ნავი ვაშლითა და კივით

ნავი ვაშლითა და კივით

ფუნთუშები 0 ბოლო განახლება: Nov 20, 2025 შექმნილია: Nov 20, 2025
ნავი ვაშლითა და კივით
  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 50 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 145
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ფენოვანი ცომის "ნავი" კივითა და ვაშლის გულსართით — ეს არის გემრიელი და უჩვეულო ნამცხვარი, რომელიც ძალიან მარტივად მზადდება.

ეს იმიტომ, რომ ამ რეცეპტში "ნავის" საფუძვლად მზა ფენოვანი ცომი გამოიყენება. გულსართისთვის საჭიროა ვაშლი, კივი და ცოტაოდენი შაქარი.

თუმცა, შეგიძლიათ შაქარი თაფლით ან ფრუქტოზით ჩაანაცვლოთ, რაც დესერტს უფრო სასარგებლოს გახდის.

ასეთი "ნავი" კივის ეგზოტიკური გულსართით ჩვეულებრივი ღვეზელის შესანიშნავი ალტერნატივაა და ბევრს მოეწონება.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ვაშლი და კივი გარეცხეთ და ქაღალდის ხელსახოცით გაამშრალეთ. კივის მოაშორეთ კანი და მოაჭერით ბოლოები. ვაშლს ამოაცალეთ გული. ფენოვანი ცომი გაალღვეთ. გაახურეთ ღუმელი 180 C - მდე.
  2. ვაშლი დაჭერით წვრილ კუბიკებად, ზომით 10 მმ.
  3. კივიც დაჭერით წვრილ კუბიკებად.
  4. მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი 3-4 მმ სისქემდე.
  5. ცომის ფურცლის შუაში მოათავსეთ ვაშლისა და კივის გულსართი (შიგთავსი). ხილს მოაყარეთ შაქარი. ცომის მოპირდაპირე კიდეები შეკეცეთ.
  6. მოპირდაპირე კიდეები ერთმანეთში გადაახვიეთ (დაკეცეთ), როგორც კანფეტის შესაფუთი. უნდა მიიღოთ "ნავი" გულსართით. ზედმეტი ცომი მოაჭერით.
  7. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით მცენარეული ან კარაქი და დაადეთ მასზე "ნავი".
  8. გაგზავნეთ "ნავი" გამოსაცხობად ღუმელში 30 წუთით, ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე.
  9. ვაშლითა და კივით მომზადებული "ნავი" მზად არის. შაქრის პუდრი მოაყარეთ ნამცხვარს. გემრიელად მიირთვით.
  10. გულსართი შეიძლება კიდევ უფრო საინტერესო იყოს, თუ ვაშლს მსხლით ჩაანაცვლებთ, ხოლო კივის ნაცვლად მანგოს გამოიყენებთ.

ნავი ვაშლითა და კივით



  • პორცია: 1 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 50 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 145
  • სირთულე: ადვილი

ფენოვანი ცომის "ნავი" კივითა და ვაშლის გულსართით — ეს არის გემრიელი და უჩვეულო ნამცხვარი, რომელიც ძალიან მარტივად მზადდება.

ეს იმიტომ, რომ ამ რეცეპტში "ნავის" საფუძვლად მზა ფენოვანი ცომი გამოიყენება. გულსართისთვის საჭიროა ვაშლი, კივი და ცოტაოდენი შაქარი.

თუმცა, შეგიძლიათ შაქარი თაფლით ან ფრუქტოზით ჩაანაცვლოთ, რაც დესერტს უფრო სასარგებლოს გახდის.

ასეთი "ნავი" კივის ეგზოტიკური გულსართით ჩვეულებრივი ღვეზელის შესანიშნავი ალტერნატივაა და ბევრს მოეწონება.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ვაშლი და კივი გარეცხეთ და ქაღალდის ხელსახოცით გაამშრალეთ. კივის მოაშორეთ კანი და მოაჭერით ბოლოები. ვაშლს ამოაცალეთ გული. ფენოვანი ცომი გაალღვეთ. გაახურეთ ღუმელი 180 C - მდე.
  2. ვაშლი დაჭერით წვრილ კუბიკებად, ზომით 10 მმ.
  3. კივიც დაჭერით წვრილ კუბიკებად.
  4. მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი 3-4 მმ სისქემდე.
  5. ცომის ფურცლის შუაში მოათავსეთ ვაშლისა და კივის გულსართი (შიგთავსი). ხილს მოაყარეთ შაქარი. ცომის მოპირდაპირე კიდეები შეკეცეთ.
  6. მოპირდაპირე კიდეები ერთმანეთში გადაახვიეთ (დაკეცეთ), როგორც კანფეტის შესაფუთი. უნდა მიიღოთ "ნავი" გულსართით. ზედმეტი ცომი მოაჭერით.
  7. საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, წაუსვით მცენარეული ან კარაქი და დაადეთ მასზე "ნავი".
  8. გაგზავნეთ "ნავი" გამოსაცხობად ღუმელში 30 წუთით, ოქროსფერი ქერქის მიღებამდე.
  9. ვაშლითა და კივით მომზადებული "ნავი" მზად არის. შაქრის პუდრი მოაყარეთ ნამცხვარს. გემრიელად მიირთვით.
  10. გულსართი შეიძლება კიდევ უფრო საინტერესო იყოს, თუ ვაშლს მსხლით ჩაანაცვლებთ, ხოლო კივის ნაცვლად მანგოს გამოიყენებთ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.