სალათი თბილისი ქათმით და ლობიოთი

სალათი თბილისი ქათმით და ლობიოთი

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 27, 2025 შექმნილია: Nov 27, 2025
სალათი თბილისი ქათმით და ლობიოთი
  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 180
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ფერადი სალათი ხავერდოვანი გემოთი მოეწონება მათ, ვისაც უყვარს ქართული სამზარეულო. ბულგარული წიწაკის დამატების წყალობით, კერძი ძალიან წვნიანი, ხოლო მოხარშული ლობიოს წყალობით კი — ნოყიერი გამოდის.

ნოყიერი და წვნიანი სალათის სუფრაზე მირთმევა სადღესასწაულო დღესაც შეიძლება; ის გააოცებს თქვენს სტუმრებს თავისი გემოთი და არომატით. სურვილის შემთხვევაში, კერძის შესაკმაზად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მკვეთრი გემოს მქონე ზეთი: მზესუმზირის ან სიმინდის. ბევრს მოსწონს ცოტაოდენი ნიორის ან დაფქული წითელი წიწაკის დამატებაც.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ მითითებული ინგრედიენტები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ნებისმიერი ხორციანი ნაწილი: ბარკალი, ბარკლის რბილობი, ფილე და ა.შ. ბულგარული წიწაკა აირჩიეთ ან ახალი, ან კონსერვირებული ნაჭრებად. წინასწარ მოხარშეთ ლობიო 2 საათის განმავლობაში ან ჩაანაცვლეთ კონსერვირებული ლობიოთი.
  2. მოხარშული ლობიო მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში: სასალათეში ან თასში. გარეცხეთ ახალი ქინძი ან ოხრახუში და დააქუცმაცეთ. დაამატეთ ჭურჭელში.
  3. მარინირებული წიწაკა დაჭერით ზოლებად ან ნაჭრებად და მოათავსეთ ჭურჭელში. თუ იყენებთ ახალ ბულგარულ წიწაკას, გაასუფთავეთ ის თესლისგან და გარეცხეთ წყალში. დაჭერით ზოლებად და დაამატეთ სხვა ინგრედიენტებს.
  4. ხახვის ნახევარი დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად და დაამატეთ ჭურჭელში. ნიგვზის ლებნები დაფხვენით ხელში და ჩაყარეთ ჭურჭელში.
  5. ქათმის ბარკალს მოაჭერით რბილობი, გარეცხეთ წყალში და შეწვით ტაფაზე 1 სუფრის კოვზ მცენარეულ ზეთში, სანამ არ დაიბრაწება (დაახლოებით 5-6 წუთის განმავლობაში). შემწვარი ქათმის ხორცი მოათავსეთ ჭურჭელში მარილთან, დაფქულ ქინძთან და შავ პილპილთან ერთად. ჩაასხით დარჩენილი მცენარეული ზეთი და ფრთხილად აურიეთ ყველაფერი.
  6. სალათი სუფრაზე მიიტანეთ მომზადებისთანავე.
  7. თუ ნივრის გემო გიყვართ, დაამატეთ მასში ერთი კბილი გაფცქვნილი ნიორი (გატარებული საჭყლეტში) და აურიეთ.

სალათი თბილისი ქათმით და ლობიოთი



  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 15 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 180
  • სირთულე: ადვილი

ფერადი სალათი ხავერდოვანი გემოთი მოეწონება მათ, ვისაც უყვარს ქართული სამზარეულო. ბულგარული წიწაკის დამატების წყალობით, კერძი ძალიან წვნიანი, ხოლო მოხარშული ლობიოს წყალობით კი — ნოყიერი გამოდის.

ნოყიერი და წვნიანი სალათის სუფრაზე მირთმევა სადღესასწაულო დღესაც შეიძლება; ის გააოცებს თქვენს სტუმრებს თავისი გემოთი და არომატით. სურვილის შემთხვევაში, კერძის შესაკმაზად შეგიძლიათ გამოიყენოთ მკვეთრი გემოს მქონე ზეთი: მზესუმზირის ან სიმინდის. ბევრს მოსწონს ცოტაოდენი ნიორის ან დაფქული წითელი წიწაკის დამატებაც.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ მითითებული ინგრედიენტები. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქათმის ნებისმიერი ხორციანი ნაწილი: ბარკალი, ბარკლის რბილობი, ფილე და ა.შ. ბულგარული წიწაკა აირჩიეთ ან ახალი, ან კონსერვირებული ნაჭრებად. წინასწარ მოხარშეთ ლობიო 2 საათის განმავლობაში ან ჩაანაცვლეთ კონსერვირებული ლობიოთი.
  2. მოხარშული ლობიო მოათავსეთ ღრმა ჭურჭელში: სასალათეში ან თასში. გარეცხეთ ახალი ქინძი ან ოხრახუში და დააქუცმაცეთ. დაამატეთ ჭურჭელში.
  3. მარინირებული წიწაკა დაჭერით ზოლებად ან ნაჭრებად და მოათავსეთ ჭურჭელში. თუ იყენებთ ახალ ბულგარულ წიწაკას, გაასუფთავეთ ის თესლისგან და გარეცხეთ წყალში. დაჭერით ზოლებად და დაამატეთ სხვა ინგრედიენტებს.
  4. ხახვის ნახევარი დაჭერით თხელ ნახევარრგოლებად და დაამატეთ ჭურჭელში. ნიგვზის ლებნები დაფხვენით ხელში და ჩაყარეთ ჭურჭელში.
  5. ქათმის ბარკალს მოაჭერით რბილობი, გარეცხეთ წყალში და შეწვით ტაფაზე 1 სუფრის კოვზ მცენარეულ ზეთში, სანამ არ დაიბრაწება (დაახლოებით 5-6 წუთის განმავლობაში). შემწვარი ქათმის ხორცი მოათავსეთ ჭურჭელში მარილთან, დაფქულ ქინძთან და შავ პილპილთან ერთად. ჩაასხით დარჩენილი მცენარეული ზეთი და ფრთხილად აურიეთ ყველაფერი.
  6. სალათი სუფრაზე მიიტანეთ მომზადებისთანავე.
  7. თუ ნივრის გემო გიყვართ, დაამატეთ მასში ერთი კბილი გაფცქვნილი ნიორი (გატარებული საჭყლეტში) და აურიეთ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.