ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ "ლუკვნე" ფეტვის მჭადი

ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ "ლუკვნე" ფეტვის მჭადი

ქართული სამზარეულო 0 ბოლო განახლება: Mar 07, 2024 შექმნილია: Mar 07, 2024
ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ
  • პორცია: -
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

მოზილეთ სახაჭაპურე ცომი, გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ ყველთან ერთად შეზელილი ფეტვის ფქვილი და გამოაცხვეთ, როგორც ხაჭაპური.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფეტვი დაფქვით, გაცერით და, რასაც შეიძლება ხელმა გაუძლოს, ისეთ ცხელ წყალში მოზილეთ, დაუმატეთ ცოტა მარილი და პურის ხაში (თუ ე.წ. ხაში არ გაქვთ, აიღეთ 6-7 გრ საფუარი და გახსენით 20 მლ თბილ წყალში, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი და დადგით თბილ ადგილას 1/2 საათი). ფეტვის ცომს მოუკიდეთ ხორბლის ფქვილი. როცა აფუვდება გამოაცხვეთ.

ფეტვის ჭვიშდარი, ანუ "ლუკვნე" ფეტვის მჭადი



  • პორცია: -
  • მოსამზადებელი დრო: -
  • მომზადების დრო: -
  • კალორიები: -
  • სირთულე: ადვილი

მოზილეთ სახაჭაპურე ცომი, გააბრტყელეთ და ჩაურთეთ ყველთან ერთად შეზელილი ფეტვის ფქვილი და გამოაცხვეთ, როგორც ხაჭაპური.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ფეტვი დაფქვით, გაცერით და, რასაც შეიძლება ხელმა გაუძლოს, ისეთ ცხელ წყალში მოზილეთ, დაუმატეთ ცოტა მარილი და პურის ხაში (თუ ე.წ. ხაში არ გაქვთ, აიღეთ 6-7 გრ საფუარი და გახსენით 20 მლ თბილ წყალში, მოაყარეთ ცოტა ფქვილი და დადგით თბილ ადგილას 1/2 საათი). ფეტვის ცომს მოუკიდეთ ხორბლის ფქვილი. როცა აფუვდება გამოაცხვეთ.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.