სალათის ფილოსოფია: რატომ მუშაობს ის დიეტისთვის
ეს სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი მე შევნიშნე სანატორიუმში, სადაც ჭარბწონიანი პაციენტები მკურნალობდნენ. ის მართლაც ელემენტარულია მოსამზადებლად, მაგრამ ამავე დროს ძალიან გემრიელი.
დაბალი კალორიულობა: ბროკოლისა და ყვავილოვანი კომბოსტოს წყალობით, ის საკმაოდ მსუბუქია კალორიების მხრივ.
გამდიდრებული გემო: გემოთი და მიკროელემენტების შეფარდებით, ის უფრო მდიდარია, ვიდრე მხოლოდ ყვავილოვანი კომბოსტოსგან დამზადებული სალათი.
არაჟნის როლი
ნუ შეგაშინებთ ასი მილილიტრი არაჟანი – უბრალოდ აირჩიეთ ნაკლებცხიმიანი. არაჟანი კალორიულობით რამდენჯერმე ჩამოუვარდება მცენარეულ ზეთს. გარდა ამისა, არაჟნის გამოყენება საშუალებას გვაძლევს, რეცეპტში არ გამოვიყენოთ ძმარი (რომელსაც ხშირად იყენებენ ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათში, როდესაც მცენარეულ ზეთზე დამზადებულ საკაზმს იყენებენ).
საიდუმლო: არაჟანი, ცხელ კომბოსტოზე მოხვედრისას, იწყებს მომჟავო გემოს გამოყოფას, რაც ერთგვარ დამატებით საკაზმად იქცევა.
გემო და სარგებელი
ისინი, ვინც დიეტაზე არ არიან და ფიქრობენ, რომ დიეტური რეცეპტები უგემურია, ნუ შეგეშინდებათ – ეს სალათი გემრიელია და ძალიან სასარგებლოა ნაწლავებისთვის (ხელს უწყობს კარგ მოქმედებას). ბოდიშს გიხდით ასეთი არა-მადისაღმძვრელი დეტალისთვის, მაგრამ თუ კერძს ეს ღირსებაც აქვს, ვფიქრობ, უნდა შევატყობინოთ.
ესთეტიკა (გაფრთხილება!)
რაც მას არ გააჩნია, ეს პრეზენტაბელური გარეგნობაა. ეს სალათი აუცილებლად ძალიან კარგად უნდა ავურიოთ. ბროკოლის ყვავილები იფშვნება, ათეთრებს თეთრ ყვავილოვან კომბოსტოს... და კიდევ ეს ოხრახუში და გაურკვეველი არაჟანი... მოკლედ, კერძი აბსოლუტურად არაესთეტიკურია, ის განკუთვნილია ყოველდღიური მოხმარებისთვის და არა სადღესასწაულო სუფრისთვის. თუ გსურთ ლამაზი სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი, არ უნდა აურიოთ სუფრაზე მიტანამდე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ნაკლებად გემრიელი გამოვა. სხვა მხრივ, ხარშვის სტრატეგია ზუსტად იგივეა.
სალათის ფილოსოფია: რატომ მუშაობს ის დიეტისთვის
ეს სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი მე შევნიშნე სანატორიუმში, სადაც ჭარბწონიანი პაციენტები მკურნალობდნენ. ის მართლაც ელემენტარულია მოსამზადებლად, მაგრამ ამავე დროს ძალიან გემრიელი.
დაბალი კალორიულობა: ბროკოლისა და ყვავილოვანი კომბოსტოს წყალობით, ის საკმაოდ მსუბუქია კალორიების მხრივ.
გამდიდრებული გემო: გემოთი და მიკროელემენტების შეფარდებით, ის უფრო მდიდარია, ვიდრე მხოლოდ ყვავილოვანი კომბოსტოსგან დამზადებული სალათი.
არაჟნის როლი
ნუ შეგაშინებთ ასი მილილიტრი არაჟანი – უბრალოდ აირჩიეთ ნაკლებცხიმიანი. არაჟანი კალორიულობით რამდენჯერმე ჩამოუვარდება მცენარეულ ზეთს. გარდა ამისა, არაჟნის გამოყენება საშუალებას გვაძლევს, რეცეპტში არ გამოვიყენოთ ძმარი (რომელსაც ხშირად იყენებენ ყვავილოვანი კომბოსტოს სალათში, როდესაც მცენარეულ ზეთზე დამზადებულ საკაზმს იყენებენ).
საიდუმლო: არაჟანი, ცხელ კომბოსტოზე მოხვედრისას, იწყებს მომჟავო გემოს გამოყოფას, რაც ერთგვარ დამატებით საკაზმად იქცევა.
გემო და სარგებელი
ისინი, ვინც დიეტაზე არ არიან და ფიქრობენ, რომ დიეტური რეცეპტები უგემურია, ნუ შეგეშინდებათ – ეს სალათი გემრიელია და ძალიან სასარგებლოა ნაწლავებისთვის (ხელს უწყობს კარგ მოქმედებას). ბოდიშს გიხდით ასეთი არა-მადისაღმძვრელი დეტალისთვის, მაგრამ თუ კერძს ეს ღირსებაც აქვს, ვფიქრობ, უნდა შევატყობინოთ.
ესთეტიკა (გაფრთხილება!)
რაც მას არ გააჩნია, ეს პრეზენტაბელური გარეგნობაა. ეს სალათი აუცილებლად ძალიან კარგად უნდა ავურიოთ. ბროკოლის ყვავილები იფშვნება, ათეთრებს თეთრ ყვავილოვან კომბოსტოს... და კიდევ ეს ოხრახუში და გაურკვეველი არაჟანი... მოკლედ, კერძი აბსოლუტურად არაესთეტიკურია, ის განკუთვნილია ყოველდღიური მოხმარებისთვის და არა სადღესასწაულო სუფრისთვის. თუ გსურთ ლამაზი სალათი ბროკოლითა და ყვავილოვანი კომბოსტოთი, არ უნდა აურიოთ სუფრაზე მიტანამდე, რაც იმას ნიშნავს, რომ ნაკლებად გემრიელი გამოვა. სხვა მხრივ, ხარშვის სტრატეგია ზუსტად იგივეა.
დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.