ეს რეცეპტი წარმოადგენს ტრადიციული ღორის ხორცის ჟელეს (სასაქონლო/საცივი) მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას მულტისახარშის (მულტიშეფის) გამოყენებით.
მისი არსი იმაში მდგომარეობს, რომ ღორის ფეხები და რბილი ხორცი ბოსტნეულთან (ხახვი, სტაფილო, ნიახური) და არომატულ სანელებლებთან (ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, ნიორი) ერთად ნელა იხარშება 6 საათის განმავლობაში. ნელი ხარშვის რეჟიმი უზრუნველყოფს ხორცის სრულ დარბილებას და კოლაგენის მაქსიმალურ გამოყოფას, რაც აუცილებელია ჟელეს ბუნებრივი დამაგრებისთვის.
მომზადების შემდეგ ხორცი იშლება ბოჭკოებად, თავსდება ფორმაში, ერევა ნიორიან მარილს და ესხმება გაწურული ბულიონი. შემდგომი გაცივება მაცივარში განაპირობებს მზა ჟელეს სასურველი მკვრივი კონსისტენციის მიღებას. შედეგად მიიღება გემრიელი, არომატული და გამჭვირვალე ჟელე.
ეს რეცეპტი წარმოადგენს ტრადიციული ღორის ხორცის ჟელეს (სასაქონლო/საცივი) მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას მულტისახარშის (მულტიშეფის) გამოყენებით.
მისი არსი იმაში მდგომარეობს, რომ ღორის ფეხები და რბილი ხორცი ბოსტნეულთან (ხახვი, სტაფილო, ნიახური) და არომატულ სანელებლებთან (ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, ნიორი) ერთად ნელა იხარშება 6 საათის განმავლობაში. ნელი ხარშვის რეჟიმი უზრუნველყოფს ხორცის სრულ დარბილებას და კოლაგენის მაქსიმალურ გამოყოფას, რაც აუცილებელია ჟელეს ბუნებრივი დამაგრებისთვის.
მომზადების შემდეგ ხორცი იშლება ბოჭკოებად, თავსდება ფორმაში, ერევა ნიორიან მარილს და ესხმება გაწურული ბულიონი. შემდგომი გაცივება მაცივარში განაპირობებს მზა ჟელეს სასურველი მკვრივი კონსისტენციის მიღებას. შედეგად მიიღება გემრიელი, არომატული და გამჭვირვალე ჟელე.
დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.