- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
შაკშუკას მნიშვნელოვანი ინგრედიენტია პომიდორი. მაგრამ ამ რეცეპტში ჩვენ ვიყენებთ არა ახალ ბოსტნეულს, არამედ დაკონსერვებულ პომიდორს. ისინი უფრო ადვილია დასაჭრელად და გადაიქცევა სქელ მდიდარ სოუსად. გარდა ამისა, პიკანტურობისთვის, აქ არის წითელი წიწაკის ფანტელები: ისინი ინარჩუნებენ ორიგინალურ გემოს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დაჭრილი ხახვი, ნიორი და წიწაკა შეწვით ტაფაზე ზეითუნის ზეთში და სანელებლებში ნახევრად.
- შემდეგ ჩანგლით დავაქუცმაცოთ პომიდორი, დავუმატოთ ბოსტნეულს და ვშუშოთ 5 წუთი.
- კოვზის ზურგით სოუსში გააკეთეთ ოთხი ჩაღრმავება - გატეხეთ კვერცხები, ეცადეთ გული არ გაიტეხოთ.
- მოაყარეთ მათ ფეტა და ზეთისხილი, შემდეგ დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ, სანამ ცილები არ გამაგრდება.
- დასასრულს, გააფორმეთ ქინძის ფოთლებით და მიირთვით პიტასთან ან ლავაშთან ერთად.
შაკშუკა ფეტასთან ერთად
- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
შაკშუკას მნიშვნელოვანი ინგრედიენტია პომიდორი. მაგრამ ამ რეცეპტში ჩვენ ვიყენებთ არა ახალ ბოსტნეულს, არამედ დაკონსერვებულ პომიდორს. ისინი უფრო ადვილია დასაჭრელად და გადაიქცევა სქელ მდიდარ სოუსად. გარდა ამისა, პიკანტურობისთვის, აქ არის წითელი წიწაკის ფანტელები: ისინი ინარჩუნებენ ორიგინალურ გემოს.
ინგრედიენტები
დამზადება
- დაჭრილი ხახვი, ნიორი და წიწაკა შეწვით ტაფაზე ზეითუნის ზეთში და სანელებლებში ნახევრად.
- შემდეგ ჩანგლით დავაქუცმაცოთ პომიდორი, დავუმატოთ ბოსტნეულს და ვშუშოთ 5 წუთი.
- კოვზის ზურგით სოუსში გააკეთეთ ოთხი ჩაღრმავება - გატეხეთ კვერცხები, ეცადეთ გული არ გაიტეხოთ.
- მოაყარეთ მათ ფეტა და ზეთისხილი, შემდეგ დააფარეთ თავსახური და ხარშეთ, სანამ ცილები არ გამაგრდება.
- დასასრულს, გააფორმეთ ქინძის ფოთლებით და მიირთვით პიტასთან ან ლავაშთან ერთად.
შეიძლება მოგეწონოთ