ზაპეკანკა ბროკოლითა და ლორით

ზაპეკანკა ბროკოლითა და ლორით

ზაპეკანკა 0 ბოლო განახლება: Oct 29, 2025 შექმნილია: Oct 29, 2025
ზაპეკანკა ბროკოლითა და ლორით
  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 15
  • მომზადების დრო: 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ძალიან სადღესასწაულო და ნოყიერი კერძი! ეს ზაპეკანკა მოეწონებათ მათაც, ვისაც ბროკოლი არ უყვარს. მოამზადეთ ნაზი ყველის სოუსი რძითა და მდოგვით, დაალაგეთ ბროკოლი და ლორი ფორმაში, მოასხით სოუსი და გამოაცხვეთ ოქროსფერ ქერქამდე. იდეალური და დამაკმაყოფილებელი კერძია.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გაყინული ბროკოლი მოხარშეთ მარილიან მდუღარე წყალში (3-4 წუთი), წყალი გადაღვარეთ. ტაფაში კარაქზე მოშუშეთ ხახვი დარბილებამდე. დაუმატეთ ფქვილი, აურიეთ, ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე, თან სულ ურიეთ. მიიყვანეთ სუსტ ადუღებამდე, დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ მორევით 2 წუთის განმავლობაში. სოუსი ოდნავ უნდა შესქელდეს. დაუმატეთ ყველი და მდოგვი. გადმოდგით ცეცხლიდან და განაგრძეთ მორევა, სანამ მთელი ყველი არ გადნება. თუ ცეცხლზე დატოვებთ, ყველი სოუსში მაღალი ტემპერატურისგან აიჭრება.
  2. საცხობ ფორმაში დაალაგეთ ბროკოლი, ლორი და ორცხობილის (სუხარის) ნაწილაკები. ზემოდან მოასხით სოუსი.
  3. გაადნეთ კარაქის მეორე ნაჭერი, შეურიეთ დარჩენილ ორცხობილას. ამ ნარევით მოაყარეთ ყველაფერს ზემოდან.
  4. გამოაცხვეთ ღია სახით 180°C-ზე 25-30 წუთის განმავლობაში.

ზაპეკანკა ბროკოლითა და ლორით



  • პორცია: 2 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 15
  • მომზადების დრო: 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

ძალიან სადღესასწაულო და ნოყიერი კერძი! ეს ზაპეკანკა მოეწონებათ მათაც, ვისაც ბროკოლი არ უყვარს. მოამზადეთ ნაზი ყველის სოუსი რძითა და მდოგვით, დაალაგეთ ბროკოლი და ლორი ფორმაში, მოასხით სოუსი და გამოაცხვეთ ოქროსფერ ქერქამდე. იდეალური და დამაკმაყოფილებელი კერძია.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გაყინული ბროკოლი მოხარშეთ მარილიან მდუღარე წყალში (3-4 წუთი), წყალი გადაღვარეთ. ტაფაში კარაქზე მოშუშეთ ხახვი დარბილებამდე. დაუმატეთ ფქვილი, აურიეთ, ნელ-ნელა დაუმატეთ რძე, თან სულ ურიეთ. მიიყვანეთ სუსტ ადუღებამდე, დაუკელით ცეცხლს და ხარშეთ მორევით 2 წუთის განმავლობაში. სოუსი ოდნავ უნდა შესქელდეს. დაუმატეთ ყველი და მდოგვი. გადმოდგით ცეცხლიდან და განაგრძეთ მორევა, სანამ მთელი ყველი არ გადნება. თუ ცეცხლზე დატოვებთ, ყველი სოუსში მაღალი ტემპერატურისგან აიჭრება.
  2. საცხობ ფორმაში დაალაგეთ ბროკოლი, ლორი და ორცხობილის (სუხარის) ნაწილაკები. ზემოდან მოასხით სოუსი.
  3. გაადნეთ კარაქის მეორე ნაჭერი, შეურიეთ დარჩენილ ორცხობილას. ამ ნარევით მოაყარეთ ყველაფერს ზემოდან.
  4. გამოაცხვეთ ღია სახით 180°C-ზე 25-30 წუთის განმავლობაში.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.