ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი 1

ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი 1

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 22, 2025 შექმნილია: Nov 22, 2025
ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი 1
  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი არის დახვეწილი კერძი, რომელიც იტალიურ ხასიათს ატარებს. ეს რეცეპტი წარმოადგენს ინდაურის მჭლე, ნეიტრალური ხორცისა და პროშუტოს (იტალიური ნედლად გამომშრალი ლორი) მდიდარი, მარილიანი გემოს შესანიშნავ კომბინაციას.

გემო: კატლეტები გამოირჩევა კომპლექსური გემოთი. პროშუტო ანიჭებს ხორცს სასიამოვნო მარილიანობასა და სიმდიდრეს, რაც ანეიტრალებს ინდაურის ფარშის სიმშრალეს. მასში დამატებული ახალი მწვანილეული (როგორიცაა ოხრახუში ან რეჰანი) და გახეხილი პარმეზანი გემოს იტალიურ, პიკანტურ ნოტს მატებს.

ტექსტურა: კატლეტები ძალიან წვნიანი და ნაზი გამოდის. პროშუტოს ცხიმი და დამატებული პურის ნამცეცები უზრუნველყოფს, რომ ისინი შენარჩუნდეს რბილი და არ გამოშრეს.

მირთმევა: ეს არის შესანიშნავი ძირითადი კერძი, რომელიც კარგად ერწყმის კრემიან სოუსებს, კარტოფილის პიურეს, ან იტალიურ სალათებს.

ეს ვარიანტი იდეალურია მათთვის, ვისაც სურს სტანდარტული კატლეტები უფრო არომატული და გამორჩეული გახადოს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პროშუტოს მომზადება: პროშუტო დაჭერით რაც შეიძლება წვრილ კუბიკებად ან დააბლენდერეთ (თუ არ გინდათ ხორცის ნაჭრები იგრძნობოდეს).
  2. ფარშის შერევა: დიდ თასში მოათავსეთ ინდაურის ფარში, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, დაჭრილი პროშუტო, გახეხილი პარმეზანი, ოხრახუში, პურის ნამცეცები და კვერცხი.
  3. შეზავება: მოაყარეთ შავი პილპილი. მარილი დაამატეთ ძალიან ფრთხილად პროშუტოს მარილის დონის გათვალისწინებით. კარგად მოზილეთ.
  4. ფორმირება: სველი ხელებით ჩამოაყალიბეთ საშუალო ზომის კატლეტები.
  5. შეწვა: გააცხელეთ ტაფა ზეითუნის ზეთით საშუალო ცეცხლზე. შეწვით კატლეტები ორივე მხრიდან, სანამ არ გაოქროსფრდება.
  6. დასრულება: დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ თავსახური და შუშეთ 8 - 10 წუთის განმავლობაში , სანამ ბოლომდე არ მომზადდება (ან გამოაცხვეთ 180 C - ზე 15 წუთით.

ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი 1



  • პორცია: 8 ადამიანი
  • მომზადება: 15 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 230
  • სირთულე: საშუალო

ინდაურის კატლეტები პროშუტოთი არის დახვეწილი კერძი, რომელიც იტალიურ ხასიათს ატარებს. ეს რეცეპტი წარმოადგენს ინდაურის მჭლე, ნეიტრალური ხორცისა და პროშუტოს (იტალიური ნედლად გამომშრალი ლორი) მდიდარი, მარილიანი გემოს შესანიშნავ კომბინაციას.

გემო: კატლეტები გამოირჩევა კომპლექსური გემოთი. პროშუტო ანიჭებს ხორცს სასიამოვნო მარილიანობასა და სიმდიდრეს, რაც ანეიტრალებს ინდაურის ფარშის სიმშრალეს. მასში დამატებული ახალი მწვანილეული (როგორიცაა ოხრახუში ან რეჰანი) და გახეხილი პარმეზანი გემოს იტალიურ, პიკანტურ ნოტს მატებს.

ტექსტურა: კატლეტები ძალიან წვნიანი და ნაზი გამოდის. პროშუტოს ცხიმი და დამატებული პურის ნამცეცები უზრუნველყოფს, რომ ისინი შენარჩუნდეს რბილი და არ გამოშრეს.

მირთმევა: ეს არის შესანიშნავი ძირითადი კერძი, რომელიც კარგად ერწყმის კრემიან სოუსებს, კარტოფილის პიურეს, ან იტალიურ სალათებს.

ეს ვარიანტი იდეალურია მათთვის, ვისაც სურს სტანდარტული კატლეტები უფრო არომატული და გამორჩეული გახადოს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. პროშუტოს მომზადება: პროშუტო დაჭერით რაც შეიძლება წვრილ კუბიკებად ან დააბლენდერეთ (თუ არ გინდათ ხორცის ნაჭრები იგრძნობოდეს).
  2. ფარშის შერევა: დიდ თასში მოათავსეთ ინდაურის ფარში, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, დაჭრილი პროშუტო, გახეხილი პარმეზანი, ოხრახუში, პურის ნამცეცები და კვერცხი.
  3. შეზავება: მოაყარეთ შავი პილპილი. მარილი დაამატეთ ძალიან ფრთხილად პროშუტოს მარილის დონის გათვალისწინებით. კარგად მოზილეთ.
  4. ფორმირება: სველი ხელებით ჩამოაყალიბეთ საშუალო ზომის კატლეტები.
  5. შეწვა: გააცხელეთ ტაფა ზეითუნის ზეთით საშუალო ცეცხლზე. შეწვით კატლეტები ორივე მხრიდან, სანამ არ გაოქროსფრდება.
  6. დასრულება: დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ თავსახური და შუშეთ 8 - 10 წუთის განმავლობაში , სანამ ბოლომდე არ მომზადდება (ან გამოაცხვეთ 180 C - ზე 15 წუთით.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.