მოხარშულ-შებოლილი ხორცი

მოხარშულ-შებოლილი ხორცი

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 14, 2025 შექმნილია: Nov 14, 2025
მოხარშულ-შებოლილი ხორცი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 1 საათი
  • დამზადება: 3 დღე 4 საა
  • კალორიები: 220
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ხორცს შეაზილეთ მარილი და სანელებლები და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და გააშრეთ მაცივრის სეტკაზე - თაროზე. შემდეგ მოხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში თითქმის ადუღებულ წყალში (არ უნდა ადუღდეს) და კვლავ გააშრეთ ღია ჰაერზე. ამის შემდეგ ხორცის ნაჭრები მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო (1 საათი) საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც წასახემსებელი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, შეაზილეთ მარილითა და სანელებლებით (ახლა უკვე იცით ზუსტი შემადგენლობა) და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და კიდევ ცოტა ხნით გააშრეთ მაცივარში.
  2. მარინირების პროცესის დაჩქარება შესაძლებელია ვაკუუმური პაკეტების დახმარებით — თუ ხორცს მათში მოათავსებთ, მარინირებისთვის საჭირო დროის შემცირება 10-12 საათამდე შეგიძლიათ.
  3. ქვაბში წყალი მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე — როდესაც ის არის მზად ადუღდეს, მაგრამ არ მისცეთ ადუღების საშუალება და შეინარჩუნეთ ამ მდგომარეობაში დაბალ ცეცხლზე. ამგვარ წყალში ხორცის ნაჭრები ხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ ბულიონიდან და გააშრეთ.
  4. ახლა ყველაზე საპასუხისმგებლო მომენტია - მოათავსეთ ხორცის ნაჭრები ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
  5. ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან, როგორც წასახემსებელი.

მოხარშულ-შებოლილი ხორცი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 1 საათი
  • დამზადება: 3 დღე 4 საა
  • კალორიები: 220
  • სირთულე: საშუალო

ხორცს შეაზილეთ მარილი და სანელებლები და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და გააშრეთ მაცივრის სეტკაზე - თაროზე. შემდეგ მოხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში თითქმის ადუღებულ წყალში (არ უნდა ადუღდეს) და კვლავ გააშრეთ ღია ჰაერზე. ამის შემდეგ ხორცის ნაჭრები მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო (1 საათი) საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც წასახემსებელი.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, შეაზილეთ მარილითა და სანელებლებით (ახლა უკვე იცით ზუსტი შემადგენლობა) და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და კიდევ ცოტა ხნით გააშრეთ მაცივარში.
  2. მარინირების პროცესის დაჩქარება შესაძლებელია ვაკუუმური პაკეტების დახმარებით — თუ ხორცს მათში მოათავსებთ, მარინირებისთვის საჭირო დროის შემცირება 10-12 საათამდე შეგიძლიათ.
  3. ქვაბში წყალი მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე — როდესაც ის არის მზად ადუღდეს, მაგრამ არ მისცეთ ადუღების საშუალება და შეინარჩუნეთ ამ მდგომარეობაში დაბალ ცეცხლზე. ამგვარ წყალში ხორცის ნაჭრები ხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ ბულიონიდან და გააშრეთ.
  4. ახლა ყველაზე საპასუხისმგებლო მომენტია - მოათავსეთ ხორცის ნაჭრები ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
  5. ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან, როგორც წასახემსებელი.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.