- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 20
- კალორიები: 98
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
ეს არის კლასიკური ესპანური პაელიას უგემრიელესი, მცენარეული ვარიანტი, რომელიც სავსეა არომატით. კერძი იწყება ხახვისა და ნიორის მოთუშვით ზეითუნის ზეთში. შემდეგ ტაფაში ემატება ბრინჯი და სანელებლები — პაპრიკა და ჩილი წიწაკა, რის შემდეგაც მასში ასხამენ ბულიონსა და პომიდორს.
ნახევრად მზა ბრინჯს ემატება ლობიოს მარცვლები და წიწიბურა (ნუთი), რაც კერძს განსაკუთრებულ ნოყიერებას მატებს. მომზადების ბოლოს, პაელია შეეზავება ლიმონის წვენით და მორთული ოხრახუშით. ეს კერძი იდეალურია მათთვის, ვინც ეძებს მარტივ, ვეგეტარიანულ და არომატულ სადილს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დააქუცმაცეთ (წვრილად დაჭერით) ხახვი და ნიორის კბილი. ლობიოს მარცვლები დაჭერით ირიბად, ხოლო წიწიბურა (ნუთი) გამოიღეთ ქილიდან და გააშრეთ.
- გაცხელებულ დიდ ტაფაზე ზეითუნის ზეთით მოათავსეთ ხახვი და ნიორი. შუშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ინგრედიენტები არ დარბილდება.
- ტაფაში დაამატეთ ბრინჯი, გამომშრალი ჩილი წიწაკა და პაპრიკა. აურიეთ და შუშეთ კიდევ ერთი წუთი, შემდეგ ჩაასხით ბულიონი და დაამატეთ პომიდორი.
- მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 10 წუთი, პერიოდულად ურიეთ.
- ტაფაში მოათავსეთ ლობიოს მარცვლები, წიწიბურა (ნუთი) და შავი პილპილი. აურიეთ და ხარშეთ კიდევ 10 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
- მზა კერძს მოასხით ლიმონის წვენი და მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით. ასევე შეგიძლიათ ლიმონი დაჭრათ ნაჭრებად და მიიტანოთ კერძთან ერთად, რათა ყველამ შეძლოს გემოვნებით დაამატოს ლიმონის წვენი.
ესპანური პაელია ბოსტნეულით
- პორცია: 4 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: 10
- მომზადების დრო: 20
- კალორიები: 98
- სირთულე:
ადვილი
ეს არის კლასიკური ესპანური პაელიას უგემრიელესი, მცენარეული ვარიანტი, რომელიც სავსეა არომატით. კერძი იწყება ხახვისა და ნიორის მოთუშვით ზეითუნის ზეთში. შემდეგ ტაფაში ემატება ბრინჯი და სანელებლები — პაპრიკა და ჩილი წიწაკა, რის შემდეგაც მასში ასხამენ ბულიონსა და პომიდორს.
ნახევრად მზა ბრინჯს ემატება ლობიოს მარცვლები და წიწიბურა (ნუთი), რაც კერძს განსაკუთრებულ ნოყიერებას მატებს. მომზადების ბოლოს, პაელია შეეზავება ლიმონის წვენით და მორთული ოხრახუშით. ეს კერძი იდეალურია მათთვის, ვინც ეძებს მარტივ, ვეგეტარიანულ და არომატულ სადილს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დააქუცმაცეთ (წვრილად დაჭერით) ხახვი და ნიორის კბილი. ლობიოს მარცვლები დაჭერით ირიბად, ხოლო წიწიბურა (ნუთი) გამოიღეთ ქილიდან და გააშრეთ.
- გაცხელებულ დიდ ტაფაზე ზეითუნის ზეთით მოათავსეთ ხახვი და ნიორი. შუშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ ინგრედიენტები არ დარბილდება.
- ტაფაში დაამატეთ ბრინჯი, გამომშრალი ჩილი წიწაკა და პაპრიკა. აურიეთ და შუშეთ კიდევ ერთი წუთი, შემდეგ ჩაასხით ბულიონი და დაამატეთ პომიდორი.
- მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ 10 წუთი, პერიოდულად ურიეთ.
- ტაფაში მოათავსეთ ლობიოს მარცვლები, წიწიბურა (ნუთი) და შავი პილპილი. აურიეთ და ხარშეთ კიდევ 10 წუთი დაბალ ცეცხლზე.
- მზა კერძს მოასხით ლიმონის წვენი და მორთეთ დაჭრილი ოხრახუშით. ასევე შეგიძლიათ ლიმონი დაჭრათ ნაჭრებად და მიიტანოთ კერძთან ერთად, რათა ყველამ შეძლოს გემოვნებით დაამატოს ლიმონის წვენი.
შეიძლება მოგეწონოთ