ეს არის სტაფილოსა და გოგრის პიკანტური კრემ-სუპი

ეს არის სტაფილოსა და გოგრის პიკანტური კრემ-სუპი

სუპები 0 ბოლო განახლება: Dec 17, 2025 შექმნილია: Dec 17, 2025
ეს არის სტაფილოსა და გოგრის პიკანტური კრემ-სუპი
  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 76
  • სირთულე: ადვილი
დაბეჭდვა

ნამდვილად, ეს აღწერა ზუსტად გადმოსცემს ამ კერძის ხასიათს! ნაზი ტექსტურა ნაღების დამსახურებაა, სურნელოვანი არომატი ჯავზსა და კარის შემოაქვს, ხოლო პიკანტური სიმწარე — კოჭას (იმბირსა) და პილპილების ნაზავს.

თუ გსურთ, რომ თქვენი სადილი კიდევ უფრო სრულყოფილი გახდეს, აი, ორი პატარა რჩევა:

ინტენსიური გემოსთვის: სანამ ბოსტნეულს მოხარშავდეთ, შეგიძლიათ გოგრა, სტაფილო და კარტოფილი ღუმელში ოდნავ გამოაცხოთ (ან ქვაბშივე კარაქში მოშუშოთ). ეს ბოსტნეულის ბუნებრივ სიტკბოს უფრო მეტად გამოკვეთს.

არომატული კონტრასტი: სერვირებისას შეგიძლიათ ზემოდან რამდენიმე წვეთი ზეითუნის ზეთი ან ლიმონის წვენი მოასხათ — ეს პიკანტურობასა და სიტკბოს შორის იდეალურ ბალანსს დაამყარებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. გაასუფთავეთ (გათალეთ) სტაფილო და გოგრა.
  2. სტაფილო და გოგრა (რეცეპტში მითითებულია სუფთა წონა - ნეტო) დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად ან ნაჭრებად. დაასხით ცოტაოდენი წყალი.
  3. სქელი მასის მისაღებად ბოსტნეულს დაუმატეთ 2 საშუალო ზომის კარტოფილი (გათლილი და დაჭრილი). ბოსტნეულს კოვზით დააწექით, რომ ქვაბში მჭიდროდ განლაგდეს. დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი წყალი ისე, რომ იგი ბოსტნეულის დონეზე იყოს.
  4. ხარშეთ დახურულ ქვაბში ყველა ბოსტნეულის მომზადებამდე (დაახლოებით 25-30 წუთი). პირდაპირ ცხელ მდგომარეობაში ათქვიფეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერით.
  5. ბლენდერით თქვეფის გაგრძელებისას, ქვაბში ჩაასხით ნაღები. მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.
  6. ქვაბში დაამატეთ ყველა სანელებელი (სუპი შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით, რადგან ბევრი რამ გოგრისა და სტაფილოს სიტკბოზეა დამოკიდებული). სუპის საბოლოო გემო უნდა იყოს ტკბილ-მლაშე-ცხარე. დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე და მუდმივი რევის პირობებში მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 2-3 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
  7. მზა სუპი მიირთვით „ბოროდინოს“ პურის პიკანტურ ორცხობილებთან (როგორც ფოტოზეა) ან კლასიკურ ხორბლის ორცხობილებთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

ეს არის სტაფილოსა და გოგრის პიკანტური კრემ-სუპი



  • პორცია: 4 ადამიანი
  • მომზადება: 30 წუთი
  • დამზადება: 30 წუთი
  • კალორია 100 გრამზე: 76
  • სირთულე: ადვილი

ნამდვილად, ეს აღწერა ზუსტად გადმოსცემს ამ კერძის ხასიათს! ნაზი ტექსტურა ნაღების დამსახურებაა, სურნელოვანი არომატი ჯავზსა და კარის შემოაქვს, ხოლო პიკანტური სიმწარე — კოჭას (იმბირსა) და პილპილების ნაზავს.

თუ გსურთ, რომ თქვენი სადილი კიდევ უფრო სრულყოფილი გახდეს, აი, ორი პატარა რჩევა:

ინტენსიური გემოსთვის: სანამ ბოსტნეულს მოხარშავდეთ, შეგიძლიათ გოგრა, სტაფილო და კარტოფილი ღუმელში ოდნავ გამოაცხოთ (ან ქვაბშივე კარაქში მოშუშოთ). ეს ბოსტნეულის ბუნებრივ სიტკბოს უფრო მეტად გამოკვეთს.

არომატული კონტრასტი: სერვირებისას შეგიძლიათ ზემოდან რამდენიმე წვეთი ზეითუნის ზეთი ან ლიმონის წვენი მოასხათ — ეს პიკანტურობასა და სიტკბოს შორის იდეალურ ბალანსს დაამყარებს.

ინგრედიენტები

დამზადება

  1. მოამზადეთ ყველა ინგრედიენტი. გაასუფთავეთ (გათალეთ) სტაფილო და გოგრა.
  2. სტაფილო და გოგრა (რეცეპტში მითითებულია სუფთა წონა - ნეტო) დაჭერით საშუალო ზომის კუბებად ან ნაჭრებად. დაასხით ცოტაოდენი წყალი.
  3. სქელი მასის მისაღებად ბოსტნეულს დაუმატეთ 2 საშუალო ზომის კარტოფილი (გათლილი და დაჭრილი). ბოსტნეულს კოვზით დააწექით, რომ ქვაბში მჭიდროდ განლაგდეს. დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი წყალი ისე, რომ იგი ბოსტნეულის დონეზე იყოს.
  4. ხარშეთ დახურულ ქვაბში ყველა ბოსტნეულის მომზადებამდე (დაახლოებით 25-30 წუთი). პირდაპირ ცხელ მდგომარეობაში ათქვიფეთ ხელის (ჩასასვლელი) ბლენდერით.
  5. ბლენდერით თქვეფის გაგრძელებისას, ქვაბში ჩაასხით ნაღები. მიიყვანეთ მასა ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.
  6. ქვაბში დაამატეთ ყველა სანელებელი (სუპი შეაზავეთ თქვენი გემოვნებით, რადგან ბევრი რამ გოგრისა და სტაფილოს სიტკბოზეა დამოკიდებული). სუპის საბოლოო გემო უნდა იყოს ტკბილ-მლაშე-ცხარე. დადგით ქვაბი საშუალო ცეცხლზე და მუდმივი რევის პირობებში მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 2-3 წუთი და გადმოდგით ცეცხლიდან.
  7. მზა სუპი მიირთვით „ბოროდინოს“ პურის პიკანტურ ორცხობილებთან (როგორც ფოტოზეა) ან კლასიკურ ხორბლის ორცხობილებთან ერთად. გემრიელად მიირთვით!

შეიძლება მოგეწონოთ

გამოწერა

დარეგისტრირდით, რომ მიიღოთ ელ-ფოსტით განახლებები ახალ რეცეპტებზე.