"მიმოზას" რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტებია თევზის კონსერვი, ქათმის კვერცხი, ხახვი და მაიონეზის საკმაზი. კერძის სახელი სრულად ასახავს მის იერს – სალათი ასახავს მიმოზას ყვავილებს თოვლიან ზედაპირზე.
რჩევები სალათი "მიმოზასთვის"
თევზის არჩევანი: "მიმოზასთვის" შესანიშნავად გამოდგება კონსერვირებული თევზის ეს სახეობები: ღურკანა, საირა, სარდინი, ვირთევზა, თინუსი, ორაგული, სკუმბრია და თუნდაც შპროტი. თუ გსურთ ნაკლებად ცხიმიანი ვარიანტი, გამოიყენეთ კონსერვი საკუთარ წვენში და არა ზეთში.
ბოსტნეულის ხარშვა: ბოსტნეული მოხარშეთ კანით (მუნდირში), რათა შეინარჩუნოთ მათში მეტი საკვები ნივთიერება და შეუნარჩუნოთ ტექსტურა. ასე ბოსტნეული იქნება უფრო მკვრივი და ნაკლებად ფხვიერი — იდეალურია სალათებისთვის.
გაგრილება: მოხარშვის შემდეგ ბოსტნეული არა მხოლოდ უნდა გააცივოთ, არამედ შეგიძლიათ 20 წუთით სიცივეშიც გააჩეროთ. თბილი ინგრედიენტები იწვევს ზედმეტ ტენიანობას, ხოლო ცივი ინგრედიენტები სალათის ფენებს ამკვრივებს.
ხახვის დამუშავება: ხახვს არა მხოლოდ მდუღარე წყლის გადავლება, არამედ მასში ერთი სუფრის კოვზი ძმრის დამატებაც შეგიძლიათ. 10 წუთში ის დაიმარინადება და სასიამოვნო მომჟავო გემოს მისცემს სალათს, რაც მთავარია — სიმწარე მოშორდება.
მაიონეზის წასმა: მნიშვნელოვანია მაიონეზის თხელი ფენით წასმა, რათა სალათი არ დამძიმდეს. ჩადეთ მაიონეზი გამჭვირვალე ერთჯერად პარკში, მოაჭერით ბოლო და წვრილი ზოლებით მოასხით.
"მიმოზას" რეცეპტი, რომლის მთავარი ინგრედიენტებია თევზის კონსერვი, ქათმის კვერცხი, ხახვი და მაიონეზის საკმაზი. კერძის სახელი სრულად ასახავს მის იერს – სალათი ასახავს მიმოზას ყვავილებს თოვლიან ზედაპირზე.
რჩევები სალათი "მიმოზასთვის"
თევზის არჩევანი: "მიმოზასთვის" შესანიშნავად გამოდგება კონსერვირებული თევზის ეს სახეობები: ღურკანა, საირა, სარდინი, ვირთევზა, თინუსი, ორაგული, სკუმბრია და თუნდაც შპროტი. თუ გსურთ ნაკლებად ცხიმიანი ვარიანტი, გამოიყენეთ კონსერვი საკუთარ წვენში და არა ზეთში.
ბოსტნეულის ხარშვა: ბოსტნეული მოხარშეთ კანით (მუნდირში), რათა შეინარჩუნოთ მათში მეტი საკვები ნივთიერება და შეუნარჩუნოთ ტექსტურა. ასე ბოსტნეული იქნება უფრო მკვრივი და ნაკლებად ფხვიერი — იდეალურია სალათებისთვის.
გაგრილება: მოხარშვის შემდეგ ბოსტნეული არა მხოლოდ უნდა გააცივოთ, არამედ შეგიძლიათ 20 წუთით სიცივეშიც გააჩეროთ. თბილი ინგრედიენტები იწვევს ზედმეტ ტენიანობას, ხოლო ცივი ინგრედიენტები სალათის ფენებს ამკვრივებს.
ხახვის დამუშავება: ხახვს არა მხოლოდ მდუღარე წყლის გადავლება, არამედ მასში ერთი სუფრის კოვზი ძმრის დამატებაც შეგიძლიათ. 10 წუთში ის დაიმარინადება და სასიამოვნო მომჟავო გემოს მისცემს სალათს, რაც მთავარია — სიმწარე მოშორდება.
მაიონეზის წასმა: მნიშვნელოვანია მაიონეზის თხელი ფენით წასმა, რათა სალათი არ დამძიმდეს. ჩადეთ მაიონეზი გამჭვირვალე ერთჯერად პარკში, მოაჭერით ბოლო და წვრილი ზოლებით მოასხით.
დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.