წითელი ოსპის წვნიანი

წითელი ოსპის წვნიანი

სუპები 0 ბოლო განახლება: Dec 14, 2025 შექმნილია: Dec 14, 2025
წითელი ოსპის წვნიანი
  • პორცია: -
  • მომზადება: 6 წუთი
  • დამზადება: 22 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 53
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

წითელი ოსპის წვნიანი მარტივად მოსამზადებელი, ნოყიერი და შემავსებელი კერძია, რომელსაც მჟავე-მოტკბო გემო და ნივრის პიკანტური ნოტი აქვს. ეს წვნიანი იდეალური ვარიანტია დიეტური სადილისთვის და კარგად გაამრავალფეროვნებს სამარხვო რაციონს. გამოიყენეთ დადასტურებული რეცეპტი და მოამზადეთ გემრიელი ოსპის წვნიანი დღესვე.
ჯერ კიდევ ძველ ეგვიპტეში ოსპს იყენებდნენ მრავალი კერძის მოსამზადებლად, მათ შორის პურისაც. რომში ეს პარკოსანი კულტურა კუჭის დაავადებებისა და ნერვული აშლილობების სამკურნალო საშუალებად ითვლებოდა.

ბევრ აზიურ ქვეყანაში ოსპი დღესაც ცილის ერთ-ერთ უმნიშვნელოვანეს წყაროდ რჩება. პოპულარულია ის სამხრეთ ევროპაშიც. აქ მას იყენებენ ხორცისა და თევზის კერძების გარნირად. ოსპისგან მზადდება შესანიშნავი ღვეზელები, ჩაშუშული კერძები და უგემრიელესი სუპები.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცივი წყლით გარეცხეთ მწვანილი, ერთი მსხვილი კარტოფილი, ტკბილი წითელი წიწაკა და სტაფილო. ხახვს მოაშორეთ ფურცლები, ხოლო სტაფილოსა და კარტოფილს – კანი. ტკბილი წიწაკა გაათავისუფლეთ თესლისგან და ყუნწისგან. ნიორი გაფცქვენით და წვრილად გახეხეთ. კარტოფილი დაჭერით დაახლოებით 1,5 სმ ზომის კუბებად, გარეცხეთ და დაასხით ცივი წყალი. სტაფილო მსხვილად გახეხეთ, ხახვი წვრილად დაჭერით. წიწაკა და პომიდორი დაჭერით პატარა (დაახლოებით 10 მმ) კუბიკებად.
  2. დადგით ცეცხლზე ქვაბი 2,5 ლიტრი წყლით და მიიყვანეთ სითხე ადუღებამდე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხორცის ან ქათმის ბულიონიც. პარალელურად დადგით საშუალო ცეცხლზე სქელძირიანი ქვაბი. როგორც კი გაცხელდება, ჩაასხით მთელი მცენარეული ზეთი. ერთ წუთში ქვაბში ჩაუშვით ხახვი, ტკბილი წიწაკა, სტაფილო და პომიდორი. ბოსტნეული მოურიეთ, დაელოდეთ წვენის გამოყოფას, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და დაბალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში შუშეთ.
  3. ჩაასხით ბოსტნეულიან ქვაბში 2 ლიტრი მდუღარე წყალი (ან ბულიონი). წვნიანი მოაყარეთ მარილი, თავი დაახურეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩაყარეთ ქვაბში ერთი ჭიქა წითელი ოსპი. წინასწარ არაფრის გაკეთება არ არის საჭირო, რადგან ის ძალიან სწრაფად იხარშება. წვნიანი ხარშეთ კიდევ 20 წუთი თავსახურით, დაბალ ცეცხლზე.
  4. დაჭრილი კარტოფილს გადაუწურეთ წყალი. ჩაუშვით წვნიანში და მოურიეთ. გააგრძელეთ ხარშვა 8–10 წუთის განმავლობაში. როდესაც კარტოფილი დარბილდება, გამორთეთ ცეცხლი და ჩადეთ გახეხილი ნიორი. წვნიანს დააცადეთ დადუღდეს თავდახურული 10 წუთი, შემდეგ ჩამოასხით თეფშებზე და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

წითელი ოსპის წვნიანი



  • პორცია: -
  • მომზადება: 6 წუთი
  • დამზადება: 22 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 53
  • სირთულე: ადვილი

წითელი ოსპის წვნიანი მარტივად მოსამზადებელი, ნოყიერი და შემავსებელი კერძია, რომელსაც მჟავე-მოტკბო გემო და ნივრის პიკანტური ნოტი აქვს. ეს წვნიანი იდეალური ვარიანტია დიეტური სადილისთვის და კარგად გაამრავალფეროვნებს სამარხვო რაციონს. გამოიყენეთ დადასტურებული რეცეპტი და მოამზადეთ გემრიელი ოსპის წვნიანი დღესვე.
ჯერ კიდევ ძველ ეგვიპტეში ოსპს იყენებდნენ მრავალი კერძის მოსამზადებლად, მათ შორის პურისაც. რომში ეს პარკოსანი კულტურა კუჭის დაავადებებისა და ნერვული აშლილობების სამკურნალო საშუალებად ითვლებოდა.

ბევრ აზიურ ქვეყანაში ოსპი დღესაც ცილის ერთ-ერთ უმნიშვნელოვანეს წყაროდ რჩება. პოპულარულია ის სამხრეთ ევროპაშიც. აქ მას იყენებენ ხორცისა და თევზის კერძების გარნირად. ოსპისგან მზადდება შესანიშნავი ღვეზელები, ჩაშუშული კერძები და უგემრიელესი სუპები.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. ცივი წყლით გარეცხეთ მწვანილი, ერთი მსხვილი კარტოფილი, ტკბილი წითელი წიწაკა და სტაფილო. ხახვს მოაშორეთ ფურცლები, ხოლო სტაფილოსა და კარტოფილს – კანი. ტკბილი წიწაკა გაათავისუფლეთ თესლისგან და ყუნწისგან. ნიორი გაფცქვენით და წვრილად გახეხეთ. კარტოფილი დაჭერით დაახლოებით 1,5 სმ ზომის კუბებად, გარეცხეთ და დაასხით ცივი წყალი. სტაფილო მსხვილად გახეხეთ, ხახვი წვრილად დაჭერით. წიწაკა და პომიდორი დაჭერით პატარა (დაახლოებით 10 მმ) კუბიკებად.
  2. დადგით ცეცხლზე ქვაბი 2,5 ლიტრი წყლით და მიიყვანეთ სითხე ადუღებამდე. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხორცის ან ქათმის ბულიონიც. პარალელურად დადგით საშუალო ცეცხლზე სქელძირიანი ქვაბი. როგორც კი გაცხელდება, ჩაასხით მთელი მცენარეული ზეთი. ერთ წუთში ქვაბში ჩაუშვით ხახვი, ტკბილი წიწაკა, სტაფილო და პომიდორი. ბოსტნეული მოურიეთ, დაელოდეთ წვენის გამოყოფას, დაახურეთ ქვაბს თავსახური და დაბალ ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში შუშეთ.
  3. ჩაასხით ბოსტნეულიან ქვაბში 2 ლიტრი მდუღარე წყალი (ან ბულიონი). წვნიანი მოაყარეთ მარილი, თავი დაახურეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ხარშეთ კიდევ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ჩაყარეთ ქვაბში ერთი ჭიქა წითელი ოსპი. წინასწარ არაფრის გაკეთება არ არის საჭირო, რადგან ის ძალიან სწრაფად იხარშება. წვნიანი ხარშეთ კიდევ 20 წუთი თავსახურით, დაბალ ცეცხლზე.
  4. დაჭრილი კარტოფილს გადაუწურეთ წყალი. ჩაუშვით წვნიანში და მოურიეთ. გააგრძელეთ ხარშვა 8–10 წუთის განმავლობაში. როდესაც კარტოფილი დარბილდება, გამორთეთ ცეცხლი და ჩადეთ გახეხილი ნიორი. წვნიანს დააცადეთ დადუღდეს თავდახურული 10 წუთი, შემდეგ ჩამოასხით თეფშებზე და მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.