ქაშაყი ბეწვის ქურქში (ანუ ბოსტნეულის საფარქვეშ)

ქაშაყი ბეწვის ქურქში (ანუ ბოსტნეულის საფარქვეშ)

სალათი 0 ბოლო განახლება: Nov 26, 2025 შექმნილია: Nov 26, 2025
ქაშაყი ბეწვის ქურქში (ანუ ბოსტნეულის საფარქვეშ)
  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 161
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ბავშვობიდან ნაცნობი სალათი "ქაშაყი ბეწვის ქურქში" (ბოსტნეულის საფარქვეშ) დაამშვენებს თქვენს საახალწლო სუფრას! თუ ყველა ბოსტნეულს წინასწარ მოხარშავთ, ასეთი კერძის მომზადება მნიშვნელოვნად დაჩქარდება. გასაჟღენთად გამოიყენეთ გემრიელი მაიონეზი.

სალათი დაალაგეთ ფენებად, თანმიმდევრობის დაცვით. პირველი ფენა იქნება კარტოფილი, შემდეგ კი უკვე ქაშაყი. ასე კარტოფილი გახდება წვნიანი და კარგად გაჟღენთილი, რაც უფრო გემრიელი იქნება. ხახვი კერძს პიკანტურობას შესძენს, ხოლო მოხარშული ჭარხალი და სტაფილო — სასიამოვნო ტკბილ ნოტს. დაასრულეთ კომპოზიცია გახეხილი კვერცხის ფენით — სალათს უფრო სადღესასწაულო იერი ექნება.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში დაამარინადეთ ხახვი — გაფცქვენით და დაჭერით პატარა კუბიკებად. მოაყარეთ შაქარი, ცოტა მარილი, დაასხით ვაშლის ძმარი და დაახლოებით 100 გრამი წყალი. ეს ყველაფერი აურიეთ და დატოვეთ ხახვი დასამარინადებლად 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაღვარეთ მთელი სითხე.
  2. წინასწარ მოხარშული კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი გაფცქვენით.
  3. კარტოფილი გახეხეთ სახეხზე და დაალაგეთ პირველ ფენად. სალათის კულინარიულ რგოლში დალაგება მოხერხებულია. კარტოფილის ფენას მოაყარეთ ცოტა მარილი და მოასხით მაიონეზი.
  4. კარტოფილზე დაალაგეთ ქაშაყის ნაჭრები. მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი წინასწარ გაასუფთავეთ კანიდან და ფხებისგან და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
  5. ქაშაყზე გაანაწილეთ მარინირებული ხახვის ფენა.
  6. ხახვსა და ქაშაყს მოასხით მაიონეზის ფენა, ოღონდ არც ისე ბევრი.
  7. მოხარშული სტაფილო გახეხეთ სახეხზე და დაალაგეთ სალათის შემდეგ ფენად. მოასხით მაიონეზი და ოდნავ მოაყარეთ მარილი.
  8. შემდეგ მოდის ჭარხალი — გახეხილი სახეხზე. არ დაგავიწყდეთ მაიონეზი.
  9. ბოლოს, მაგრად მოხარშული კვერცხი გაფცქვენით, გახეხეთ წვრილ სახეხზე და დაალაგეთ სალათში.
  10. კერძი შედგით მაცივარში 30-40 წუთით, რათა გაიჟღინთოს.
  11. მზა სალათი მიიტანეთ სუფრასთან, სერვირების რგოლის მოხსნის შემდეგ.
  12. გემრიელად მიირთვით!

ქაშაყი ბეწვის ქურქში (ანუ ბოსტნეულის საფარქვეშ)



  • პორცია: 3 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 161
  • სირთულე: საშუალო

ბავშვობიდან ნაცნობი სალათი "ქაშაყი ბეწვის ქურქში" (ბოსტნეულის საფარქვეშ) დაამშვენებს თქვენს საახალწლო სუფრას! თუ ყველა ბოსტნეულს წინასწარ მოხარშავთ, ასეთი კერძის მომზადება მნიშვნელოვნად დაჩქარდება. გასაჟღენთად გამოიყენეთ გემრიელი მაიონეზი.

სალათი დაალაგეთ ფენებად, თანმიმდევრობის დაცვით. პირველი ფენა იქნება კარტოფილი, შემდეგ კი უკვე ქაშაყი. ასე კარტოფილი გახდება წვნიანი და კარგად გაჟღენთილი, რაც უფრო გემრიელი იქნება. ხახვი კერძს პიკანტურობას შესძენს, ხოლო მოხარშული ჭარხალი და სტაფილო — სასიამოვნო ტკბილ ნოტს. დაასრულეთ კომპოზიცია გახეხილი კვერცხის ფენით — სალათს უფრო სადღესასწაულო იერი ექნება.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პირველ რიგში დაამარინადეთ ხახვი — გაფცქვენით და დაჭერით პატარა კუბიკებად. მოაყარეთ შაქარი, ცოტა მარილი, დაასხით ვაშლის ძმარი და დაახლოებით 100 გრამი წყალი. ეს ყველაფერი აურიეთ და დატოვეთ ხახვი დასამარინადებლად 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაღვარეთ მთელი სითხე.
  2. წინასწარ მოხარშული კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი გაფცქვენით.
  3. კარტოფილი გახეხეთ სახეხზე და დაალაგეთ პირველ ფენად. სალათის კულინარიულ რგოლში დალაგება მოხერხებულია. კარტოფილის ფენას მოაყარეთ ცოტა მარილი და მოასხით მაიონეზი.
  4. კარტოფილზე დაალაგეთ ქაშაყის ნაჭრები. მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი წინასწარ გაასუფთავეთ კანიდან და ფხებისგან და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
  5. ქაშაყზე გაანაწილეთ მარინირებული ხახვის ფენა.
  6. ხახვსა და ქაშაყს მოასხით მაიონეზის ფენა, ოღონდ არც ისე ბევრი.
  7. მოხარშული სტაფილო გახეხეთ სახეხზე და დაალაგეთ სალათის შემდეგ ფენად. მოასხით მაიონეზი და ოდნავ მოაყარეთ მარილი.
  8. შემდეგ მოდის ჭარხალი — გახეხილი სახეხზე. არ დაგავიწყდეთ მაიონეზი.
  9. ბოლოს, მაგრად მოხარშული კვერცხი გაფცქვენით, გახეხეთ წვრილ სახეხზე და დაალაგეთ სალათში.
  10. კერძი შედგით მაცივარში 30-40 წუთით, რათა გაიჟღინთოს.
  11. მზა სალათი მიიტანეთ სუფრასთან, სერვირების რგოლის მოხსნის შემდეგ.
  12. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.