- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: 466
- სირთულე:
საშუალო
დაბეჭდვა
ბულგარული წიწაკის მწნილი მომზადება ზამთრისთვის შაქრით, ძმრითა და ზეთით არის ყველაზე მარტივი და სწრაფი ვარიანტი ამ ბოსტნეულის დასაკონსერვებლად. მას არ სჭირდება ბევრი ინგრედიენტი ან სტერილიზაცია. წიწაკა ინარჩუნებს ბუნებრივ არომატს, გემოს და ტექსტურას. რეცეპტი მოსახერხებელია ზამთრისთვის წიწაკის დიდი ნაწილის მოსამზადებლად ზაფხულის ბოლოს, როცა ეს ბოსტნეული ბევრია და წითელი, წვნიანი და ხორციანია.
ინგრედიენტები
დამზადება
- შევუდგეთ ბულგარული წიწაკის მწნილის მომზადებას ზეთით, შაქრით და ძმრით ზამთრისთვის.მომზადებისთვის საჭიროა წინასწარ გაასტერილოთ ქილები და ხუფები. გააცალეთ ბულგარულ წიწაკას ნაყოფის თესლები, და მოაცალეთ ღეროები. შემდეგ ბულგარული წიწაკა კარგად გარეცხეთ ცივი წყლით და დაჭერით გრძივ ნაჭრებად. შერჩეული მწვანილი გავრეცხოთ წყლით და წვრილად დავჭრათ. გაფრცქვნილი ნივრის კბილი დავჭრათ ნაჭრებად.
- შემდეგ, ცალკე ფართე ქვაბში, მოვამზადოთ მარინადი რეცეპტში მითითებული სუფთა წყლის, მცენარეული ზეთის, შაქრის, მარილისა და სანელებლების რაოდენობით. ვადუღოთ მარინადი 3 წუთის განმავლობაში, გავხსნათ მასში სუფრის ძმარი.
- მომზადებული წიწაკის ნაჭრები მოვათავსოთ მდუღარე მარინადში. ბულგარული წიწაკის მოხარშვა შეგიძლიათ მარინადში, განსაკუთრებით თუ დიდი რაოდენობითაა, ნაწილებად. მოხარშეთ წიწაკა 2 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი.
- სანელებლების დამატებით მოვხარშოთ ბულგარული წიწაკა კიდევ 4 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ ბულგარული წიწაკა ჩანგლით კომპაქტურად გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში ნიორთან და მწვანილთან ერთად. მარინადი ისევ მივიყვანოთ ადუღებამდე, დავასხათ ქილებში ზემოდან და ამოავსოთ.
- დაუყოვნებლივ დავახუროთ ქილები სტერილური ხუფებით. შემდეგ მოვათავსოთ ისინი თავდაღმა და გადავაფაროთ თბილი საბანი, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება. ამ რეცეპტის მიხედვით მარინირებული ბულგარული წიწაკა კარგად ინახება ყველგან, უბრალოდ არა სინათლეში.
მწნილი ბულგარული წიწაკა ზეთით, შაქრით და ძმრით ზამთრისთვის
- პორცია: -
- მოსამზადებელი დრო: -
- მომზადების დრო: -
- კალორიები: 466
- სირთულე:
საშუალო
ბულგარული წიწაკის მწნილი მომზადება ზამთრისთვის შაქრით, ძმრითა და ზეთით არის ყველაზე მარტივი და სწრაფი ვარიანტი ამ ბოსტნეულის დასაკონსერვებლად. მას არ სჭირდება ბევრი ინგრედიენტი ან სტერილიზაცია. წიწაკა ინარჩუნებს ბუნებრივ არომატს, გემოს და ტექსტურას. რეცეპტი მოსახერხებელია ზამთრისთვის წიწაკის დიდი ნაწილის მოსამზადებლად ზაფხულის ბოლოს, როცა ეს ბოსტნეული ბევრია და წითელი, წვნიანი და ხორციანია.
ინგრედიენტები
დამზადება
- შევუდგეთ ბულგარული წიწაკის მწნილის მომზადებას ზეთით, შაქრით და ძმრით ზამთრისთვის.მომზადებისთვის საჭიროა წინასწარ გაასტერილოთ ქილები და ხუფები. გააცალეთ ბულგარულ წიწაკას ნაყოფის თესლები, და მოაცალეთ ღეროები. შემდეგ ბულგარული წიწაკა კარგად გარეცხეთ ცივი წყლით და დაჭერით გრძივ ნაჭრებად. შერჩეული მწვანილი გავრეცხოთ წყლით და წვრილად დავჭრათ. გაფრცქვნილი ნივრის კბილი დავჭრათ ნაჭრებად.
- შემდეგ, ცალკე ფართე ქვაბში, მოვამზადოთ მარინადი რეცეპტში მითითებული სუფთა წყლის, მცენარეული ზეთის, შაქრის, მარილისა და სანელებლების რაოდენობით. ვადუღოთ მარინადი 3 წუთის განმავლობაში, გავხსნათ მასში სუფრის ძმარი.
- მომზადებული წიწაკის ნაჭრები მოვათავსოთ მდუღარე მარინადში. ბულგარული წიწაკის მოხარშვა შეგიძლიათ მარინადში, განსაკუთრებით თუ დიდი რაოდენობითაა, ნაწილებად. მოხარშეთ წიწაკა 2 წუთის განმავლობაში და დაუმატეთ დაჭრილი ნიორი და მწვანილი.
- სანელებლების დამატებით მოვხარშოთ ბულგარული წიწაკა კიდევ 4 წუთის განმავლობაში.
- შემდეგ ბულგარული წიწაკა ჩანგლით კომპაქტურად გადავიტანოთ სტერილურ ქილებში ნიორთან და მწვანილთან ერთად. მარინადი ისევ მივიყვანოთ ადუღებამდე, დავასხათ ქილებში ზემოდან და ამოავსოთ.
- დაუყოვნებლივ დავახუროთ ქილები სტერილური ხუფებით. შემდეგ მოვათავსოთ ისინი თავდაღმა და გადავაფაროთ თბილი საბანი, სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება. ამ რეცეპტის მიხედვით მარინირებული ბულგარული წიწაკა კარგად ინახება ყველგან, უბრალოდ არა სინათლეში.
შეიძლება მოგეწონოთ