მარილი და შაქარი.
  3. ფქვილში გააკეთეთ ჩაღრმავება (ორმო), ჩაასხით იქ წყლიანი ხსნარი, არაყი და მცენარეული ზეთი.
  4. გულდასმით მოზილეთ ცომი, შეფუთეთ საკვები ცელოფნით და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში.
  5. სანამ ცომი ისვენებს, შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსი. შიგთავსისთვის შესანიშნავია საქონლის ან ცხვრის ხორცი, ან შეგიძლიათ გააკეთოთ ამ ორი სახეობის ხორცის ნაზავი.
  6. მზა ცომი გააბრტყელეთ საცობელათი (სასქელებელით) ისე, რომ მისი სისქე არ აღემატებოდეს 3 მმ-ს. თეფშის (ლამბაქის) დახმარებით ცომისგან ამოჭერით 15-20 სანტიმეტრი დიამეტრის წრეები.
  7. ცომი გადაკეცეთ შუაზე და მაქსიმალურად კარგად მოუკარით პირი (დალუქეთ კიდეები), რათა შეწვის დროს არ გაიხსნას და შიგთავსი არ გადმოიღვაროს.
  8. მოამზადეთ (მოზილეთ) ჩებურეკები და შეწვით ზეთის დიდ რაოდენობაში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.