კლასიკური გოგრის სუპ-პიურე ნაღებით

კლასიკური გოგრის სუპ-პიურე ნაღებით

სუპები 0 ბოლო განახლება: Dec 17, 2025 შექმნილია: Dec 17, 2025
კლასიკური გოგრის სუპ-პიურე ნაღებით
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 124
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

რატომ მუშაობს ეს კომბინაცია?

სტაფილო აძლიერებს გოგრის ფერს და მატებს ბუნებრივ სიტკბოს.

ხახვი და ნიორი ქმნის არომატულ ბაზას, რომელიც „ანეიტრალებს“ გოგრის სპეციფიკურ სუნს, რაც ბევრს არ მოსწონს.

ნაღები კი ყველა ამ ინგრედიენტს ერთიან, ხავერდოვან სტრუქტურად აკავშირებს.

ხომ არ გსურთ, დაგეხმაროთ სხვა მსგავსი „ზამთრის“ სუპების (მაგალითად, სოკოს ან ბროკოლის კრემ-სუპის) რეცეპტების მოძიებაში?

რჩევა ჯანსაღი კვებისთვის: გამოიყენეთ ნაკლებცხიმიანი ნაღები. ნუ გამოიყენებთ სანელებლებს ჭარბად. მარილი სჯობს იყოს წვრილი, ზღვის. ბოსტნეული კი — ახალი მოსავლის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გასაკვირია, მაგრამ გოგრისა და ნაღების სუპ-პიურე ხშირად მათაც კი უყვართ, ვისაც არც გოგრა ეხატება გულზე და არც ნაღები. ეს კერძი იმდენად გემრიელი გამოდის, რომ მისგან თავის შეკავება შეუძლებელია. მრავალფეროვნებისთვის სუპს აუცილებლად დაამატეთ სტაფილო და ხახვი, ხოლო მცირე რაოდენობით ნიორი კერძს პიკანტურს გახდის და მის ნეიტრალურ გემოს გამოაცოცხლებს.
  2. გაასუფთავეთ გოგრა კანისა და თესლისგან. მოაცილეთ ფურცელი ხახვს და ნიორს. გათალეთ და გარეცხეთ სტაფილო. გადაზომეთ დანარჩენი ინგრედიენტების საჭირო რაოდენობა. მოამზადეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერი.
  3. დააქუცმაცეთ ხახვი და ნიორი, სტაფილო გახეხეთ სახეხზე. ბოსტნეული მოშუშეთ მცენარეულ ზეთში კარგად გახურებულ ტაფაზე. დაჭერით გოგრა პატარა კუბებად და დაამატეთ ტაფაში დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად კარაქთან ერთად. შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
  4. დაასხით წყალი ისე, რომ ბოსტნეული დაიფაროს. დაამატეთ მარილი და პილპილი. მიღებული მასა დააბლენდერეთ პიურეს მიღებამდე. ჩაასხით ნაღები და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან.
  5. მიიტანეთ გოგრის სუპი სუფრასთან მომზადებისთანავე.

კლასიკური გოგრის სუპ-პიურე ნაღებით



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 20 წუთი
  • დამზადება: 20 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 124
  • სირთულე: ადვილი

რატომ მუშაობს ეს კომბინაცია?

სტაფილო აძლიერებს გოგრის ფერს და მატებს ბუნებრივ სიტკბოს.

ხახვი და ნიორი ქმნის არომატულ ბაზას, რომელიც „ანეიტრალებს“ გოგრის სპეციფიკურ სუნს, რაც ბევრს არ მოსწონს.

ნაღები კი ყველა ამ ინგრედიენტს ერთიან, ხავერდოვან სტრუქტურად აკავშირებს.

ხომ არ გსურთ, დაგეხმაროთ სხვა მსგავსი „ზამთრის“ სუპების (მაგალითად, სოკოს ან ბროკოლის კრემ-სუპის) რეცეპტების მოძიებაში?

რჩევა ჯანსაღი კვებისთვის: გამოიყენეთ ნაკლებცხიმიანი ნაღები. ნუ გამოიყენებთ სანელებლებს ჭარბად. მარილი სჯობს იყოს წვრილი, ზღვის. ბოსტნეული კი — ახალი მოსავლის.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. გასაკვირია, მაგრამ გოგრისა და ნაღების სუპ-პიურე ხშირად მათაც კი უყვართ, ვისაც არც გოგრა ეხატება გულზე და არც ნაღები. ეს კერძი იმდენად გემრიელი გამოდის, რომ მისგან თავის შეკავება შეუძლებელია. მრავალფეროვნებისთვის სუპს აუცილებლად დაამატეთ სტაფილო და ხახვი, ხოლო მცირე რაოდენობით ნიორი კერძს პიკანტურს გახდის და მის ნეიტრალურ გემოს გამოაცოცხლებს.
  2. გაასუფთავეთ გოგრა კანისა და თესლისგან. მოაცილეთ ფურცელი ხახვს და ნიორს. გათალეთ და გარეცხეთ სტაფილო. გადაზომეთ დანარჩენი ინგრედიენტების საჭირო რაოდენობა. მოამზადეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერი.
  3. დააქუცმაცეთ ხახვი და ნიორი, სტაფილო გახეხეთ სახეხზე. ბოსტნეული მოშუშეთ მცენარეულ ზეთში კარგად გახურებულ ტაფაზე. დაჭერით გოგრა პატარა კუბებად და დაამატეთ ტაფაში დანარჩენ ინგრედიენტებთან ერთად კარაქთან ერთად. შუშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
  4. დაასხით წყალი ისე, რომ ბოსტნეული დაიფაროს. დაამატეთ მარილი და პილპილი. მიღებული მასა დააბლენდერეთ პიურეს მიღებამდე. ჩაასხით ნაღები და მიიყვანეთ ადუღებამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან.
  5. მიიტანეთ გოგრის სუპი სუფრასთან მომზადებისთანავე.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.