- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
მოზილეთ სახაჭაპურე ცომი, გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ ყველთან ერთად შეზელილი ფეტვის ფქვილი და გამოაცხვეთ, როგორც ხაჭაპური.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფეტვი დაფქვით, გაცერით და, რასაც შეიძლება ხელმა გაუძლოს, ისეთ ცხელ წყალში მოზილეთ, დაუმატეთ ცოტა მარილი და პურის ხაში (თუ ე.წ. ხაში არ გაქვთ, აიღეთ 6-7 გრ საფუარი და გახსენით 20 მლ თბილ წყალში, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი და დადგით თბილ ადგილას 1/2 საათი). ფეტვის ცომს მოუკიდეთ ხორბლის ფქვილი. როცა აფუვდება გამოაცხვეთ.
ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ "ლუკვნე" ფეტვის მჭადი
- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
მოზილეთ სახაჭაპურე ცომი, გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ ყველთან ერთად შეზელილი ფეტვის ფქვილი და გამოაცხვეთ, როგორც ხაჭაპური.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ფეტვი დაფქვით, გაცერით და, რასაც შეიძლება ხელმა გაუძლოს, ისეთ ცხელ წყალში მოზილეთ, დაუმატეთ ცოტა მარილი და პურის ხაში (თუ ე.წ. ხაში არ გაქვთ, აიღეთ 6-7 გრ საფუარი და გახსენით 20 მლ თბილ წყალში, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი და დადგით თბილ ადგილას 1/2 საათი). ფეტვის ცომს მოუკიდეთ ხორბლის ფქვილი. როცა აფუვდება გამოაცხვეთ.
შეიძლება მოგეწონოთ