ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში

ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში

ფუნთუშები 0 ბოლო განახლება: Dec 24, 2025 შექმნილია: Dec 24, 2025
ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში
  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 500
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში — ეს არის კლასიკური საუზმეულის ახალი ვერსია, რომელსაც თქვენი სტუმრები და ახლობლები სათანადოდ შეაფასებენ. ჩვენ გთავაზობთ, რომ ქოთნისთვის გამოიყენოთ არაჟნის ცომი, ხოლო შიგთავსისთვის — შამპინიონების ჟულიენი. თუმცა, თქვენს სამზარეულოში შეგიძლიათ ყველაფერი თქვენებურად გააკეთოთ — შეცვალოთ ქოთნის ცომი, მაგალითად, საფუვრიანი ცომით, ხოლო შიგთავსი მოამზადოთ არა სოკოსგან, არამედ ქათმის ან ზღვის პროდუქტებისგან. სხვადასხვა სანელებლებისა და სუნელების დამატებას კი თქვენს არჩევანზე ვტოვებთ — იექსპერიმენტეთ! ნებისმიერ შემთხვევაში, ძალიან გემრიელი გამოვა.

იმისათვის, რომ ქოთნების თავსახურები დროზე ადრე არ გამოიღოთ და არც მათი დაწვის გეშინოდეთ — იმ მომენტში, როდესაც ლანგარს გამოსწევთ ქოთნების შიგთავსით შესასვებად, თავსახურებს უბრალოდ ფოლგა (ალუმინის ქაღალდი) გადააფარეთ.

ჟულიენის „ჭამადი ქოთნები“ შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ (სრულად გამოაცხოთ ცომი) და რამდენიმე დღით შეინახოთ მაცივარში ჰერმეტულ კონტეინერში. სტუმრების მოსვლის წინ კი უბრალოდ შეავსებთ შიგთავსით და შედგამთ ღუმელში ყველის დაბრაწვამდე.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ცომი ქოთნებისთვის. გაადნეთ კარაქი (ოღონდ არ აადუღოთ). ღრმა ჯამში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი, შაქარი და გამლღვალი კარაქი.
  2. სხვა ღრმა ჭურჭელში ჩააცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან და მარილთან ერთად. მშრალ ინგრედიენტებს დაამატეთ არაჟნისა და კვერცხის ნაზავი და აქტიური რევით მოზილეთ ელასტიური ცომი.
  3. ცომი შეკვანძეთ გუნდად, გაახვიეთ საკვებ ფირში და დაასვენეთ 20 წუთი. ჩართეთ ღუმელი 180°C-ზე „ზედა-ქვედა“ წვის რეჟიმში, კონვექციის გარეშე. 120-150 მლ მოცულობის საცხობ ფორმებს (რამეკინებს) წაუსვით ცხიმი.
  4. მოამზადეთ ჟულიენის ინგრედიენტები. შამპინიონები დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, ხახვი კი — ძალიან წვრილად. ყველი გახეხეთ საშუალო სახეხზე.
  5. ცომი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად — 1/3 და 2/3. თითოეული ნაწილი თხლად გააბრტყელეთ. უფრო დიდი ნაწილიდან გამოჭერით წრეები, რომელთა დიამეტრი იქნება ფორმის დიამეტრს + გვერდების სიმაღლე. ეს იქნება ქოთნების საფუძველი. ჩააფინეთ ცომი ფორმებში. დარჩენილი ცომიდან გამოჭერით ფორმის დიამეტრის შესაბამისი „თავსახურები“ და გაუკეთეთ პატარა ბურთულა-სახელურები.
  6. საცხობ ლანგარზე (ჟარონა) დააფინეთ პერგამენტი, დააწყვეთ თავსახურები და გადაუსვით გამლღვალი კარაქი. გვერდით შემოდგით ცომიანი ფორმები. გამოაცხვეთ ეს სამზადისი 20 წუთის განმავლობაში.
  7. დიდ, კარგად გახურებულ ტაფაზე, ზეთის გარეშე, მოშუშეთ შამპინიონები სითხის სრულ ამოშრობამდე. შემდეგ დაასხით მცენარეული ზეთი, აცადეთ გაცხელება და დაამატეთ ხახვი. შუშეთ 5-7 წუთი ოქროსფერამდე.
  8. სოკოსა და ხახვს დაასხით ნაღები, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მუდმივი რევით ადუღეთ 2-3 წუთი, სანამ თხელი არაჟნის კონსისტენციას არ მიიღებს. გამოიღეთ ღუმელიდან გამომცხვარი ცომის ფორმები.
  9. გამოიღეთ ქოთნების ძირები ფორმებიდან და გადაიტანეთ პერგამენტზე. თითოეული ქოთანი შეავსეთ ჟულიენით და მოაყარეთ ყველი. დააბრუნეთ ღუმელში კიდევ 7-10 წუთით, სანამ ყველი არ დაიბრაწება. ყურადღება მიაქციეთ თავსახურებს — შესაძლოა მათი უფრო ადრე გამოღება დაგჭირდეთ, რომ არ დაიწვას.
  10. მზა ქოთნები გამოიღეთ ღუმელიდან და დააფარეთ ცომისვე თავსახურები. გადაიტანეთ პორციულ თეფშებზე ან საერთო ლანგარზე და მიიტანეთ სუფრასთან დაუყოვნებლივ, სანამ ცხელია.

ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში



  • პორცია: 5 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 40 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 500
  • სირთულე: საშუალო

ჟულიენი პურის გამომცხვარ ქოთანში — ეს არის კლასიკური საუზმეულის ახალი ვერსია, რომელსაც თქვენი სტუმრები და ახლობლები სათანადოდ შეაფასებენ. ჩვენ გთავაზობთ, რომ ქოთნისთვის გამოიყენოთ არაჟნის ცომი, ხოლო შიგთავსისთვის — შამპინიონების ჟულიენი. თუმცა, თქვენს სამზარეულოში შეგიძლიათ ყველაფერი თქვენებურად გააკეთოთ — შეცვალოთ ქოთნის ცომი, მაგალითად, საფუვრიანი ცომით, ხოლო შიგთავსი მოამზადოთ არა სოკოსგან, არამედ ქათმის ან ზღვის პროდუქტებისგან. სხვადასხვა სანელებლებისა და სუნელების დამატებას კი თქვენს არჩევანზე ვტოვებთ — იექსპერიმენტეთ! ნებისმიერ შემთხვევაში, ძალიან გემრიელი გამოვა.

იმისათვის, რომ ქოთნების თავსახურები დროზე ადრე არ გამოიღოთ და არც მათი დაწვის გეშინოდეთ — იმ მომენტში, როდესაც ლანგარს გამოსწევთ ქოთნების შიგთავსით შესასვებად, თავსახურებს უბრალოდ ფოლგა (ალუმინის ქაღალდი) გადააფარეთ.

ჟულიენის „ჭამადი ქოთნები“ შეგიძლიათ წინასწარ მოამზადოთ (სრულად გამოაცხოთ ცომი) და რამდენიმე დღით შეინახოთ მაცივარში ჰერმეტულ კონტეინერში. სტუმრების მოსვლის წინ კი უბრალოდ შეავსებთ შიგთავსით და შედგამთ ღუმელში ყველის დაბრაწვამდე.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ცომი ქოთნებისთვის. გაადნეთ კარაქი (ოღონდ არ აადუღოთ). ღრმა ჯამში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე ათქვიფეთ კვერცხი, არაჟანი, შაქარი და გამლღვალი კარაქი.
  2. სხვა ღრმა ჭურჭელში ჩააცერით ფქვილი გამაფხვიერებელთან და მარილთან ერთად. მშრალ ინგრედიენტებს დაამატეთ არაჟნისა და კვერცხის ნაზავი და აქტიური რევით მოზილეთ ელასტიური ცომი.
  3. ცომი შეკვანძეთ გუნდად, გაახვიეთ საკვებ ფირში და დაასვენეთ 20 წუთი. ჩართეთ ღუმელი 180°C-ზე „ზედა-ქვედა“ წვის რეჟიმში, კონვექციის გარეშე. 120-150 მლ მოცულობის საცხობ ფორმებს (რამეკინებს) წაუსვით ცხიმი.
  4. მოამზადეთ ჟულიენის ინგრედიენტები. შამპინიონები დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, ხახვი კი — ძალიან წვრილად. ყველი გახეხეთ საშუალო სახეხზე.
  5. ცომი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად — 1/3 და 2/3. თითოეული ნაწილი თხლად გააბრტყელეთ. უფრო დიდი ნაწილიდან გამოჭერით წრეები, რომელთა დიამეტრი იქნება ფორმის დიამეტრს + გვერდების სიმაღლე. ეს იქნება ქოთნების საფუძველი. ჩააფინეთ ცომი ფორმებში. დარჩენილი ცომიდან გამოჭერით ფორმის დიამეტრის შესაბამისი „თავსახურები“ და გაუკეთეთ პატარა ბურთულა-სახელურები.
  6. საცხობ ლანგარზე (ჟარონა) დააფინეთ პერგამენტი, დააწყვეთ თავსახურები და გადაუსვით გამლღვალი კარაქი. გვერდით შემოდგით ცომიანი ფორმები. გამოაცხვეთ ეს სამზადისი 20 წუთის განმავლობაში.
  7. დიდ, კარგად გახურებულ ტაფაზე, ზეთის გარეშე, მოშუშეთ შამპინიონები სითხის სრულ ამოშრობამდე. შემდეგ დაასხით მცენარეული ზეთი, აცადეთ გაცხელება და დაამატეთ ხახვი. შუშეთ 5-7 წუთი ოქროსფერამდე.
  8. სოკოსა და ხახვს დაასხით ნაღები, მოაყარეთ მარილი, პილპილი და მუდმივი რევით ადუღეთ 2-3 წუთი, სანამ თხელი არაჟნის კონსისტენციას არ მიიღებს. გამოიღეთ ღუმელიდან გამომცხვარი ცომის ფორმები.
  9. გამოიღეთ ქოთნების ძირები ფორმებიდან და გადაიტანეთ პერგამენტზე. თითოეული ქოთანი შეავსეთ ჟულიენით და მოაყარეთ ყველი. დააბრუნეთ ღუმელში კიდევ 7-10 წუთით, სანამ ყველი არ დაიბრაწება. ყურადღება მიაქციეთ თავსახურებს — შესაძლოა მათი უფრო ადრე გამოღება დაგჭირდეთ, რომ არ დაიწვას.
  10. მზა ქოთნები გამოიღეთ ღუმელიდან და დააფარეთ ცომისვე თავსახურები. გადაიტანეთ პორციულ თეფშებზე ან საერთო ლანგარზე და მიიტანეთ სუფრასთან დაუყოვნებლივ, სანამ ცხელია.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.