გოგრისა და სტაფილოს სამარხვო კრემ-სუპი

გოგრისა და სტაფილოს სამარხვო კრემ-სუპი

სუპები 0 ბოლო განახლება: Dec 17, 2025 შექმნილია: Dec 17, 2025
გოგრისა და სტაფილოს სამარხვო კრემ-სუპი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 160
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ეს ნაზი და არომატული გოგრისა და სტაფილოს კრემ-სუპი იდეალურია შემოდგომის სადილისთვის ან მსუბუქი ვახშმისთვის. ეს მკვეთრი ფერის სუპი მიირთვით ორცხობილებთან (სუხარიკებთან) ან თბილ მრავალმარცვლოვან პურთან და ბოსტნეულის სალათთან ერთად.
თუ გსურთ მოამზადოთ ასეთი სამარხვო ბოსტნეულის სუპი გლუტენის გარეშე, აუცილებლად გამოიყენეთ სახლში მომზადებული ან უგლუტენო ბოსტნეულის ბულიონი — ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი სრულიად თავისუფალია ამ მცენარეული ცილისგან.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ინგრედიენტები.
  2. დიდ სუპის ქვაბში, საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
  3. მოშუშეთ დაქუცმაცებული ნიორი და ხახვი ზეითუნის ზეთში ხახვის დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
  4. დაამატეთ ქვაბში დაჭრილი სტაფილო, ნიახური და აცალეთ კიდევ 5-7 წუთი.
  5. დაამატეთ ჭურჭელში გოგრის ნაჭრები და ამოურიეთ, რომ ისინი ზეთით დაიფაროს. ჩაასხით ბოსტნეულის ბულიონი და დაამატეთ სალბი (შალფეი).
  6. დააფარეთ ჭურჭელს თავსახური და მიიყვანეთ სუპი ადუღებამდე. დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ სუპი ნელი დუღილით მინიმუმ 35 წუთის განმავლობაში, სანამ გოგრა სრულიად არ დარბილდება.
  7. დააბლენდერეთ სუპი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სამზარეულოს კომბაინის ან ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერის მეშვეობით.
  8. შეურიეთ სუპში სოიოს ან შვრიის რძე. დაამატეთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით. მზად არის!

გოგრისა და სტაფილოს სამარხვო კრემ-სუპი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 160
  • სირთულე: ადვილი

ეს ნაზი და არომატული გოგრისა და სტაფილოს კრემ-სუპი იდეალურია შემოდგომის სადილისთვის ან მსუბუქი ვახშმისთვის. ეს მკვეთრი ფერის სუპი მიირთვით ორცხობილებთან (სუხარიკებთან) ან თბილ მრავალმარცვლოვან პურთან და ბოსტნეულის სალათთან ერთად.
თუ გსურთ მოამზადოთ ასეთი სამარხვო ბოსტნეულის სუპი გლუტენის გარეშე, აუცილებლად გამოიყენეთ სახლში მომზადებული ან უგლუტენო ბოსტნეულის ბულიონი — ყველა დანარჩენი ინგრედიენტი სრულიად თავისუფალია ამ მცენარეული ცილისგან.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ინგრედიენტები.
  2. დიდ სუპის ქვაბში, საშუალო ცეცხლზე გააცხელეთ ზეითუნის ზეთი.
  3. მოშუშეთ დაქუცმაცებული ნიორი და ხახვი ზეითუნის ზეთში ხახვის დარბილებამდე, დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.
  4. დაამატეთ ქვაბში დაჭრილი სტაფილო, ნიახური და აცალეთ კიდევ 5-7 წუთი.
  5. დაამატეთ ჭურჭელში გოგრის ნაჭრები და ამოურიეთ, რომ ისინი ზეთით დაიფაროს. ჩაასხით ბოსტნეულის ბულიონი და დაამატეთ სალბი (შალფეი).
  6. დააფარეთ ჭურჭელს თავსახური და მიიყვანეთ სუპი ადუღებამდე. დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ სუპი ნელი დუღილით მინიმუმ 35 წუთის განმავლობაში, სანამ გოგრა სრულიად არ დარბილდება.
  7. დააბლენდერეთ სუპი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე სამზარეულოს კომბაინის ან ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერის მეშვეობით.
  8. შეურიეთ სუპში სოიოს ან შვრიის რძე. დაამატეთ მარილი და დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით. მზად არის!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.