პეილია ნეგრო

პეილია ნეგრო

გარნირი 0 ბოლო განახლება: Oct 29, 2025 შექმნილია: Nov 10, 2023
პეილია ნეგრო
  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 30
  • მომზადების დრო: 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

მოამზადეთ საოცრად არომატული და მდიდარი კერძი მულტიქურა გამოყენებით! დაიწყეთ ხახვის, სტაფილოსა და ქათმის მკერდის მოთუშვით ზეითუნის ზეთში. შემდეგ დაამატეთ ბრინჯი და ბულიონი და მოამზადეთ ნახევრად მზადყოფნამდე. საბოლოოდ, კერძს ემატება ზღვის საგანძური: ვირთევზას ფილე, მწვანე ბარდა და ზღვის კალმარის მელანი ბრინჯს მუქ ფერსა და ინტენსიურ გემოს სძენს. ზემოდან ეწყობა კრევეტები და მიდიები, რომლებიც დაბალ ტემპერატურაზე სრულყოფილად იხარშება. სუფრაზე მიტანის წინ მორთეთ ჩერი პომიდვრით, ოხრახუშით, ლიმონის ცედრით და ზეითუნის ზეთით. ეს არის მარტივად მოსამზადებელი, მაგრამ სადღესასწაულო კერძი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მულტიქურა დააყენეთ "შეწვის" რეჟიმზე, დრო 15 წუთი. მულტიქურა ჯამში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, მოკლე ჩხირებად დაჭრილი სტაფილო და აურიეთ. დააჭირეთ "დაწყებას" (სტარტს) და ხარშეთ მორევით.
  2. ბულგარული წიწაკა დაჭერით გრძელ ჩხირებად და დაამატეთ ჯამში. ქათმის მკერდიც დაჭერით ჩხირებად და დაამატეთ ბოსტნეულს, მოაყარეთ მარილი, შეაზავეთ ლიმონის წიწაკით და აურიეთ.
  3. მულტიქურა ჯამში დაამატეთ 3 საზომი ჭიქა ბრინჯი და 6 საზომი ჭიქა ბულიონი. დახურეთ თავსახური და დააყენეთ "მულტიქურა" რეჟიმი, დრო 10 წუთი, ტემპერატურა 110 °C.
  4. პროგრამის დასრულების შემდეგ, ჯამში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ვირთევზას ფილე, მწვანე ბარდა, ზღვის კალმარის მელანი და აურიეთ. ბრინჯის ზემოდან გადაანაწილეთ მიდიები და დაჭრილი კრევეტები.
  5. დააყენეთ "მულტიქურის" რეჟიმი, დრო 15 წუთი, ტემპერატურა 120 °C.
  6. სასერვირე თეფშზე გადმოიღეთ ბრინჯი, ზემოდან მორთეთ კრევეტების ნაჭრებით, მიდიებით, ჩერი პომიდვრებით, ოხრახუშის ფოთლებით. დაამატეთ ლიმონის ცედრა და მოასხით ზეითუნის ზეთი.

პეილია ნეგრო



  • პორცია: 6 ადამიანი
  • მოსამზადებელი დრო: 30
  • მომზადების დრო: 30
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

მოამზადეთ საოცრად არომატული და მდიდარი კერძი მულტიქურა გამოყენებით! დაიწყეთ ხახვის, სტაფილოსა და ქათმის მკერდის მოთუშვით ზეითუნის ზეთში. შემდეგ დაამატეთ ბრინჯი და ბულიონი და მოამზადეთ ნახევრად მზადყოფნამდე. საბოლოოდ, კერძს ემატება ზღვის საგანძური: ვირთევზას ფილე, მწვანე ბარდა და ზღვის კალმარის მელანი ბრინჯს მუქ ფერსა და ინტენსიურ გემოს სძენს. ზემოდან ეწყობა კრევეტები და მიდიები, რომლებიც დაბალ ტემპერატურაზე სრულყოფილად იხარშება. სუფრაზე მიტანის წინ მორთეთ ჩერი პომიდვრით, ოხრახუშით, ლიმონის ცედრით და ზეითუნის ზეთით. ეს არის მარტივად მოსამზადებელი, მაგრამ სადღესასწაულო კერძი!

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მულტიქურა დააყენეთ "შეწვის" რეჟიმზე, დრო 15 წუთი. მულტიქურა ჯამში ჩაასხით ზეითუნის ზეთი, დაამატეთ დაჭრილი ხახვი, მოკლე ჩხირებად დაჭრილი სტაფილო და აურიეთ. დააჭირეთ "დაწყებას" (სტარტს) და ხარშეთ მორევით.
  2. ბულგარული წიწაკა დაჭერით გრძელ ჩხირებად და დაამატეთ ჯამში. ქათმის მკერდიც დაჭერით ჩხირებად და დაამატეთ ბოსტნეულს, მოაყარეთ მარილი, შეაზავეთ ლიმონის წიწაკით და აურიეთ.
  3. მულტიქურა ჯამში დაამატეთ 3 საზომი ჭიქა ბრინჯი და 6 საზომი ჭიქა ბულიონი. დახურეთ თავსახური და დააყენეთ "მულტიქურა" რეჟიმი, დრო 10 წუთი, ტემპერატურა 110 °C.
  4. პროგრამის დასრულების შემდეგ, ჯამში მოათავსეთ კუბიკებად დაჭრილი ვირთევზას ფილე, მწვანე ბარდა, ზღვის კალმარის მელანი და აურიეთ. ბრინჯის ზემოდან გადაანაწილეთ მიდიები და დაჭრილი კრევეტები.
  5. დააყენეთ "მულტიქურის" რეჟიმი, დრო 15 წუთი, ტემპერატურა 120 °C.
  6. სასერვირე თეფშზე გადმოიღეთ ბრინჯი, ზემოდან მორთეთ კრევეტების ნაჭრებით, მიდიებით, ჩერი პომიდვრებით, ოხრახუშის ფოთლებით. დაამატეთ ლიმონის ცედრა და მოასხით ზეითუნის ზეთი.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.