სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი

სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 08, 2025 შექმნილია: Nov 08, 2025
სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი
  • პორცია: -
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორიები: 38
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

სალათის ფილოსოფია: რატომ მუშაობს ის დიეტისთვის
ეს სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი მე შევნიშნე სანატორიუმში, სადაც ჭარბწონიანი პაციენტები მკურნალობდნენ. ის მართლაც ელემენტარულია მოსამზადებლად, მაგრამ ამავე დროს ძალიან გემრიელი.

დაბალი კალორიულობა: ბროკოლისა და ყვავილოვანი კომბოსტოს წყალობით, ის საკმაოდ მსუბუქია კალორიების მხრივ.

გამდიდრებული გემო: გემოთი და მიკროელემენტების შეფარდებით, ის უფრო მდიდარია, ვიდრე მხოლოდ ყვავილოვანი კომბოსტოსგან დამზადებული სალათი.

არაჟნის როლი
ნუ შეგაშინებთ ასი მილილიტრი არაჟანი – უბრალოდ აირჩიეთ ნაკლებცხიმიანი. არაჟანი კალორიულობით რამდენჯერმე ჩამოუვარდება მცენარეულ ზეთს. გარდა ამისა, არაჟნის გამოყენება საშუალებას გვაძლევს, რეცეპტში არ გამოვიყენოთ ძმარი (რომელსაც ხშირად იყენებენ ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათში, როდესაც მცენარეულ ზეთზე დამზადებულ საკაზმს იყენებენ).

საიდუმლო: არაჟანი, ცხელ კომბოსტოზე მოხვედრისას, იწყებს მომჟავო გემოს გამოყოფას, რაც ერთგვარ დამატებით საკაზმად იქცევა.

გემო და სარგებელი
ისინი, ვინც დიეტაზე არ არიან და ფიქრობენ, რომ დიეტური რეცეპტები უგემურია, ნუ შეგეშინდებათ – ეს სალათი გემრიელია და ძალიან სასარგებლოა ნაწლავებისთვის (ხელს უწყობს კარგ მოქმედებას). ბოდიშს გიხდით ასეთი არა-მადისაღმძვრელი დეტალისთვის, მაგრამ თუ კერძს ეს ღირსებაც აქვს, ვფიქრობ, უნდა შევატყობინოთ.

ესთეტიკა (გაფრთხილება!)
რაც მას არ გააჩნია, ეს პრეზენტაბელური გარეგნობაა. ეს სალათი აუცილებლად ძალიან კარგად უნდა ავურიოთ. ბროკოლის ყვავილები იფშვნება, ათეთრებს თეთრ ყვავილოვან კომბოსტოს... და კიდევ ეს ოხრახუში და გაურკვეველი არაჟანი... მოკლედ, კერძი აბსოლუტურად არაესთეტიკურია, ის განკუთვნილია ყოველდღიური მოხმარებისთვის და არა სადღესასწაულო სუფრისთვის. თუ გსურთ ლამაზი სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი, არ უნდა აურიოთ სუფრაზე მიტანამდე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ნაკლებად გემრიელი გამოვა. სხვა მხრივ, ხარშვის სტრატეგია ზუსტად იგივეა.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო დავყოთ ყვავილედებად (სოროებად). არ არის საჭირო ზედმეტად დაწვრილება. უმჯობესია კომბოსტო სხვადასხვა ქვაბში მოვხარშოთ.
  2. ორივე სახეობის კომბოსტო მოვხარშოთ ოდნავ დამარილებულ წყალში, თქვენთვის სასურველ მზადყოფნამდე. ჩემთან ბროკოლისთვის ეს ეტაპი დგება ადუღებიდან 5 წუთში, ხოლო ყვავილოვანი კომბოსტოსთვის – 12 წუთში. წყალი გადავღვაროთ.
  3. სანამ კომბოსტო იხარშება – ნუ მოვიწყენთ! დავჭრათ ოხრახუში. სხვათა შორის, თუ შემთხვევით ქერვეელი (ოხრახუშის მსგავსი ბალახი) გაქვთ, ისიც საუცხოოა ამ სალათისთვის! ოხრახუში აბსოლუტური მინიმუმია.
  4. კომბოსტოს ხარშვისას, ასევე მშვიდად მოვასწრებთ საკაზმის მომზადებას არაჟნის, ოხრახუშის, წიწაკისა და მარილისგან. მივცეთ მარილს დრო, რომ გალღვეს! საკაზმის არევა მოხერხებულია იმავე ჯამში, რომელშიც შემდეგ მთელ სალათს ავურევთ.
  5. მზა კომბოსტო დავამატოთ საკაზმს და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. სანატორიუმში ეს სალათი ცივად მიჰქონდათ, მაგრამ ჩვენ სახლში მას თბილ მდგომარეობაშიც მშვენივრად მივირთმევთ.
  6. გემრიელად მიირთვით! დიახ, ვიცი, რომ არ გამოიყურება დიდად მდიდრულად, მაგრამ გემოთი – ზუსტად ის არის, რაც საჭიროა!

სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი



  • პორცია: -
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორიები: 38
  • სირთულე: ადვილი

სალათის ფილოსოფია: რატომ მუშაობს ის დიეტისთვის
ეს სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი მე შევნიშნე სანატორიუმში, სადაც ჭარბწონიანი პაციენტები მკურნალობდნენ. ის მართლაც ელემენტარულია მოსამზადებლად, მაგრამ ამავე დროს ძალიან გემრიელი.

დაბალი კალორიულობა: ბროკოლისა და ყვავილოვანი კომბოსტოს წყალობით, ის საკმაოდ მსუბუქია კალორიების მხრივ.

გამდიდრებული გემო: გემოთი და მიკროელემენტების შეფარდებით, ის უფრო მდიდარია, ვიდრე მხოლოდ ყვავილოვანი კომბოსტოსგან დამზადებული სალათი.

არაჟნის როლი
ნუ შეგაშინებთ ასი მილილიტრი არაჟანი – უბრალოდ აირჩიეთ ნაკლებცხიმიანი. არაჟანი კალორიულობით რამდენჯერმე ჩამოუვარდება მცენარეულ ზეთს. გარდა ამისა, არაჟნის გამოყენება საშუალებას გვაძლევს, რეცეპტში არ გამოვიყენოთ ძმარი (რომელსაც ხშირად იყენებენ ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათში, როდესაც მცენარეულ ზეთზე დამზადებულ საკაზმს იყენებენ).

საიდუმლო: არაჟანი, ცხელ კომბოსტოზე მოხვედრისას, იწყებს მომჟავო გემოს გამოყოფას, რაც ერთგვარ დამატებით საკაზმად იქცევა.

გემო და სარგებელი
ისინი, ვინც დიეტაზე არ არიან და ფიქრობენ, რომ დიეტური რეცეპტები უგემურია, ნუ შეგეშინდებათ – ეს სალათი გემრიელია და ძალიან სასარგებლოა ნაწლავებისთვის (ხელს უწყობს კარგ მოქმედებას). ბოდიშს გიხდით ასეთი არა-მადისაღმძვრელი დეტალისთვის, მაგრამ თუ კერძს ეს ღირსებაც აქვს, ვფიქრობ, უნდა შევატყობინოთ.

ესთეტიკა (გაფრთხილება!)
რაც მას არ გააჩნია, ეს პრეზენტაბელური გარეგნობაა. ეს სალათი აუცილებლად ძალიან კარგად უნდა ავურიოთ. ბროკოლის ყვავილები იფშვნება, ათეთრებს თეთრ ყვავილოვან კომბოსტოს... და კიდევ ეს ოხრახუში და გაურკვეველი არაჟანი... მოკლედ, კერძი აბსოლუტურად არაესთეტიკურია, ის განკუთვნილია ყოველდღიური მოხმარებისთვის და არა სადღესასწაულო სუფრისთვის. თუ გსურთ ლამაზი სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი, არ უნდა აურიოთ სუფრაზე მიტანამდე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ნაკლებად გემრიელი გამოვა. სხვა მხრივ, ხარშვის სტრატეგია ზუსტად იგივეა.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო დავყოთ ყვავილედებად (სოროებად). არ არის საჭირო ზედმეტად დაწვრილება. უმჯობესია კომბოსტო სხვადასხვა ქვაბში მოვხარშოთ.
  2. ორივე სახეობის კომბოსტო მოვხარშოთ ოდნავ დამარილებულ წყალში, თქვენთვის სასურველ მზადყოფნამდე. ჩემთან ბროკოლისთვის ეს ეტაპი დგება ადუღებიდან 5 წუთში, ხოლო ყვავილოვანი კომბოსტოსთვის – 12 წუთში. წყალი გადავღვაროთ.
  3. სანამ კომბოსტო იხარშება – ნუ მოვიწყენთ! დავჭრათ ოხრახუში. სხვათა შორის, თუ შემთხვევით ქერვეელი (ოხრახუშის მსგავსი ბალახი) გაქვთ, ისიც საუცხოოა ამ სალათისთვის! ოხრახუში აბსოლუტური მინიმუმია.
  4. კომბოსტოს ხარშვისას, ასევე მშვიდად მოვასწრებთ საკაზმის მომზადებას არაჟნის, ოხრახუშის, წიწაკისა და მარილისგან. მივცეთ მარილს დრო, რომ გალღვეს! საკაზმის არევა მოხერხებულია იმავე ჯამში, რომელშიც შემდეგ მთელ სალათს ავურევთ.
  5. მზა კომბოსტო დავამატოთ საკაზმს და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. სანატორიუმში ეს სალათი ცივად მიჰქონდათ, მაგრამ ჩვენ სახლში მას თბილ მდგომარეობაშიც მშვენივრად მივირთმევთ.
  6. გემრიელად მიირთვით! დიახ, ვიცი, რომ არ გამოიყურება დიდად მდიდრულად, მაგრამ გემოთი – ზუსტად ის არის, რაც საჭიროა!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.