- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: 320
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
უმარტივესი ხრაშუნა მარილიანი ჩხირები (საუზმედ და წასახემსებლად)
ეს არის საოცრად მარტივი და სწრაფი რეცეპტი ხრაშუნა მარილიანი ჩხირების მოსამზადებლად. უმარტივესი, ზავარნოე (მოხარშული) ცომის ტექნოლოგია უზრუნველყოფს, რომ ჩხირები გამოვიდეს ოდნავ რბილი შიგნიდან და იდეალურად ხრაშუნა გარედან.
მომზადებისთვის დაგჭირდებათ მხოლოდ ფქვილი, წყალი, ზეთი და მარილი. განსაკუთრებულ არომატს კი მატებს ძირა (ან ქუნჯუთი) და მსხვილი მარილი.
ჩხირები შესანიშნავად უხდება როგორც პირველ კერძებს, ასევე ლუდს და იდეალურია უბრალოდ წასახემსებლად კომპიუტერთან ან ფილმის ყურების დროს.
გაითვალისწინეთ მარტივი ნაბიჯები, გამოაცხვეთ ოქროსფერ შეფერილობამდე და ისიამოვნეთ ხელნაკეთი ხრაშუნა გემოთი!
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქვაბში ჩავასხათ წყალი, მცენარეული ზეთი, დავამატოთ მარილი და მივიყვანოთ ადუღებამდე. ადუღებული მასა ჩავასხათ ფქვილში და კოვზით მოვზილოთ რბილი ცომი. საჭიროების შემთხვევაში, შეიძლება კიდევ ცოტაოდენი ფქვილის დამატება.
- ცომს ვაცლით გაციებას და ვაბრტყელებთ ფენად, დაახლოებით 1 სმ სისქის. ვუყრით მსხვილ მარილს, ძირას ან ქუნჯუთს და კიდევ ცოტას ვაბრტყელებთ, რომ მოსაყრელი ცომში ჩავპრესოთ.
- დავჭრათ ზოლებად, დავალაგოთ საცხობ ფურცელზე და ვაცხოთ 180 - 190 C - ზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ოდნავ არ დაიბრაწება. საცხობ ფურცელს არაფერი წაუსვათ.
- შეგიძლიათ მიირთვათ ლუდთან ერთად, შეგიძლიათ ჩაისთან, ან უბრალოდ კომპიუტერთან ჯდომისას წაიხრაშუნოთ!
- სასიამოვნო წახემსებას გისურვებთ!
ხრაშუნა მარილიანი ჩხირები
- პორცია: -
- მომზადება: -
- დამზადება: -
- კალორია 100 გრამზე: 320
- სირთულე:
ადვილი
უმარტივესი ხრაშუნა მარილიანი ჩხირები (საუზმედ და წასახემსებლად)
ეს არის საოცრად მარტივი და სწრაფი რეცეპტი ხრაშუნა მარილიანი ჩხირების მოსამზადებლად. უმარტივესი, ზავარნოე (მოხარშული) ცომის ტექნოლოგია უზრუნველყოფს, რომ ჩხირები გამოვიდეს ოდნავ რბილი შიგნიდან და იდეალურად ხრაშუნა გარედან.
მომზადებისთვის დაგჭირდებათ მხოლოდ ფქვილი, წყალი, ზეთი და მარილი. განსაკუთრებულ არომატს კი მატებს ძირა (ან ქუნჯუთი) და მსხვილი მარილი.
ჩხირები შესანიშნავად უხდება როგორც პირველ კერძებს, ასევე ლუდს და იდეალურია უბრალოდ წასახემსებლად კომპიუტერთან ან ფილმის ყურების დროს.
გაითვალისწინეთ მარტივი ნაბიჯები, გამოაცხვეთ ოქროსფერ შეფერილობამდე და ისიამოვნეთ ხელნაკეთი ხრაშუნა გემოთი!
ინგრედიენტები
დამზადება
- ქვაბში ჩავასხათ წყალი, მცენარეული ზეთი, დავამატოთ მარილი და მივიყვანოთ ადუღებამდე. ადუღებული მასა ჩავასხათ ფქვილში და კოვზით მოვზილოთ რბილი ცომი. საჭიროების შემთხვევაში, შეიძლება კიდევ ცოტაოდენი ფქვილის დამატება.
- ცომს ვაცლით გაციებას და ვაბრტყელებთ ფენად, დაახლოებით 1 სმ სისქის. ვუყრით მსხვილ მარილს, ძირას ან ქუნჯუთს და კიდევ ცოტას ვაბრტყელებთ, რომ მოსაყრელი ცომში ჩავპრესოთ.
- დავჭრათ ზოლებად, დავალაგოთ საცხობ ფურცელზე და ვაცხოთ 180 - 190 C - ზე დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში, სანამ ოდნავ არ დაიბრაწება. საცხობ ფურცელს არაფერი წაუსვათ.
- შეგიძლიათ მიირთვათ ლუდთან ერთად, შეგიძლიათ ჩაისთან, ან უბრალოდ კომპიუტერთან ჯდომისას წაიხრაშუნოთ!
- სასიამოვნო წახემსებას გისურვებთ!
შეიძლება მოგეწონოთ