სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით

სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით

თევზი და ზღვის პროდუქტები 0 ბოლო განახლება: Nov 08, 2025 შექმნილია: Nov 08, 2025
სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით
  • პორცია: -
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორიები: 69
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის ნამდვილი აღმოჩენა მათთვის, ვისაც უყვარს სიმსუბუქე, სიახლე და არაჩვეულებრივი გემოების შეხამება.

სალათის საფუძველია ნაზი და ხრაშუნა პეკინური კომბოსტო, რომელიც იდეალურად ერწყმის წვნიან და ზღვის არომატით გაჯერებულ კრევეტებს. მთავარი "ვარსკვლავი" კი გრეიპფრუტია, რომელიც თავისი მჟავე-მოტკბო და მცირედ მწარე გემოთი ამატებს კერძს ეგზოტიკურ და გამამხნევებელ ნოტს.

სოუსი მარტივია, მაგრამ უმნიშვნელოვანესი: მცენარეული ზეთი და ნივრის მცირეოდენი სიცხარე აძლიერებს ინგრედიენტების ბუნებრივ გემოს და ქმნის გამჭვირვალე და სურნელოვან საფენს. მარილი და პილპილი კი გემოების სრულყოფილ ბალანსს უზრუნველყოფს.

იდეალურია როგორც საზაფხულო ვახშმისთვის, ისე დიეტური და ჯანსაღი კვების მოყვარულთათვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პეკინური კომბოსტო დავჭრათ ძალიან თხელ, წვრილ ზოლებად.
  2. ნიორი დავჭრათ (დავკეპოთ).
  3. გრეიპფრუტი გავფცქვნათ, მოვაცილოთ თეთრი აპკები (გადაფარვები). რაც უფრო მეტად "აიჩეჩება" ის ამ პროცესში, მით უკეთესი. ფრცქვნისას ეს პროცესი თეფშის თავზე გავაკეთოთ, რათა მთელი გამოყოფილი წვენი შევაგროვოთ.
  4. გრეიპფრუტი შევურიოთ პეკინურ კომბოსტოს, მარილსა და პილპილს. კარგად ავურიოთ.
  5. თუ კრევეტები ჯავშნითაა (პანცირით), გავასუფთაოთ. სალათის მომზადების დაწყების მომენტისთვის კრევეტები აუცილებლად სრულად გალღობილი უნდა იყოს.
  6. ტაფაზე, მცენარეულ ზეთში, ნიორთან ერთად შევწვათ კრევეტები. ნიორი არავითარ შემთხვევაში არ უნდა გაშავდეს (დაიწვას).
  7. სადღესასწაულო სერვირებისთვის: სალათის მოსართავი ჭურჭლის გვერდები შევფუთოთ პეკინური კომბოსტოს ფოთლებით და შიგ ჩავდოთ კომბოსტოსა და გრეიპფრუტის გორა.
  8. ზემოდან დავალაგოთ კრევეტები და აუცილებლად დავასხათ ზეთიც, რომელშიც ისინი იწვებოდა — ეს ზეთი არის მთავარი საკაზმი (სანელებელი).
  9. სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით მზად არის სუფრაზე მისართმევად!

სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით



  • პორცია: -
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორიები: 69
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის ნამდვილი აღმოჩენა მათთვის, ვისაც უყვარს სიმსუბუქე, სიახლე და არაჩვეულებრივი გემოების შეხამება.

სალათის საფუძველია ნაზი და ხრაშუნა პეკინური კომბოსტო, რომელიც იდეალურად ერწყმის წვნიან და ზღვის არომატით გაჯერებულ კრევეტებს. მთავარი "ვარსკვლავი" კი გრეიპფრუტია, რომელიც თავისი მჟავე-მოტკბო და მცირედ მწარე გემოთი ამატებს კერძს ეგზოტიკურ და გამამხნევებელ ნოტს.

სოუსი მარტივია, მაგრამ უმნიშვნელოვანესი: მცენარეული ზეთი და ნივრის მცირეოდენი სიცხარე აძლიერებს ინგრედიენტების ბუნებრივ გემოს და ქმნის გამჭვირვალე და სურნელოვან საფენს. მარილი და პილპილი კი გემოების სრულყოფილ ბალანსს უზრუნველყოფს.

იდეალურია როგორც საზაფხულო ვახშმისთვის, ისე დიეტური და ჯანსაღი კვების მოყვარულთათვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პეკინური კომბოსტო დავჭრათ ძალიან თხელ, წვრილ ზოლებად.
  2. ნიორი დავჭრათ (დავკეპოთ).
  3. გრეიპფრუტი გავფცქვნათ, მოვაცილოთ თეთრი აპკები (გადაფარვები). რაც უფრო მეტად "აიჩეჩება" ის ამ პროცესში, მით უკეთესი. ფრცქვნისას ეს პროცესი თეფშის თავზე გავაკეთოთ, რათა მთელი გამოყოფილი წვენი შევაგროვოთ.
  4. გრეიპფრუტი შევურიოთ პეკინურ კომბოსტოს, მარილსა და პილპილს. კარგად ავურიოთ.
  5. თუ კრევეტები ჯავშნითაა (პანცირით), გავასუფთაოთ. სალათის მომზადების დაწყების მომენტისთვის კრევეტები აუცილებლად სრულად გალღობილი უნდა იყოს.
  6. ტაფაზე, მცენარეულ ზეთში, ნიორთან ერთად შევწვათ კრევეტები. ნიორი არავითარ შემთხვევაში არ უნდა გაშავდეს (დაიწვას).
  7. სადღესასწაულო სერვირებისთვის: სალათის მოსართავი ჭურჭლის გვერდები შევფუთოთ პეკინური კომბოსტოს ფოთლებით და შიგ ჩავდოთ კომბოსტოსა და გრეიპფრუტის გორა.
  8. ზემოდან დავალაგოთ კრევეტები და აუცილებლად დავასხათ ზეთიც, რომელშიც ისინი იწვებოდა — ეს ზეთი არის მთავარი საკაზმი (სანელებელი).
  9. სალათი კრევეტებითა და გრეიპფრუტით მზად არის სუფრაზე მისართმევად!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.