ზელცი ღორის კანჭითა და ენით

ზელცი ღორის კანჭითა და ენით

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 14, 2025 შექმნილია: Nov 14, 2025
ზელცი ღორის კანჭითა და ენით
  • პორცია: 12 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 8 საათი
  • კალორიები: 614
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ზელცი (სალტისონი)
ზელცი შესანიშნავი, ნოყიერი წასახემსებელია, რომელიც იდეალურია როგორც ჩვეულებრივი საუზმისთვის, ისე საზეიმო ვახშმისა თუ სადღესასწაულო სუფრისთვის.

ამ წასახემსებლის მომზადება საკმაოდ მარტივია! სახლის პირობებში ზელცის მომზადება გამოუცდელ დიასახლისსაც არ გაუჭირდება.

ზელცის საფუძველია ღორის კანჭი, რომელსაც საქონლის ენით გავამრავალფეროვნებთ — გამოვა ძალიან გემრიელი და ნოყიერი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ღორის კანჭი, ენა და გული დაალბეთ ცივ წყალში 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ.
  2. ხორცთან ერთად ქვაბში ჩაამატეთ ფესვები (ოხრახუშის ფესვი), სტაფილო, ხახვი, სანელებლები (დაფნის ფოთოლი, წიწაკა) და დადგით მოსახარშად. როდესაც წყალი ადუღდება, მოხადეთ ქაფი და დაუწიეთ ცეცხლს. ხარშეთ 2-3 საათის განმავლობაში, სანამ კანჭი არ დარბილდება. მარილი დაამატეთ გემოვნებით.
  3. ხორცი ფრთხილად გადაიტანეთ საწურზე (სიტოზე) და გააცივეთ. ენას მოაცალეთ კანი. ჟელატინი გახსენით თბილ ბულიონში (1 ლიტრ ბულიონზე – 15 გრ ჟელატინი). კანჭი დაანაწევრეთ პატარა ნაჭრებად. გულები დაჭერით გრძელ ნაჭრებად (ჩხირებად). სტაფილო დაჭერით რგოლებად. დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და ახალდაფქული წიწაკის ნარევი.
  4. ფორმას გადააფარეთ საკვები პლასტიკური ფირფიტა (ცელოფანი) ისე, რომ მისი კიდეებით შეძლოთ ზელცის დაფარვა (შემდეგ შესაფუთად).
  5. ფორმაში მოათავსეთ შიგთავსი (ხორცი, ენა, გულები) და ოდნავ დაპრესეთ ხელით. შემდეგ დაალაგეთ სტაფილო (რგოლებად დაჭრილი). ზემოდან ისევ დაამატეთ ხორცის ნარევი.
  6. შეგიძლიათ დაამატოთ: მწნილი კიტრი ზეთისხილი (მუქი ან ღია)თხილი (კაკალი)შავი ქლიავი (ჩირი)სოკო ანუ, შეგიძლიათ გაამრავალფეროვნოთ წასახემსებელი თქვენი გემოვნებით.ამის შემდეგ: ჩაასხით ბულიონი (ჟელატინიანი).დაამატეთ ახალი მწვანილი (ოხრახუში). მჭიდროდ დახურეთ (შეფუთეთ) ფირფიტით (ცელოფნით).
  7. შეინახეთ მაცივარში 2-3 საათით, სანამ ბოლომდე არ გამაგრდება (არ შედედდება).წასახემსებელი მზად არის! ზელცის მირთმევა შეგიძლიათ სალათის ფურცლებზე დამატებით: მდოგვით ან პირშუშხათი ახალი ან დამწნილებული ბოსტნეულით.

ზელცი ღორის კანჭითა და ენით



  • პორცია: 12 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 8 საათი
  • კალორიები: 614
  • სირთულე: საშუალო

ზელცი (სალტისონი)
ზელცი შესანიშნავი, ნოყიერი წასახემსებელია, რომელიც იდეალურია როგორც ჩვეულებრივი საუზმისთვის, ისე საზეიმო ვახშმისა თუ სადღესასწაულო სუფრისთვის.

ამ წასახემსებლის მომზადება საკმაოდ მარტივია! სახლის პირობებში ზელცის მომზადება გამოუცდელ დიასახლისსაც არ გაუჭირდება.

ზელცის საფუძველია ღორის კანჭი, რომელსაც საქონლის ენით გავამრავალფეროვნებთ — გამოვა ძალიან გემრიელი და ნოყიერი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ღორის კანჭი, ენა და გული დაალბეთ ცივ წყალში 1 საათის განმავლობაში. შემდეგ გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ.
  2. ხორცთან ერთად ქვაბში ჩაამატეთ ფესვები (ოხრახუშის ფესვი), სტაფილო, ხახვი, სანელებლები (დაფნის ფოთოლი, წიწაკა) და დადგით მოსახარშად. როდესაც წყალი ადუღდება, მოხადეთ ქაფი და დაუწიეთ ცეცხლს. ხარშეთ 2-3 საათის განმავლობაში, სანამ კანჭი არ დარბილდება. მარილი დაამატეთ გემოვნებით.
  3. ხორცი ფრთხილად გადაიტანეთ საწურზე (სიტოზე) და გააცივეთ. ენას მოაცალეთ კანი. ჟელატინი გახსენით თბილ ბულიონში (1 ლიტრ ბულიონზე – 15 გრ ჟელატინი). კანჭი დაანაწევრეთ პატარა ნაჭრებად. გულები დაჭერით გრძელ ნაჭრებად (ჩხირებად). სტაფილო დაჭერით რგოლებად. დაამატეთ დაჭყლეტილი ნიორი და ახალდაფქული წიწაკის ნარევი.
  4. ფორმას გადააფარეთ საკვები პლასტიკური ფირფიტა (ცელოფანი) ისე, რომ მისი კიდეებით შეძლოთ ზელცის დაფარვა (შემდეგ შესაფუთად).
  5. ფორმაში მოათავსეთ შიგთავსი (ხორცი, ენა, გულები) და ოდნავ დაპრესეთ ხელით. შემდეგ დაალაგეთ სტაფილო (რგოლებად დაჭრილი). ზემოდან ისევ დაამატეთ ხორცის ნარევი.
  6. შეგიძლიათ დაამატოთ: მწნილი კიტრი ზეთისხილი (მუქი ან ღია)თხილი (კაკალი)შავი ქლიავი (ჩირი)სოკო ანუ, შეგიძლიათ გაამრავალფეროვნოთ წასახემსებელი თქვენი გემოვნებით.ამის შემდეგ: ჩაასხით ბულიონი (ჟელატინიანი).დაამატეთ ახალი მწვანილი (ოხრახუში). მჭიდროდ დახურეთ (შეფუთეთ) ფირფიტით (ცელოფნით).
  7. შეინახეთ მაცივარში 2-3 საათით, სანამ ბოლომდე არ გამაგრდება (არ შედედდება).წასახემსებელი მზად არის! ზელცის მირთმევა შეგიძლიათ სალათის ფურცლებზე დამატებით: მდოგვით ან პირშუშხათი ახალი ან დამწნილებული ბოსტნეულით.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.