სალათი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და სიმინდით

სალათი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და სიმინდით

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 08, 2025 შექმნილია: Nov 08, 2025
სალათი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და სიმინდით
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის მსუბუქი, ნათელი და ოდნავ ეგზოტიკური სალათი, რომელიც შექმნილია მათთვის, ვისაც უყვარს ახალი და არატრადიციული გემოები.

უნიკალური ტექსტურა: კერძის მთავარი ხიბლი მისი ტექსტურაა. ყვავილოვანი კომბოსტო, რომელიც ბლენდერში კუსკუსის კონსისტენციამდეა დაყვანილი, ქმნის ნაზ, თითქმის ფაფუკ საფუძველს, რომელიც კარგად იჭერს საკაზმს. ამას ემატება ტკბილი სიმინდის მარცვლების და იისფერი ხახვის ხრაშუნა ნაჭრები.

გემო: სალათის გემო არის მჟავე-მოტკბო, რასაც უზრუნველყოფს ფორთოხლის წვენზე დამზადებული საკაზმი. ფორთოხლის ციტრუსოვანი სიახლე იდეალურად ერწყმის კომბოსტოსა და სიმინდის სიტკბოს.

არომატი და ფერი: ოხრახუში და კამა კერძს გაზაფხულის არომატს მატებს, ხოლო პაპრიკა და შავი პილპილი ანიჭებს ზომიერ პიკანტურობას. სალათი ვიზუალურად ძალიან მიმზიდველია – ყვითელი სიმინდი და თეთრი კომბოსტო მწვანე მწვანილთან და იისფერ ხახვთან ერთად ფერების ჰარმონიას ქმნის.

ეს სალათი შესანიშნავია მათთვის, ვინც ეძებს დაბალკალორიულ, ვიტამინებით მდიდარ და სწრაფად მოსამზადებელ კერძს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფორთოხლის წვენის ნაცვლად შეგიძლიათ აიღოთ ლიმონის წვენი.
  2. იისფერი ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით, მოაყარეთ შაქარი, აურიეთ და გადადგით გვერდზე 5-10 წუთით.
  3. ყვავილოვანი კომბოსტო გარეცხეთ, დაყავით პატარა ყვავილედებად და გარეცხილ მწვანილთან ერთად ჩაყარეთ ბლენდერის ჯამში.
  4. დააბლენდერეთ ისე, რომ მიიღოთ მასა, რომელიც კუსკუსს მოგაგონებთ.
  5. იისფერ ხახვს დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი, მარილი, მცენარეული ზეთი. აურიეთ.
  6. დააბლენდერებული ყვავილოვანი კომბოსტო გადაიტანეთ დიდ ჯამში, დაამატეთ კონსერვირებული სიმინდი, მომზადებული საკაზმი, ასევე შავი დაფქული პილპილი და დაფქული პაპრიკა.
  7. სალათი აურიეთ, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ კიდევ მარილი და, შესაძლოა, სხვა ახალი ბოსტნეულიც (ახალი კიტრი, პომიდორი).
  8. სუფრაზე ყვავილოვანი კომბოსტოსა და სიმინდის სალათი შეგიძლიათ მიიტანოთ მომზადებისთანავე, ან შეგიძლიათ კერძს ცოტა ხანი დააცადოთ, რომ "დაისვენოს".

სალათი ყვავილოვანი კომბოსტოთი და სიმინდით



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის მსუბუქი, ნათელი და ოდნავ ეგზოტიკური სალათი, რომელიც შექმნილია მათთვის, ვისაც უყვარს ახალი და არატრადიციული გემოები.

უნიკალური ტექსტურა: კერძის მთავარი ხიბლი მისი ტექსტურაა. ყვავილოვანი კომბოსტო, რომელიც ბლენდერში კუსკუსის კონსისტენციამდეა დაყვანილი, ქმნის ნაზ, თითქმის ფაფუკ საფუძველს, რომელიც კარგად იჭერს საკაზმს. ამას ემატება ტკბილი სიმინდის მარცვლების და იისფერი ხახვის ხრაშუნა ნაჭრები.

გემო: სალათის გემო არის მჟავე-მოტკბო, რასაც უზრუნველყოფს ფორთოხლის წვენზე დამზადებული საკაზმი. ფორთოხლის ციტრუსოვანი სიახლე იდეალურად ერწყმის კომბოსტოსა და სიმინდის სიტკბოს.

არომატი და ფერი: ოხრახუში და კამა კერძს გაზაფხულის არომატს მატებს, ხოლო პაპრიკა და შავი პილპილი ანიჭებს ზომიერ პიკანტურობას. სალათი ვიზუალურად ძალიან მიმზიდველია – ყვითელი სიმინდი და თეთრი კომბოსტო მწვანე მწვანილთან და იისფერ ხახვთან ერთად ფერების ჰარმონიას ქმნის.

ეს სალათი შესანიშნავია მათთვის, ვინც ეძებს დაბალკალორიულ, ვიტამინებით მდიდარ და სწრაფად მოსამზადებელ კერძს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფორთოხლის წვენის ნაცვლად შეგიძლიათ აიღოთ ლიმონის წვენი.
  2. იისფერი ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით, მოაყარეთ შაქარი, აურიეთ და გადადგით გვერდზე 5-10 წუთით.
  3. ყვავილოვანი კომბოსტო გარეცხეთ, დაყავით პატარა ყვავილედებად და გარეცხილ მწვანილთან ერთად ჩაყარეთ ბლენდერის ჯამში.
  4. დააბლენდერეთ ისე, რომ მიიღოთ მასა, რომელიც კუსკუსს მოგაგონებთ.
  5. იისფერ ხახვს დაუმატეთ ფორთოხლის წვენი, მარილი, მცენარეული ზეთი. აურიეთ.
  6. დააბლენდერებული ყვავილოვანი კომბოსტო გადაიტანეთ დიდ ჯამში, დაამატეთ კონსერვირებული სიმინდი, მომზადებული საკაზმი, ასევე შავი დაფქული პილპილი და დაფქული პაპრიკა.
  7. სალათი აურიეთ, საჭიროების შემთხვევაში დაამატეთ კიდევ მარილი და, შესაძლოა, სხვა ახალი ბოსტნეულიც (ახალი კიტრი, პომიდორი).
  8. სუფრაზე ყვავილოვანი კომბოსტოსა და სიმინდის სალათი შეგიძლიათ მიიტანოთ მომზადებისთანავე, ან შეგიძლიათ კერძს ცოტა ხანი დააცადოთ, რომ "დაისვენოს".

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.