- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
აღმოსავლეთში შაკშუკას მრავალი ვარიაციაა: მას ამზადებენ სხვადასხვა ყველით, ბოსტნეულით, ძეხვეულით და მრავალი სხვა პროდუქტით. თუმცა, კლასიკური ვერსია ითვლება, სადაც კვერცხი შემწვარია პომიდვრის, ცხარე წიწაკის, ხახვისა და სანელებლების სოუსში. და კერძს მიირთმევენ პურთან ან პიტასთან ერთად.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვი, ნიორი და ჩილის წიწაკა წვრილად დაჭერით და ცოტა შეწვით. შემდეგ დაუმატეთ მათ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი წვენთან ერთად, ცოტაოდენი ზირა და ორეგანო, ასევე მარილი და შაქარი გემოვნებით. შეწვით, შემდეგ გატეხეთ და დაამატეთ კვერცხები. რჩება მხოლოდ ყველაფრის შერევა მომზადებამდე. მიირთვით თბილ პიტასთან და კინძთან ერთად
კლასიკური შუკშკა
- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
აღმოსავლეთში შაკშუკას მრავალი ვარიაციაა: მას ამზადებენ სხვადასხვა ყველით, ბოსტნეულით, ძეხვეულით და მრავალი სხვა პროდუქტით. თუმცა, კლასიკური ვერსია ითვლება, სადაც კვერცხი შემწვარია პომიდვრის, ცხარე წიწაკის, ხახვისა და სანელებლების სოუსში. და კერძს მიირთმევენ პურთან ან პიტასთან ერთად.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ხახვი, ნიორი და ჩილის წიწაკა წვრილად დაჭერით და ცოტა შეწვით. შემდეგ დაუმატეთ მათ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი წვენთან ერთად, ცოტაოდენი ზირა და ორეგანო, ასევე მარილი და შაქარი გემოვნებით. შეწვით, შემდეგ გატეხეთ და დაამატეთ კვერცხები. რჩება მხოლოდ ყველაფრის შერევა მომზადებამდე. მიირთვით თბილ პიტასთან და კინძთან ერთად
შეიძლება მოგეწონოთ