ღორის ხორცის ბუჟენინა

ღორის ხორცის ბუჟენინა

ხორცი 0 ბოლო განახლება: Nov 13, 2025 შექმნილია: Nov 13, 2025
ღორის ხორცის ბუჟენინა
  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: 2885
  • სირთულე: საშუალო
დაბეჭდვა

ეს რეცეპტი გთავაზობთ ღორის კარეიკის (ან სხვა უძვლო ნაწილის) მომზადების ტრადიციულ და არომატულ წესს, რის შედეგადაც მიიღება წვენიანი, ნაზი და სურნელოვანი ბუჟენინა, რომელიც იდეალურია როგორც ცხელი ძირითადი კერძი, ისე ცივი დელიკატესი.პროცესის არსი: მომზადება იწყება ხორცის დამარინადებით სპეციალურ არომატულ სითხეში. მარინადი მზადდება მდუღარე წყალში გახსნილი მარილით და დაფქული სანელებლების – ნივრის, ქინძის, შავი პილპილის, ქონდრისა და ორეგანოს – დამატებით. მარინადში გატარება (მინიმუმ 12 საათი, ან 24 საათი) უზრუნველყოფს ხორცის კარგად დამარილებას და სანელებლების გემოს ღრმად შეღწევას. მარინადიდან ამოღების შემდეგ, ხორცს წაესმება ტკბილი პაპრიკის, ტომატის პასტისა და ზეთისგან დამზადებული გარე ფენა, რომელიც გამოცხობისას ლამაზ ოქროსფერ ქერქს და დამატებით არომატს აძლევს. ბუჟენინა ცხვება ფოლგაში შეხვეული 180-200 C ტემპერატურაზე 1-1.5 საათის განმავლობაში, რაც ინარჩუნებს მის წვნიანობას. გამოცხობის ბოლოს ფოლგის გახსნა და ხორცისთვის გამოსული წვენის მოსხმა ხელს უწყობს მის ლამაზად შებრაწვას.
მირთმევა: ეს კერძი უნივერსალურია და მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცხლად – გარნირთან ერთად, ასევე ცივად – დაჭრილი სახით, სენდვიჩებისთვის ან სადღესასწაულო მაგიდისთვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნიორი დავფქვათ (დავნაყოთ) ქინძის მარცვლებთან და პილპილის მარცვლებთან ერთად.
  2. კონტეინერში მოვათავსოთ მარილი, დაფნის ფოთოლი, წითელი წიწაკა (ჩილი), ქონდარი, ორეგანო და დაფქული ნიორი ქინძითა და პილპილით. დავასხათ წყალი, ვურიოთ, სანამ მარილი არ გაიხსნება. (მე ვასხამ) მდუღარე წყალს და ვაცივებ.
  3. კარეიკა (ღორის ხორცი) გავრეცხოთ, მოვათავსოთ მარინადში და შევდგათ მაცივარში 12 საათით ან ერთი დღე-ღამით.
  4. ტომატის პასტა, ზეთი და პაპრიკა ავურიოთ ერთმანეთში.
  5. ამ ნაზავით წავუსვათ კარეიკას, შევახვიოთ ფოლგაში და გამოვაცხოთ $180-200^\circ C$ ტემპერატურაზე 1-1,5 საათის განმავლობაში.მზადყოფნამდე 10 წუთით ადრე გავხსნათ ფოლგა, რათა ხორცმა მოიბრაწოს. რამდენჯერმე მოვასხათ ხორცს გამოსული წვენი.
  6. მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცხელ, ისე ცივ მდგომარეობაში.
  7. გემრიელად მიირთვით!

ღორის ხორცის ბუჟენინა



  • პორცია: -
  • მომზადება: -
  • დამზადება: -
  • კალორიები: 2885
  • სირთულე: საშუალო

ეს რეცეპტი გთავაზობთ ღორის კარეიკის (ან სხვა უძვლო ნაწილის) მომზადების ტრადიციულ და არომატულ წესს, რის შედეგადაც მიიღება წვენიანი, ნაზი და სურნელოვანი ბუჟენინა, რომელიც იდეალურია როგორც ცხელი ძირითადი კერძი, ისე ცივი დელიკატესი.პროცესის არსი: მომზადება იწყება ხორცის დამარინადებით სპეციალურ არომატულ სითხეში. მარინადი მზადდება მდუღარე წყალში გახსნილი მარილით და დაფქული სანელებლების – ნივრის, ქინძის, შავი პილპილის, ქონდრისა და ორეგანოს – დამატებით. მარინადში გატარება (მინიმუმ 12 საათი, ან 24 საათი) უზრუნველყოფს ხორცის კარგად დამარილებას და სანელებლების გემოს ღრმად შეღწევას. მარინადიდან ამოღების შემდეგ, ხორცს წაესმება ტკბილი პაპრიკის, ტომატის პასტისა და ზეთისგან დამზადებული გარე ფენა, რომელიც გამოცხობისას ლამაზ ოქროსფერ ქერქს და დამატებით არომატს აძლევს. ბუჟენინა ცხვება ფოლგაში შეხვეული 180-200 C ტემპერატურაზე 1-1.5 საათის განმავლობაში, რაც ინარჩუნებს მის წვნიანობას. გამოცხობის ბოლოს ფოლგის გახსნა და ხორცისთვის გამოსული წვენის მოსხმა ხელს უწყობს მის ლამაზად შებრაწვას.
მირთმევა: ეს კერძი უნივერსალურია და მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცხლად – გარნირთან ერთად, ასევე ცივად – დაჭრილი სახით, სენდვიჩებისთვის ან სადღესასწაულო მაგიდისთვის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ნიორი დავფქვათ (დავნაყოთ) ქინძის მარცვლებთან და პილპილის მარცვლებთან ერთად.
  2. კონტეინერში მოვათავსოთ მარილი, დაფნის ფოთოლი, წითელი წიწაკა (ჩილი), ქონდარი, ორეგანო და დაფქული ნიორი ქინძითა და პილპილით. დავასხათ წყალი, ვურიოთ, სანამ მარილი არ გაიხსნება. (მე ვასხამ) მდუღარე წყალს და ვაცივებ.
  3. კარეიკა (ღორის ხორცი) გავრეცხოთ, მოვათავსოთ მარინადში და შევდგათ მაცივარში 12 საათით ან ერთი დღე-ღამით.
  4. ტომატის პასტა, ზეთი და პაპრიკა ავურიოთ ერთმანეთში.
  5. ამ ნაზავით წავუსვათ კარეიკას, შევახვიოთ ფოლგაში და გამოვაცხოთ $180-200^\circ C$ ტემპერატურაზე 1-1,5 საათის განმავლობაში.მზადყოფნამდე 10 წუთით ადრე გავხსნათ ფოლგა, რათა ხორცმა მოიბრაწოს. რამდენჯერმე მოვასხათ ხორცს გამოსული წვენი.
  6. მისი მირთმევა შესაძლებელია როგორც ცხელ, ისე ცივ მდგომარეობაში.
  7. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.