- პორცია: 6 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 25 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 153
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ამ სალათში მოულოდნელი ინგრედიენტები არის შერწყმული.
ის მზადდება ქათმისგან, სტაფილოსგან, ვაშლისგან, კივისგან, ნიორისგან და მაიონეზისგან.
შედეგი არის უჩვეულო, ახალი და სასარგებლო.
ხილი სალათს სასიამოვნო მომჟავო გემოს მატებს.
სტაფილო კი სიმაგრეს (ან სიტკბოს - თუ სტაფილო ტკბილია, თუმცა კონტექსტი უფრო სიმაგრეს გულისხმობს).
ყველა ინგრედიენტი ლაგდება ფენებად და ისმება ნივრიან-მაიონეზის სოუსით.
იმისათვის, რომ სალათი უფრო სასარგებლო (ან უფრო ჯანსაღი) გამოვიდეს, ყურადღება მიაქციეთ მაიონეზის შემადგენლობას. მასში არ უნდა იყოს ზედმეტი დანამატები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქათმის ხორცი გამდინარე წყალში გარეცხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში მზადყოფნამდე. ვაშლი, კივი, სტაფილო და ნიორი გარეცხეთ და გაასუფთავეთ (გაფცქვენით). კვერცხი მაგრად მოხარშეთ, გააცივეთ და გაასუფთავეთ (მოაშორეთ ნაჭუჭი).
- ნიორი პრესის გამოყენებით გაჭყლიტეთ (გამოწურეთ). ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გემოვნებით მოაყარეთ პილპილი. კივი დაჭერით კუბიკებად. ვაშლი, სტაფილო და ქათმის ცილა ცალ-ცალკე გახეხეთ მსხვილყრიან სახეხზე, ხოლო გული — წვრილყრიან სახეხზე. რჩევა: ვაშლი არ გამუქდება, თუ მას ახალგამოწურული ლიმონის წვენს მოასხურებთ.
- დაასრულეთ სალათის მომზადება. ნიორი შეურიეთ მაიონეზს. აიღეთ დიდი თეფში და მის ცენტრში ჩადგით ჭიქა. ჭიქის გარშემო ფენებად დაალაგეთ პროდუქტები შემდეგი თანმიმდევრობით: ქათმის ნაჭრები, კივი, მაიონეზი, დაქუცმაცებული ცილა, მაიონეზი, გახეხილი სტაფილო, მაიონეზი, გახეხილი ვაშლი. სალათის ზედაპირი და გვერდები წაუსვით ნივრიან-მაიონეზის სოუსით და მოაყარეთ კვერცხის გული. სალათის ცენტრიდან ფრთხილად ამოიღეთ ჭიქა. რჩევა: დატოვეთ სალათი მაცივარში მინიმუმ 60 წუთის განმავლობაში, რათა კარგად გაჯღინთოს.
- კვერცხის გულის ზედა ფენაზე ლამაზად გამოიყურება თხელ რგოლებად დაჭრილი კივი.
ფენიანი სალათი ქათმით
- პორცია: 6 ადამიანი
- მომზადება: 25 წუთი
- დამზადება: 25 წუთი
- კალორია 100 გრამზე: 153
- სირთულე:
ადვილი
ამ სალათში მოულოდნელი ინგრედიენტები არის შერწყმული.
ის მზადდება ქათმისგან, სტაფილოსგან, ვაშლისგან, კივისგან, ნიორისგან და მაიონეზისგან.
შედეგი არის უჩვეულო, ახალი და სასარგებლო.
ხილი სალათს სასიამოვნო მომჟავო გემოს მატებს.
სტაფილო კი სიმაგრეს (ან სიტკბოს - თუ სტაფილო ტკბილია, თუმცა კონტექსტი უფრო სიმაგრეს გულისხმობს).
ყველა ინგრედიენტი ლაგდება ფენებად და ისმება ნივრიან-მაიონეზის სოუსით.
იმისათვის, რომ სალათი უფრო სასარგებლო (ან უფრო ჯანსაღი) გამოვიდეს, ყურადღება მიაქციეთ მაიონეზის შემადგენლობას. მასში არ უნდა იყოს ზედმეტი დანამატები.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქათმის ხორცი გამდინარე წყალში გარეცხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში მზადყოფნამდე. ვაშლი, კივი, სტაფილო და ნიორი გარეცხეთ და გაასუფთავეთ (გაფცქვენით). კვერცხი მაგრად მოხარშეთ, გააცივეთ და გაასუფთავეთ (მოაშორეთ ნაჭუჭი).
- ნიორი პრესის გამოყენებით გაჭყლიტეთ (გამოწურეთ). ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გემოვნებით მოაყარეთ პილპილი. კივი დაჭერით კუბიკებად. ვაშლი, სტაფილო და ქათმის ცილა ცალ-ცალკე გახეხეთ მსხვილყრიან სახეხზე, ხოლო გული — წვრილყრიან სახეხზე. რჩევა: ვაშლი არ გამუქდება, თუ მას ახალგამოწურული ლიმონის წვენს მოასხურებთ.
- დაასრულეთ სალათის მომზადება. ნიორი შეურიეთ მაიონეზს. აიღეთ დიდი თეფში და მის ცენტრში ჩადგით ჭიქა. ჭიქის გარშემო ფენებად დაალაგეთ პროდუქტები შემდეგი თანმიმდევრობით: ქათმის ნაჭრები, კივი, მაიონეზი, დაქუცმაცებული ცილა, მაიონეზი, გახეხილი სტაფილო, მაიონეზი, გახეხილი ვაშლი. სალათის ზედაპირი და გვერდები წაუსვით ნივრიან-მაიონეზის სოუსით და მოაყარეთ კვერცხის გული. სალათის ცენტრიდან ფრთხილად ამოიღეთ ჭიქა. რჩევა: დატოვეთ სალათი მაცივარში მინიმუმ 60 წუთის განმავლობაში, რათა კარგად გაჯღინთოს.
- კვერცხის გულის ზედა ფენაზე ლამაზად გამოიყურება თხელ რგოლებად დაჭრილი კივი.
შეიძლება მოგეწონოთ