სალათი მიმოზა - კლასიკური რეცეპტი

სალათი მიმოზა - კლასიკური რეცეპტი

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 27, 2025 შექმნილია: Nov 27, 2025
სალათი მიმოზა - კლასიკური რეცეპტი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 1:30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 200
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

"მიმოზას" რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტებია თევზის კონსერვი, ქათმის კვერცხი, ხახვი და მაიონეზის საკმაზი. კერძის სახელი სრულად ასახავს მის იერს – სალათი ასახავს მიმოზას ყვავილებს თოვლიან ზედაპირზე.

რჩევები სალათი "მიმოზასთვის"
თევზის არჩევანი: "მიმოზასთვის" შესანიშნავად გამოდგება კონსერვირებული თევზის ეს სახეობები: ღურკანა, საირა, სარდინი, ვირთევზა, თინუსი, ორაგული, სკუმბრია და თუნდაც შპროტი. თუ გსურთ ნაკლებად ცხიმიანი ვარიანტი, გამოიყენეთ კონსერვი საკუთარ წვენში და არა ზეთში.
ბოსტნეულის ხარშვა: ბოსტნეული მოხარშეთ კანით (მუნდირში), რათა შეინარჩუნოთ მათში მეტი საკვები ნივთიერება და შეუნარჩუნოთ ტექსტურა. ასე ბოსტნეული იქნება უფრო მკვრივი და ნაკლებად ფხვიერი — იდეალურია სალათებისთვის.
გაგრილება: მოხარშვის შემდეგ ბოსტნეული არა მხოლოდ უნდა გააცივოთ, არამედ შეგიძლიათ 20 წუთით სიცივეშიც გააჩეროთ. თბილი ინგრედიენტები იწვევს ზედმეტ ტენიანობას, ხოლო ცივი ინგრედიენტები სალათის ფენებს ამკვრივებს.
ხახვის დამუშავება: ხახვს არა მხოლოდ მდუღარე წყლის გადავლება, არამედ მასში ერთი სუფრის კოვზი ძმრის დამატებაც შეგიძლიათ. 10 წუთში ის დაიმარინადება და სასიამოვნო მომჟავო გემოს მისცემს სალათს, რაც მთავარია — სიმწარე მოშორდება.
მაიონეზის წასმა: მნიშვნელოვანია მაიონეზის თხელი ფენით წასმა, რათა სალათი არ დამძიმდეს. ჩადეთ მაიონეზი გამჭვირვალე ერთჯერად პარკში, მოაჭერით ბოლო და წვრილი ზოლებით მოასხით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში, უნდა მოხარშოთ კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხი. მოხარშული პროდუქტები გააცივეთ და გაფცქვენით. წვრილ სახეხზე გახეხეთ კარტოფილი, სტაფილო, კვერცხის ცილა, კვერცხის გული და ყველი (ყველაფერი ცალკე თასებში ან თეფშებზე). სასალათეში მოათავსეთ თევზი ზეთთან ერთად და ჩანგლით დაფხვენით ჭურჭლის ფსკერზე მთელ ზედაპირზე. ზემოდან წაუსვით მცირე რაოდენობით მაიონეზი.
  2. თევზზე ზემოდან დაალაგეთ გახეხილი ცილა, წაუსვით მაიონეზი.
  3. ცილაზე ზემოდან მოათავსეთ გახეხილი სტაფილო და კვლავ წაუსვით მაიონეზის მცირე ფენა.
  4. ხახვი წვრილად დაჭერით, დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 5-10 წუთის განმავლობაში სიმწარის მოსაცილებლად. სტაფილოზე ზემოდან დაალაგეთ ხახვი, ხახვზე — კარტოფილი, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და წაუსვით მაიონეზი.
  5. ზემოდან წვრილად გახეხეთ ყველი და წაუსვით მაიონეზი.
  6. ბოლო ფენაა სალათის გაფორმება გახეხილი კვერცხის გულებითა და მწვანილით. სუფრაზე მიტანამდე დატოვეთ ცივ ადგილას 2 საათის განმავლობაში, რათა გაიჟღინთოს და დაგემოვნდეს.
  7. გემრიელად მიირთვით!

სალათი მიმოზა - კლასიკური რეცეპტი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 1:30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 200
  • სირთულე: ადვილი

"მიმოზას" რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტებია თევზის კონსერვი, ქათმის კვერცხი, ხახვი და მაიონეზის საკმაზი. კერძის სახელი სრულად ასახავს მის იერს – სალათი ასახავს მიმოზას ყვავილებს თოვლიან ზედაპირზე.

რჩევები სალათი "მიმოზასთვის"
თევზის არჩევანი: "მიმოზასთვის" შესანიშნავად გამოდგება კონსერვირებული თევზის ეს სახეობები: ღურკანა, საირა, სარდინი, ვირთევზა, თინუსი, ორაგული, სკუმბრია და თუნდაც შპროტი. თუ გსურთ ნაკლებად ცხიმიანი ვარიანტი, გამოიყენეთ კონსერვი საკუთარ წვენში და არა ზეთში.
ბოსტნეულის ხარშვა: ბოსტნეული მოხარშეთ კანით (მუნდირში), რათა შეინარჩუნოთ მათში მეტი საკვები ნივთიერება და შეუნარჩუნოთ ტექსტურა. ასე ბოსტნეული იქნება უფრო მკვრივი და ნაკლებად ფხვიერი — იდეალურია სალათებისთვის.
გაგრილება: მოხარშვის შემდეგ ბოსტნეული არა მხოლოდ უნდა გააცივოთ, არამედ შეგიძლიათ 20 წუთით სიცივეშიც გააჩეროთ. თბილი ინგრედიენტები იწვევს ზედმეტ ტენიანობას, ხოლო ცივი ინგრედიენტები სალათის ფენებს ამკვრივებს.
ხახვის დამუშავება: ხახვს არა მხოლოდ მდუღარე წყლის გადავლება, არამედ მასში ერთი სუფრის კოვზი ძმრის დამატებაც შეგიძლიათ. 10 წუთში ის დაიმარინადება და სასიამოვნო მომჟავო გემოს მისცემს სალათს, რაც მთავარია — სიმწარე მოშორდება.
მაიონეზის წასმა: მნიშვნელოვანია მაიონეზის თხელი ფენით წასმა, რათა სალათი არ დამძიმდეს. ჩადეთ მაიონეზი გამჭვირვალე ერთჯერად პარკში, მოაჭერით ბოლო და წვრილი ზოლებით მოასხით.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში, უნდა მოხარშოთ კარტოფილი, სტაფილო და კვერცხი. მოხარშული პროდუქტები გააცივეთ და გაფცქვენით. წვრილ სახეხზე გახეხეთ კარტოფილი, სტაფილო, კვერცხის ცილა, კვერცხის გული და ყველი (ყველაფერი ცალკე თასებში ან თეფშებზე). სასალათეში მოათავსეთ თევზი ზეთთან ერთად და ჩანგლით დაფხვენით ჭურჭლის ფსკერზე მთელ ზედაპირზე. ზემოდან წაუსვით მცირე რაოდენობით მაიონეზი.
  2. თევზზე ზემოდან დაალაგეთ გახეხილი ცილა, წაუსვით მაიონეზი.
  3. ცილაზე ზემოდან მოათავსეთ გახეხილი სტაფილო და კვლავ წაუსვით მაიონეზის მცირე ფენა.
  4. ხახვი წვრილად დაჭერით, დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 5-10 წუთის განმავლობაში სიმწარის მოსაცილებლად. სტაფილოზე ზემოდან დაალაგეთ ხახვი, ხახვზე — კარტოფილი, ოდნავ მოაყარეთ მარილი და წაუსვით მაიონეზი.
  5. ზემოდან წვრილად გახეხეთ ყველი და წაუსვით მაიონეზი.
  6. ბოლო ფენაა სალათის გაფორმება გახეხილი კვერცხის გულებითა და მწვანილით. სუფრაზე მიტანამდე დატოვეთ ცივ ადგილას 2 საათის განმავლობაში, რათა გაიჟღინთოს და დაგემოვნდეს.
  7. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.