- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
დაბეჭდვა
სამარხვო წვნიანი სოკოთი, ლობიოთი და ნივრიანი ფუნთუშით დამანაყრებელი და არომატული გამოდის, ასევე სწრაფად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი!
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი.
- ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით.
- სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხახვი საშუალო ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში.
- გათალეთ სტაფილო და დაჭერით პატარა კუბიკებად.
- ქვაბში ხახვთან ერთად ჩაამატეთ სტაფილო და შეწვით 2 წუთის განმავლობაში
- ქამა სოკო დავჭრათ ნაჭრებად.
- ნიორი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით.
- ქვაბში ხახვს და სტაფილოს დაამატეთ სოიოს სოუსი.
- შემდეგ დაუმატეთ სოკო და 2/3 ნიორი. შეწვით დაბალ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთის განმავლობაში.
- გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
- დაასხით წყალი სოკოსა და სტაფილოზე. დაუმატეთ კარტოფილი, ლობიო, მარილი და დაფქული შავი პილპილი.
- ქვაბის შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.
- ფუნთუშების მოსამზადებლად ჩაასხით წყალი თასში. დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი და დარჩენილი ნიორი. შეურიეთ.
- დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ არც ისე მაგარი ცომო.
- ცომი დავაგრძელოთ დაახლოებით 25 სმ სიგრძის სოსისივით.
- დაგრძელებული ცომი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
- წვნიანს დაუმატეთ ფუნთუშები და მოხარშეთ კიდევ 4-5 წუთი დაბალ ცეცხლზე. მზა სოკოს წვნიანი, ლობიოთი და ნიორით 5 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ.
- დაასხით წვნიანი ღრმა თეფშზე და მიირთვით.
- გემრიელად მიირთვით!
სოკოს წვნიანი ლობიოთი და ნიორის ფუნთუშები
- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: -
- სირთულე:
ადვილი
სამარხვო წვნიანი სოკოთი, ლობიოთი და ნივრიანი ფუნთუშით დამანაყრებელი და არომატული გამოდის, ასევე სწრაფად მოსამზადებელი და ძალიან გემრიელი!
ინგრედიენტები
დამზადება
- მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი.
- ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით.
- სქელძირიან ქვაბში გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შეწვით ხახვი საშუალო ცეცხლზე 2 წუთის განმავლობაში.
- გათალეთ სტაფილო და დაჭერით პატარა კუბიკებად.
- ქვაბში ხახვთან ერთად ჩაამატეთ სტაფილო და შეწვით 2 წუთის განმავლობაში
- ქამა სოკო დავჭრათ ნაჭრებად.
- ნიორი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით.
- ქვაბში ხახვს და სტაფილოს დაამატეთ სოიოს სოუსი.
- შემდეგ დაუმატეთ სოკო და 2/3 ნიორი. შეწვით დაბალ ცეცხლზე კიდევ 5 წუთის განმავლობაში.
- გათალეთ კარტოფილი და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.
- დაასხით წყალი სოკოსა და სტაფილოზე. დაუმატეთ კარტოფილი, ლობიო, მარილი და დაფქული შავი პილპილი.
- ქვაბის შიგთავსი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში დაბალ ცეცხლზე.
- ფუნთუშების მოსამზადებლად ჩაასხით წყალი თასში. დაამატეთ მცენარეული ზეთი, მარილი და დარჩენილი ნიორი. შეურიეთ.
- დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი და მოზილეთ არც ისე მაგარი ცომო.
- ცომი დავაგრძელოთ დაახლოებით 25 სმ სიგრძის სოსისივით.
- დაგრძელებული ცომი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.
- წვნიანს დაუმატეთ ფუნთუშები და მოხარშეთ კიდევ 4-5 წუთი დაბალ ცეცხლზე. მზა სოკოს წვნიანი, ლობიოთი და ნიორით 5 წუთის განმავლობაში გააჩერეთ.
- დაასხით წვნიანი ღრმა თეფშზე და მიირთვით.
- გემრიელად მიირთვით!
შეიძლება მოგეწონოთ