- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო:  - 
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე: 
                                                                საშუალო                                                            
                        
დაბეჭდვანუტი, ანუ ცხვრის ბარდა, როგორც მას აღმოსავლეთში უწოდებენ, შეიცავს უამრავ ცილას და შესანიშნავად ცვლის ხორცს. ამავდროულად, მცენარეს აქვს ძალიან მაღალი კალორიული შემცველობა: თითქმის 400 კალორია 100 გ-ზე, ამიტომ ბევრის დამატება არ ღირს, წინააღმდეგ შემთხვევაში საუზმე გადაიქცევა ვახშამად .
                                
                ინგრედიენტები
                
                
                დამზადება
                
                                            - ხახვი შეწვით ნიორთან ერთად 
- დაუმატეთ პომიდორი, წიწილა, აჯიკა, წყალი, ტომატის პასტა და სანელებლები და შემდეგ ადუღეთ, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება. 
- კოვზის უკანა მხარით გააკეთეთ ჩაღრმავები და ჩაატეხეთ კვერცხები. 
- ამის შემდეგ ვამზადებთ, სანამ ცილა  არ შეიკვრება. 
- სუფრასთან მიტანისას კი მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
                    
                    შაკშუკა წიწაკით და მშრალი აჯიკით
  
                    
                    
                    
                    
                    
                        
                            - პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო:  - 
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე: 
                                                                        საშუალო                                                                    
                            
ნუტი, ანუ ცხვრის ბარდა, როგორც მას აღმოსავლეთში უწოდებენ, შეიცავს უამრავ ცილას და შესანიშნავად ცვლის ხორცს. ამავდროულად, მცენარეს აქვს ძალიან მაღალი კალორიული შემცველობა: თითქმის 400 კალორია 100 გ-ზე, ამიტომ ბევრის დამატება არ ღირს, წინააღმდეგ შემთხვევაში საუზმე გადაიქცევა ვახშამად .
                    
                    ინგრედიენტები
                    
                    
                    დამზადება
                    
                                                    - ხახვი შეწვით ნიორთან ერთად 
- დაუმატეთ პომიდორი, წიწილა, აჯიკა, წყალი, ტომატის პასტა და სანელებლები და შემდეგ ადუღეთ, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება. 
- კოვზის უკანა მხარით გააკეთეთ ჩაღრმავები და ჩაატეხეთ კვერცხები. 
- ამის შემდეგ ვამზადებთ, სანამ ცილა  არ შეიკვრება. 
- სუფრასთან მიტანისას კი მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
 
                
                
                
                
                
                
                    
შეიძლება მოგეწონოთ