- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 1 საათი
- დამზადება: 3 დღე 4 საა
- კალორიები: 220
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ხორცს შეაზილეთ მარილი და სანელებლები და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და გააშრეთ მაცივრის სეტკაზე - თაროზე. შემდეგ მოხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში თითქმის ადუღებულ წყალში (არ უნდა ადუღდეს) და კვლავ გააშრეთ ღია ჰაერზე. ამის შემდეგ ხორცის ნაჭრები მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო (1 საათი) საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც წასახემსებელი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, შეაზილეთ მარილითა და სანელებლებით (ახლა უკვე იცით ზუსტი შემადგენლობა) და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და კიდევ ცოტა ხნით გააშრეთ მაცივარში.
- მარინირების პროცესის დაჩქარება შესაძლებელია ვაკუუმური პაკეტების დახმარებით — თუ ხორცს მათში მოათავსებთ, მარინირებისთვის საჭირო დროის შემცირება 10-12 საათამდე შეგიძლიათ.
- ქვაბში წყალი მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე — როდესაც ის არის მზად ადუღდეს, მაგრამ არ მისცეთ ადუღების საშუალება და შეინარჩუნეთ ამ მდგომარეობაში დაბალ ცეცხლზე. ამგვარ წყალში ხორცის ნაჭრები ხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ ბულიონიდან და გააშრეთ.
- ახლა ყველაზე საპასუხისმგებლო მომენტია - მოათავსეთ ხორცის ნაჭრები ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
- ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან, როგორც წასახემსებელი.
მოხარშულ-შებოლილი ხორცი
- პორცია: 4 ადამიანი
- მომზადება: 1 საათი
- დამზადება: 3 დღე 4 საა
- კალორიები: 220
- სირთულე:
საშუალო
ხორცს შეაზილეთ მარილი და სანელებლები და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და გააშრეთ მაცივრის სეტკაზე - თაროზე. შემდეგ მოხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში თითქმის ადუღებულ წყალში (არ უნდა ადუღდეს) და კვლავ გააშრეთ ღია ჰაერზე. ამის შემდეგ ხორცის ნაჭრები მოათავსეთ ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო (1 საათი) საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიირთვათ, როგორც წასახემსებელი.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხორცი დაჭერით ნაჭრებად, შეაზილეთ მარილითა და სანელებლებით (ახლა უკვე იცით ზუსტი შემადგენლობა) და შეინახეთ მაცივარში 3 დღე-ღამით. ამის შემდეგ ხორცი შემოწმინდეთ ტენისგან და კიდევ ცოტა ხნით გააშრეთ მაცივარში.
- მარინირების პროცესის დაჩქარება შესაძლებელია ვაკუუმური პაკეტების დახმარებით — თუ ხორცს მათში მოათავსებთ, მარინირებისთვის საჭირო დროის შემცირება 10-12 საათამდე შეგიძლიათ.
- ქვაბში წყალი მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე — როდესაც ის არის მზად ადუღდეს, მაგრამ არ მისცეთ ადუღების საშუალება და შეინარჩუნეთ ამ მდგომარეობაში დაბალ ცეცხლზე. ამგვარ წყალში ხორცის ნაჭრები ხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ამოიღეთ ბულიონიდან და გააშრეთ.
- ახლა ყველაზე საპასუხისმგებლო მომენტია - მოათავსეთ ხორცის ნაჭრები ცხელი შებოლვის კამერაში, ჩართეთ და დატოვეთ 1 საათით. ეს დრო საკმარისია. შებოლეთ მურყნის ან წიფლის ნახერხზე. შებოლვის შემდეგ ხორცი მაცივარში კიდევ ერთი დღე-ღამით შეინახეთ დასამწიფებლად.
- ამის შემდეგ შეგიძლიათ მიიტანოთ სუფრასთან, როგორც წასახემსებელი.
შეიძლება მოგეწონოთ