ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში

ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში

ზაპეკანკა 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში
  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 1 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 200
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში — ფურშეტზე საუზმეულის მიწოდების ძალიან მოსახერხებელი ფორმაა. თქვენ შეგიძლიათ ტარტალეტკები თავად გამოაცხოთ ან მზა შეიძინოთ, რადგან ისინი ახლა თითქმის ყველა სასურსათო მაღაზიაში იყიდება.

ტარტალეტკების მომზადება შეიძლება ფხვიერი (ქვიშისებრი) ან ფენოვანი ცომისგან. ასევე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაფხვნილი უშაქრო ორცხობილა ან კრეკერი, აურიოთ კარაქში და ჩატკეპოთ ფორმებში. თუმცა, ყველაზე მარტივი გზაა — გამოაცხოთ ტარტალეტკები თხელი ლავაშისგან.

ასეთი ფხვიერი (ქვიშისებრი) ტარტალეტკები შესანიშნავად ინახება ჰერმეტულ კონტეინერში დაახლოებით ერთი თვის განმავლობაში, ასე რომ, შეგიძლიათ ისინი წინასწარ, მარაგად გამოაცხოთ. ამგვარად, ისინი ყოველთვის ხელთ გექნებათ გემრიელი საუზმეულის სწრაფად მოსამზადებლად.

სოკოს ჟულიენით შევსებული ტარტალეტკების რაოდენობა ერთ პორციაზე შეიძლება განსხვავდებოდეს თქვენი ფორმების ზომის მიხედვით. დიდი ტარტალეტკა, რომელიც მოცულობით დაახლოებით კლასიკურ კოკოტნიცას შეესაბამება, შეგიძლიათ გამოაცხოთ კექსებისა და მაფინების ფორმებში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ტარტალეტკების ფხვიერი ცომი. ამისათვის წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან კარაქი და კვერცხი — მოზელვისას ისინი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს.
  2. ღრმა ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი, მარილი და შაქრის პუდრი. დაამატეთ კვერცხის გული და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებულ მასაში ჩააცერით ფქვილი და მოურიეთ მიქსერით (დაბალ სიჩქარეზე), სანამ ფხვიერ ნამცეცებად არ იქცევა.
  3. გადმოიტანეთ ცომი სამუშაო ზედაპირზე და სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვნებამდე. თუ ცომი ზედმეტად რბილია, მოზელვისას ცოტა ფქვილი დაამატეთ. მზა ცომი გააბრტყელეთ 3-4 მმ სისქის ფენად.
  4. ტარტალეტკების ფორმების საშუალებით ცომიდან ამოჭერით წრეები. ჩააფინეთ ცომი ფორმებში და ფრთხილად, თანაბრად გადაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე. შედგით ფორმები საყინულეში 10-15 წუთით.
  5. გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. ფორმები დააწყვეთ ცხელ საცხობ ფირფიტაზე (პროტვინზე) და გამოაცხვეთ 10-15 წუთი. ყურადღებით იყავით, რომ ტარტალეტკები არ დაიწვას. მზა ტარტალეტკები გამოიღეთ და ბოლომდე გააცივეთ ფორმებშივე.
  6. შამპინიონები დაჭერით თხელ ფირფიტებად, შემდეგ კი ჩხირებად (სოლომისებრ). კარგად გაახურეთ სქელძირიანი ტაფა და მოშუშეთ სოკო ზეთის გარეშე, პერიოდული რევით, სანამ ზედმეტი სითხე სრულად არ ამოშრება.
  7. ხახვი დაჭერით წვრილ კუბიკებად. ტაფაში სოკოსთან დაამატეთ ცოტა მცენარეული ზეთი და თუშეთ 1 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ხახვი და ერთად შუშეთ კიდევ 3-4 წუთი.
  8. ტაფაში დაასხით ნაღები, დაამატეთ მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ. მუდმივი რევით ამზადეთ კიდევ 3-4 წუთი, სანამ ნაღები არ გასქელდება. ბოლოს გასინჯეთ გემოზე და თუ საჭიროა, დაამატეთ მარილი.
  9. ყველი გახეხეთ საშუალო სახეხზე. ტარტალეტკები ამოიღეთ ფორმებიდან. თითოეული შეავსეთ სოკოს ჟულიენით, მოაყარეთ ყველი და შედგით ღუმელში 7-10 წუთით. როდესაც ყველი ოქროსფერ კანს გაიკეთებს, კერძი მზად არის.

ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში



  • პორცია: 10 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 1 საათი
  • კალორია 100 გრამზე: 200
  • სირთულე: საშუალო

ჟულიენი სოკოთი ტარტალეტკებში — ფურშეტზე საუზმეულის მიწოდების ძალიან მოსახერხებელი ფორმაა. თქვენ შეგიძლიათ ტარტალეტკები თავად გამოაცხოთ ან მზა შეიძინოთ, რადგან ისინი ახლა თითქმის ყველა სასურსათო მაღაზიაში იყიდება.

ტარტალეტკების მომზადება შეიძლება ფხვიერი (ქვიშისებრი) ან ფენოვანი ცომისგან. ასევე, შეგიძლიათ გამოიყენოთ დაფხვნილი უშაქრო ორცხობილა ან კრეკერი, აურიოთ კარაქში და ჩატკეპოთ ფორმებში. თუმცა, ყველაზე მარტივი გზაა — გამოაცხოთ ტარტალეტკები თხელი ლავაშისგან.

ასეთი ფხვიერი (ქვიშისებრი) ტარტალეტკები შესანიშნავად ინახება ჰერმეტულ კონტეინერში დაახლოებით ერთი თვის განმავლობაში, ასე რომ, შეგიძლიათ ისინი წინასწარ, მარაგად გამოაცხოთ. ამგვარად, ისინი ყოველთვის ხელთ გექნებათ გემრიელი საუზმეულის სწრაფად მოსამზადებლად.

სოკოს ჟულიენით შევსებული ტარტალეტკების რაოდენობა ერთ პორციაზე შეიძლება განსხვავდებოდეს თქვენი ფორმების ზომის მიხედვით. დიდი ტარტალეტკა, რომელიც მოცულობით დაახლოებით კლასიკურ კოკოტნიცას შეესაბამება, შეგიძლიათ გამოაცხოთ კექსებისა და მაფინების ფორმებში.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ტარტალეტკების ფხვიერი ცომი. ამისათვის წინასწარ გამოიღეთ მაცივრიდან კარაქი და კვერცხი — მოზელვისას ისინი ოთახის ტემპერატურის უნდა იყოს.
  2. ღრმა ჯამში მიქსერით ათქვიფეთ კარაქი, მარილი და შაქრის პუდრი. დაამატეთ კვერცხის გული და თქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მიღებულ მასაში ჩააცერით ფქვილი და მოურიეთ მიქსერით (დაბალ სიჩქარეზე), სანამ ფხვიერ ნამცეცებად არ იქცევა.
  3. გადმოიტანეთ ცომი სამუშაო ზედაპირზე და სწრაფად მოზილეთ ერთგვაროვნებამდე. თუ ცომი ზედმეტად რბილია, მოზელვისას ცოტა ფქვილი დაამატეთ. მზა ცომი გააბრტყელეთ 3-4 მმ სისქის ფენად.
  4. ტარტალეტკების ფორმების საშუალებით ცომიდან ამოჭერით წრეები. ჩააფინეთ ცომი ფორმებში და ფრთხილად, თანაბრად გადაანაწილეთ მთელ ზედაპირზე. შედგით ფორმები საყინულეში 10-15 წუთით.
  5. გაახურეთ ღუმელი 180°C-მდე. ფორმები დააწყვეთ ცხელ საცხობ ფირფიტაზე (პროტვინზე) და გამოაცხვეთ 10-15 წუთი. ყურადღებით იყავით, რომ ტარტალეტკები არ დაიწვას. მზა ტარტალეტკები გამოიღეთ და ბოლომდე გააცივეთ ფორმებშივე.
  6. შამპინიონები დაჭერით თხელ ფირფიტებად, შემდეგ კი ჩხირებად (სოლომისებრ). კარგად გაახურეთ სქელძირიანი ტაფა და მოშუშეთ სოკო ზეთის გარეშე, პერიოდული რევით, სანამ ზედმეტი სითხე სრულად არ ამოშრება.
  7. ხახვი დაჭერით წვრილ კუბიკებად. ტაფაში სოკოსთან დაამატეთ ცოტა მცენარეული ზეთი და თუშეთ 1 წუთი. შემდეგ დაამატეთ ხახვი და ერთად შუშეთ კიდევ 3-4 წუთი.
  8. ტაფაში დაასხით ნაღები, დაამატეთ მარილი, პილპილი და კარგად აურიეთ. მუდმივი რევით ამზადეთ კიდევ 3-4 წუთი, სანამ ნაღები არ გასქელდება. ბოლოს გასინჯეთ გემოზე და თუ საჭიროა, დაამატეთ მარილი.
  9. ყველი გახეხეთ საშუალო სახეხზე. ტარტალეტკები ამოიღეთ ფორმებიდან. თითოეული შეავსეთ სოკოს ჟულიენით, მოაყარეთ ყველი და შედგით ღუმელში 7-10 წუთით. როდესაც ყველი ოქროსფერ კანს გაიკეთებს, კერძი მზად არის.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.