ხალადეცი

ხალადეცი

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Oct 28, 2025 შექმნილია: Nov 10, 2023
ხალადეცი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 1 საათი მეტ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ეს რეცეპტი წარმოადგენს ტრადიციული ღორის ხორცის ჟელეს (სასაქონლო/საცივი) მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას მულტისახარშის (მულტიშეფის) გამოყენებით.

მისი არსი იმაში მდგომარეობს, რომ ღორის ფეხები და რბილი ხორცი ბოსტნეულთან (ხახვი, სტაფილო, ნიახური) და არომატულ სანელებლებთან (ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, ნიორი) ერთად ნელა იხარშება 6 საათის განმავლობაში. ნელი ხარშვის რეჟიმი უზრუნველყოფს ხორცის სრულ დარბილებას და კოლაგენის მაქსიმალურ გამოყოფას, რაც აუცილებელია ჟელეს ბუნებრივი დამაგრებისთვის.

მომზადების შემდეგ ხორცი იშლება ბოჭკოებად, თავსდება ფორმაში, ერევა ნიორიან მარილს და ესხმება გაწურული ბულიონი. შემდგომი გაცივება მაცივარში განაპირობებს მზა ჟელეს სასურველი მკვრივი კონსისტენციის მიღებას. შედეგად მიიღება გემრიელი, არომატული და გამჭვირვალე ჟელე.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხახვი, სტაფილო, ნიახური დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად. ოხრახუში დააქუცმაცეთ. მარილი და ნიორი დანაყეთ (დაფხვენით) საფქვავში (სტუპკაში).
  2. მულტიშეფის (მულტისახარშის) თასში მოათავსეთ ღორის ფეხები, ღორის რბილი ხორცი, ხახვი, სტაფილო, ნიახური, ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, მარილი, პილპილი, დაასხით წყალი, დახურეთ თავსახური, აირჩიეთ პროგრამა „ნელი ხარშვა“ (Медленноварка), დრო 6 საათი და დააჭირეთ ღილაკს „სტარტი“ (Start). მომზადების დასრულების შემდეგ თასის შიგთავსი საცერში გაწურეთ. ხორცი დაანაწილეთ ბოჭკოებად, მოათავსეთ ფორმის ძირზე, დაუმატეთ ნიორიანი მარილი, დაასხით ბულიონი, დატოვეთ 1 საათით ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შედგით მაცივარში.

ხალადეცი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 1 საათი მეტ
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

ეს რეცეპტი წარმოადგენს ტრადიციული ღორის ხორცის ჟელეს (სასაქონლო/საცივი) მომზადების დეტალურ ინსტრუქციას მულტისახარშის (მულტიშეფის) გამოყენებით.

მისი არსი იმაში მდგომარეობს, რომ ღორის ფეხები და რბილი ხორცი ბოსტნეულთან (ხახვი, სტაფილო, ნიახური) და არომატულ სანელებლებთან (ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, პილპილი, ნიორი) ერთად ნელა იხარშება 6 საათის განმავლობაში. ნელი ხარშვის რეჟიმი უზრუნველყოფს ხორცის სრულ დარბილებას და კოლაგენის მაქსიმალურ გამოყოფას, რაც აუცილებელია ჟელეს ბუნებრივი დამაგრებისთვის.

მომზადების შემდეგ ხორცი იშლება ბოჭკოებად, თავსდება ფორმაში, ერევა ნიორიან მარილს და ესხმება გაწურული ბულიონი. შემდგომი გაცივება მაცივარში განაპირობებს მზა ჟელეს სასურველი მკვრივი კონსისტენციის მიღებას. შედეგად მიიღება გემრიელი, არომატული და გამჭვირვალე ჟელე.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხახვი, სტაფილო, ნიახური დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად. ოხრახუში დააქუცმაცეთ. მარილი და ნიორი დანაყეთ (დაფხვენით) საფქვავში (სტუპკაში).
  2. მულტიშეფის (მულტისახარშის) თასში მოათავსეთ ღორის ფეხები, ღორის რბილი ხორცი, ხახვი, სტაფილო, ნიახური, ოხრახუში, დაფნის ფოთოლი, მარილი, პილპილი, დაასხით წყალი, დახურეთ თავსახური, აირჩიეთ პროგრამა „ნელი ხარშვა“ (Медленноварка), დრო 6 საათი და დააჭირეთ ღილაკს „სტარტი“ (Start). მომზადების დასრულების შემდეგ თასის შიგთავსი საცერში გაწურეთ. ხორცი დაანაწილეთ ბოჭკოებად, მოათავსეთ ფორმის ძირზე, დაუმატეთ ნიორიანი მარილი, დაასხით ბულიონი, დატოვეთ 1 საათით ოთახის ტემპერატურაზე, შემდეგ შედგით მაცივარში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.