- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ნუტი, ანუ ცხვრის ბარდა, როგორც მას აღმოსავლეთში უწოდებენ, შეიცავს უამრავ ცილას და შესანიშნავად ცვლის ხორცს. ამავდროულად, მცენარეს აქვს ძალიან მაღალი კალორიული შემცველობა: თითქმის 400 კალორია 100 გ-ზე, ამიტომ ბევრის დამატება არ ღირს, წინააღმდეგ შემთხვევაში საუზმე გადაიქცევა ვახშამად .
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვი შეწვით ნიორთან ერთად
- დაუმატეთ პომიდორი, წიწილა, აჯიკა, წყალი, ტომატის პასტა და სანელებლები და შემდეგ ადუღეთ, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება.
- კოვზის უკანა მხარით გააკეთეთ ჩაღრმავები და ჩაატეხეთ კვერცხები.
- ამის შემდეგ ვამზადებთ, სანამ ცილა არ შეიკვრება.
- სუფრასთან მიტანისას კი მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
შაკშუკა წიწაკით და მშრალი აჯიკით
- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
ნუტი, ანუ ცხვრის ბარდა, როგორც მას აღმოსავლეთში უწოდებენ, შეიცავს უამრავ ცილას და შესანიშნავად ცვლის ხორცს. ამავდროულად, მცენარეს აქვს ძალიან მაღალი კალორიული შემცველობა: თითქმის 400 კალორია 100 გ-ზე, ამიტომ ბევრის დამატება არ ღირს, წინააღმდეგ შემთხვევაში საუზმე გადაიქცევა ვახშამად .
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვი შეწვით ნიორთან ერთად
- დაუმატეთ პომიდორი, წიწილა, აჯიკა, წყალი, ტომატის პასტა და სანელებლები და შემდეგ ადუღეთ, სანამ ნახევრად არ მოიხარშება.
- კოვზის უკანა მხარით გააკეთეთ ჩაღრმავები და ჩაატეხეთ კვერცხები.
- ამის შემდეგ ვამზადებთ, სანამ ცილა არ შეიკვრება.
- სუფრასთან მიტანისას კი მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.
შეიძლება მოგეწონოთ