მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭი

მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭი

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 14, 2025 შექმნილია: Nov 14, 2025
მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭი
  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 8 საათი
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

გაეცანით მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭის დეტალურ რეცეპტს. ნოყიერი და არომატული კერძი, რომელიც 2-საათიანი ხარშვითა და ცხელი შებოლვით სრულდება. იდეალურია ნებისმიერი სუფრისთვის!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კარგად გარეცხეთ და გაწმინდეთ კანჭი. შეგიძლიათ რამდენიმე ღრმა, ვიწრო ნაკვეთი გაუკეთოთ დანით.
  2. კანჭი შეაზილეთ მარილითა და პილპილით. თუ გსურთ, შეგიძლიათ მჭიდროდ შეფუთოთ პლასტიკურ პარკში და შეინახოთ მაცივარში 24 საათის განმავლობაში.
  3. კანჭი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხადეთ ქაფი. დაამატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა ბარდა და 1 თავი ნიორი (გაჭრილი შუაზე). დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ დაახლოებით 2 საათის განმავლობაში (სანამ ხორცი არ დარბილდება).
  4. ამოიღეთ კანჭი ბულიონიდან და კარგად გააშრეთ (დაახლოებით 1-1.5 საათი) ღია ჰაერზე ან მაცივრის თაროზე - სეტკაზე. ეს აუცილებელია შებოლვისთვის. გაშრობის შემდეგ შეგიძლიათ შეაზილოთ დამატებითი სანელებლები, მაგალითად, დაფქული პაპრიკა ან ნიორი.
  5. კანჭი მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში. გამოიყენეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხი. შებოლეთ დაახლოებით 40 წუთიდან 1 საათამდე. (დრო დამოკიდებულია კამერის ტიპზე).
  6. შებოლილი კანჭი დატოვეთ მაცივარში 10-12 საათით (ან ერთი დღე-ღამით) დასამწიფებლად, რათა შებოლვის გემო და არომატი კარგად გაჯდეს.

მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭი



  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: -
  • დამზადება: 8 საათი
  • კალორიები: -
  • სირთულე: საშუალო

გაეცანით მოხარშულ-შებოლილი ღორის კანჭის დეტალურ რეცეპტს. ნოყიერი და არომატული კერძი, რომელიც 2-საათიანი ხარშვითა და ცხელი შებოლვით სრულდება. იდეალურია ნებისმიერი სუფრისთვის!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. კარგად გარეცხეთ და გაწმინდეთ კანჭი. შეგიძლიათ რამდენიმე ღრმა, ვიწრო ნაკვეთი გაუკეთოთ დანით.
  2. კანჭი შეაზილეთ მარილითა და პილპილით. თუ გსურთ, შეგიძლიათ მჭიდროდ შეფუთოთ პლასტიკურ პარკში და შეინახოთ მაცივარში 24 საათის განმავლობაში.
  3. კანჭი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით წყალი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მოხადეთ ქაფი. დაამატეთ მარილი, დაფნის ფოთოლი, წიწაკა ბარდა და 1 თავი ნიორი (გაჭრილი შუაზე). დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ დაახლოებით 2 საათის განმავლობაში (სანამ ხორცი არ დარბილდება).
  4. ამოიღეთ კანჭი ბულიონიდან და კარგად გააშრეთ (დაახლოებით 1-1.5 საათი) ღია ჰაერზე ან მაცივრის თაროზე - სეტკაზე. ეს აუცილებელია შებოლვისთვის. გაშრობის შემდეგ შეგიძლიათ შეაზილოთ დამატებითი სანელებლები, მაგალითად, დაფქული პაპრიკა ან ნიორი.
  5. კანჭი მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში. გამოიყენეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხი. შებოლეთ დაახლოებით 40 წუთიდან 1 საათამდე. (დრო დამოკიდებულია კამერის ტიპზე).
  6. შებოლილი კანჭი დატოვეთ მაცივარში 10-12 საათით (ან ერთი დღე-ღამით) დასამწიფებლად, რათა შებოლვის გემო და არომატი კარგად გაჯდეს.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.