- პორცია: 1 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს კერძი წარმოადგენს ნამდვილ ფერადოვან და ხრაშუნა სალათს/მადისაღმძვრელ ლუკმას, რომელიც იდეალურად ჯდება კორეული სამზარეულოს პიკანტურ კონცეფციაში.
გემო და არომატი: სალათის საფუძველს ქმნის ოდნავ მოხარშული ყვავილოვანი კომბოსტო, რომელიც ინარჩუნებს თავის სიმკვრივეს და ერწყმის ხრაშუნა სტაფილოსა და ბოლოკს. გემოს ძირითადი აქცენტი მოდის ცხარე-მომჟავო მარინადზე, სადაც ღვინის ძმრის სიცხარე ერწყმის შაქრის სიტკბოს.
სანელებლები: ნიორი, ქინძი და წიწაკა მარცვლებით ქმნის მდიდარ არომატულ ფონს, ხოლო კურკუმა კერძს ანიჭებს თბილ, მზიან ყვითელ ფერს.
ტექსტურა: კერძი არის ძალიან მსუბუქი და გამამხნევებელი. მასში დომინირებს ხრაშუნა ტექსტურა, რაც მას საუზმეულად (ზაკუსკად) ან ხორცის კერძებთან ერთად გვერდით კერძად აქცევს იდეალურს.
ეს არის შესანიშნავი არჩევანი მათთვის, ვისაც უყვარს ცოცხალი, პიკანტური და არაბანალური ბოსტნეულის კერძები, რომელიც დიდხანს ინახავს თავის გემოვნურ თვისებებს მაცივარში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ პროდუქტები სიის მიხედვით. გაასუფთავეთ სტაფილო და ნიორი, გარეცხეთ ისინი ბოლოკთან, წიწაკასთან და კომბოსტოსთან ერთად.
- პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. კომბოსტო დაყავით წვრილ ყვავილედებად (სოცვეტიებად), მოხარშეთ მდუღარე წყალში დაახლოებით 2 წუთი, არა მეტი. არ გადახარშოთ, თორემ მზა კერძში ძალიან რბილი იქნება.
- ამასობაში, წიწაკა გაასუფთავეთ თესლისგან და ყუნწისგან, დაჭერით თხლად. კორეული სტაფილოს სახეხზე გახეხეთ ბოლოკი და სტაფილო.
- სათლიბის (შუმოვკის) დახმარებით ამოიღეთ კომბოსტო მდუღარე წყლიდან. ამავე წყალში ჩაყარეთ შაქარი, მარილი და დაამატეთ ძმარი. თუ ღვინის ძმარი არ გაქვთ, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი 9%-იანი ძმარი. როგორც კი კრისტალები გაიხსნება, ჩაყარეთ წიწაკა მარცვლებით, ქინძი (კოროანდრი) და დაამატეთ კურკუმა. ის მხოლოდ ლამაზ ყვითელ ფერს მისცემს, განსაკუთრებულ გემოს მისგან ნუ დაელოდებით. მარინადი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მაშინვე გადმოდგით ქურიდან.
- მარინადში ჩაუშვით ბოლოკი, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა. ასევე, თხლად დაჭერით ნიორი. თუ გიყვართ მისი გემო და არა მხოლოდ არომატი, შეგიძლიათ თამამად გაატაროთ პრესში და დაამატოთ ფაფის სახით.
- ახლა დაამატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და წვრილად დაჭრილი მწვანილი. დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ სრულად გაგრილებამდე.
- მიტანის წინ გადაღვარეთ მარინადი, დაასხით ცოტაოდენი უცხიმო, გემრიელი ზეთი, აურიეთ. მე ვამატებ ცოტა სოიოს სოუსსაც, მაგრამ ეს სურვილისა და გემოვნების მიხედვით.
- შემთხვევა თუ მოგეცემათ, აუცილებლად სცადეთ ყვავილოვანი კომბოსტო ბოლოკითა და სტაფილოთი კორეულად – დარწმუნებული ვარ, მოგეწონებათ. გემრიელად მიირთვით!
ყვავილოვანი კომბოსტო ბოლოკითა და სტაფილოთი კორეულად
- პორცია: 1 ადამიანი
- მომზადება: 20 წუთი
- დამზადება: 15 წუთი
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
ეს კერძი წარმოადგენს ნამდვილ ფერადოვან და ხრაშუნა სალათს/მადისაღმძვრელ ლუკმას, რომელიც იდეალურად ჯდება კორეული სამზარეულოს პიკანტურ კონცეფციაში.
გემო და არომატი: სალათის საფუძველს ქმნის ოდნავ მოხარშული ყვავილოვანი კომბოსტო, რომელიც ინარჩუნებს თავის სიმკვრივეს და ერწყმის ხრაშუნა სტაფილოსა და ბოლოკს. გემოს ძირითადი აქცენტი მოდის ცხარე-მომჟავო მარინადზე, სადაც ღვინის ძმრის სიცხარე ერწყმის შაქრის სიტკბოს.
სანელებლები: ნიორი, ქინძი და წიწაკა მარცვლებით ქმნის მდიდარ არომატულ ფონს, ხოლო კურკუმა კერძს ანიჭებს თბილ, მზიან ყვითელ ფერს.
ტექსტურა: კერძი არის ძალიან მსუბუქი და გამამხნევებელი. მასში დომინირებს ხრაშუნა ტექსტურა, რაც მას საუზმეულად (ზაკუსკად) ან ხორცის კერძებთან ერთად გვერდით კერძად აქცევს იდეალურს.
ეს არის შესანიშნავი არჩევანი მათთვის, ვისაც უყვარს ცოცხალი, პიკანტური და არაბანალური ბოსტნეულის კერძები, რომელიც დიდხანს ინახავს თავის გემოვნურ თვისებებს მაცივარში.
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ პროდუქტები სიის მიხედვით. გაასუფთავეთ სტაფილო და ნიორი, გარეცხეთ ისინი ბოლოკთან, წიწაკასთან და კომბოსტოსთან ერთად.
- პატარა ქვაბში ჩაასხით წყალი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. კომბოსტო დაყავით წვრილ ყვავილედებად (სოცვეტიებად), მოხარშეთ მდუღარე წყალში დაახლოებით 2 წუთი, არა მეტი. არ გადახარშოთ, თორემ მზა კერძში ძალიან რბილი იქნება.
- ამასობაში, წიწაკა გაასუფთავეთ თესლისგან და ყუნწისგან, დაჭერით თხლად. კორეული სტაფილოს სახეხზე გახეხეთ ბოლოკი და სტაფილო.
- სათლიბის (შუმოვკის) დახმარებით ამოიღეთ კომბოსტო მდუღარე წყლიდან. ამავე წყალში ჩაყარეთ შაქარი, მარილი და დაამატეთ ძმარი. თუ ღვინის ძმარი არ გაქვთ, დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი 9%-იანი ძმარი. როგორც კი კრისტალები გაიხსნება, ჩაყარეთ წიწაკა მარცვლებით, ქინძი (კოროანდრი) და დაამატეთ კურკუმა. ის მხოლოდ ლამაზ ყვითელ ფერს მისცემს, განსაკუთრებულ გემოს მისგან ნუ დაელოდებით. მარინადი მიიყვანეთ ადუღებამდე და მაშინვე გადმოდგით ქურიდან.
- მარინადში ჩაუშვით ბოლოკი, სტაფილო და ბულგარული წიწაკა. ასევე, თხლად დაჭერით ნიორი. თუ გიყვართ მისი გემო და არა მხოლოდ არომატი, შეგიძლიათ თამამად გაატაროთ პრესში და დაამატოთ ფაფის სახით.
- ახლა დაამატეთ ყვავილოვანი კომბოსტო და წვრილად დაჭრილი მწვანილი. დაახურეთ თავსახური და დატოვეთ სრულად გაგრილებამდე.
- მიტანის წინ გადაღვარეთ მარინადი, დაასხით ცოტაოდენი უცხიმო, გემრიელი ზეთი, აურიეთ. მე ვამატებ ცოტა სოიოს სოუსსაც, მაგრამ ეს სურვილისა და გემოვნების მიხედვით.
- შემთხვევა თუ მოგეცემათ, აუცილებლად სცადეთ ყვავილოვანი კომბოსტო ბოლოკითა და სტაფილოთი კორეულად – დარწმუნებული ვარ, მოგეწონებათ. გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ