ხრამუნა ჩხირები (შუშხუნა ცომით)

ხრამუნა ჩხირები (შუშხუნა ცომით)

პური 0 ბოლო განახლება: Dec 02, 2025 შექმნილია: Dec 02, 2025
ხრამუნა ჩხირები (შუშხუნა ცომით)
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს არის ეკონომიური და სწრაფი რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც ჩხირები ძალიან თხელი და ხრამუნა გამოდის:

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცომის მომზადება (შუშხუნა ცომი): ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  2. როგორც კი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ერთბაშად დაამატეთ მთელი ფქვილი.
  3. სწრაფად მოურიეთ ხის კოვზით ან სპატულით, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, რბილ ცომის მასას (პლასტელინის მსგავსი).
  4. გაბრტყელება: ცომი გააბრტყელეთ ძალიან თხელ ფენად, დაახლოებით 2-3 მმ სისქის.
  5. დაჭრა: ბასრი დანით ან პიცის საჭრელით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად (დაახლოებით 5-7 მმ სიგანის).
  6. გამოსაცხობად მომზადება: დაალაგეთ დაჭრილი ჩხირები საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი ქაღალდი.
  7. მოსხმა: სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ჩხირებს ათქვეფილი კვერცხი ან ცოტაოდენი თბილი წყალი.
  8. მოსაყრელი: უხვად მოაყარეთ მსხვილი მარილი, ქუნჯუთი ან თქვენთვის სასურველი სანელებლები.
  9. ცხობა: შედგით ღუმელში, რომელიც წინასწარ გააცხელეთ 180 C - ზე, და აცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრამუნა.
  10. სცადეთ! ეს ნამდვილად შესანიშნავი სნექია!

ხრამუნა ჩხირები (შუშხუნა ცომით)



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 10 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: -
  • სირთულე: ადვილი

ეს არის ეკონომიური და სწრაფი რეცეპტი, რომლის მეშვეობითაც ჩხირები ძალიან თხელი და ხრამუნა გამოდის:

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცომის მომზადება (შუშხუნა ცომი): ქვაბში ჩაასხით წყალი, მცენარეული ზეთი და მარილი. მიიყვანეთ ადუღებამდე.
  2. როგორც კი ადუღდება, გადმოდგით ცეცხლიდან და ერთბაშად დაამატეთ მთელი ფქვილი.
  3. სწრაფად მოურიეთ ხის კოვზით ან სპატულით, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან, რბილ ცომის მასას (პლასტელინის მსგავსი).
  4. გაბრტყელება: ცომი გააბრტყელეთ ძალიან თხელ ფენად, დაახლოებით 2-3 მმ სისქის.
  5. დაჭრა: ბასრი დანით ან პიცის საჭრელით დაჭერით ცომის ფენა თხელ ზოლებად (დაახლოებით 5-7 მმ სიგანის).
  6. გამოსაცხობად მომზადება: დაალაგეთ დაჭრილი ჩხირები საცხობ ფურცელზე, რომელზეც დაფენილია საცხობი ქაღალდი.
  7. მოსხმა: სილიკონის ფუნჯით გადაუსვით ჩხირებს ათქვეფილი კვერცხი ან ცოტაოდენი თბილი წყალი.
  8. მოსაყრელი: უხვად მოაყარეთ მსხვილი მარილი, ქუნჯუთი ან თქვენთვის სასურველი სანელებლები.
  9. ცხობა: შედგით ღუმელში, რომელიც წინასწარ გააცხელეთ 180 C - ზე, და აცხვეთ დაახლოებით 15-20 წუთი, სანამ არ გახდება ოქროსფერი და ხრამუნა.
  10. სცადეთ! ეს ნამდვილად შესანიშნავი სნექია!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.