- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
აღმოსავლეთის თითქმის ყველა ოჯახს აქვს შაკშუკას საკუთარი რეცეპტი. მაგალითად, რომ უფრო დამანაყრებელი იყოს, ხშირად ამატებენ ფარშის ხორცს - გთავაზობთ ინდაურს, მაგრამ შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი სხვა ხორცი.
რჩევა: კარგი იქნება, რომ შაკშუკისთვის განკუთვნილი კვერცხები მომზადებამდე ერთი-ორი საათით ადრე გამოვიღოთ მაცივრიდან. როდესაც კვერცხები შეიწვება, გული უფრო გემრიელი გახდება.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ვწვავთ ფარშს დაჭრილ ხახვთან და ნიორთან ერთად თითქმის მომზადებამდე.
- შემდეგ დაუმატეთ გარჩეული და დაჭრილი პომიდორი, სანელებლები, დაასხით ცხელი წყალი და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში.
- ბოლოს ფარშსში გააკეთეთ პატარა ჩაღრმავებები და ვატეხავთ კვერცხებს.
- ვამზადებთ იმ მომენტამდე, სანამ ცილა არ შეიკვრება ხოლო გული უნდა დარჩეს ძალიან რბილი.
- სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კინძი.
შაკშუკა ინდაურის ფარშით
- პორცია: 2 ადამიანი
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: 25 წუთი
- კალორიები: 400
- სირთულე:
საშუალო
აღმოსავლეთის თითქმის ყველა ოჯახს აქვს შაკშუკას საკუთარი რეცეპტი. მაგალითად, რომ უფრო დამანაყრებელი იყოს, ხშირად ამატებენ ფარშის ხორცს - გთავაზობთ ინდაურს, მაგრამ შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი სხვა ხორცი.
რჩევა: კარგი იქნება, რომ შაკშუკისთვის განკუთვნილი კვერცხები მომზადებამდე ერთი-ორი საათით ადრე გამოვიღოთ მაცივრიდან. როდესაც კვერცხები შეიწვება, გული უფრო გემრიელი გახდება.
ინგრედიენტები
დამზადება
- ვწვავთ ფარშს დაჭრილ ხახვთან და ნიორთან ერთად თითქმის მომზადებამდე.
- შემდეგ დაუმატეთ გარჩეული და დაჭრილი პომიდორი, სანელებლები, დაასხით ცხელი წყალი და ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში.
- ბოლოს ფარშსში გააკეთეთ პატარა ჩაღრმავებები და ვატეხავთ კვერცხებს.
- ვამზადებთ იმ მომენტამდე, სანამ ცილა არ შეიკვრება ხოლო გული უნდა დარჩეს ძალიან რბილი.
- სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი კინძი.
შეიძლება მოგეწონოთ